Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jestli pije a nemá jiné příznaky, které by se ti nelíbily, tak bych na pohotovost nejezdila. Prostě má něco hnusnýho, tělo bojuje a na nic jiného není síla. Max. bych na pohotovost zavolala, kdyby se mi něco nezdálo. Ale dej na svojí intuici.
Ty horečky jdou srážet? Ono takový stav celkově unaví no. Coronu nemá? U antibiotik trvá i 3 dny, než zaberou.
Dcera to měla teď taky, přesně jak píšeš. Horečky nesly pod 38,5, když jsem dala Nurofen, měla třeba 37,7 nejmíň. 3 dny trvalo tohle nejhorší a taky jen spala. Vzbudila se třeba v 9:30, hodinu byla vzhůru a pak chtěla prso a spala třeba do 4, do půl pátý (měla jsem ji teda na prsu, jinak se ji spalo blbě a porad se budila a brecela, tak jsem ležela s ni a snažila se taky spát a dospávat ty šílený noci
). A pak v šest už mi zase usinala a spala až do rána… já myslím, že je to OK, jsou proste unavený, ty horečky, kašel, to všechno vyčerpává a navíc spánek je to nejlepší. Dcera se ten třetí den vzbudila po zas nejakem odpoledním 4-5 hod spánku a bylo vidět, jak se ji strašně moc ulevilo a bylo ji mnohem lip i horečka byla pryc. Jestli cura, aspoň něco vypije/nakojí, případně sní, a není nějak apaticky, jakoze by byl mimo, nereagoval atd., tak bych byla v klidu. Dcera když byla vzhůru, tak si normálně hrála, četla knížky, komunikovala a vypadala, že je v rámci možnosti jakž takž v pohodě.
Kdyby měl velké horečky a byl apatický, tak bych k doktorovi jela. Ale to si musíš posoudit ty, jestli to může být jen únavou nebo se ti to fakt nezdá. Nemocný už asi někdy byl…
Dcera když teď měla zánět středního ucha tak první den taky prospala a to ji už jsou čerstvé 3. Druhý den už normální.
Dulezite je, jestli v mezicase, kdy zrovna nespi, neni dezirientivany, apaticky, jako hadrovy panak…pokud je jen unaveny, ale reaguje na podnety, melo by to byt v pohode.
Určitě bych jela… Aspoň pro klid duše. Syn minulý rok měl horečky…i když pil byl velmi spavý… Udělali mu nějaký rychloodbery a málem jsme skončili na JIP, že byl dehydrovaný z horečky a ztrácel minerály atd… No šílený. Fakt jeďte. My skončili „jen“ na kapačkách na 24h až se zavodnil tak nás pustily. On byl fakt hodně unavený… Vzbudil se v půl 11 a ve 12 zase spal… A to mu bylo v tu dobu 2r.
Dcerka nám přinesla ze školky pěkný moribundus a opět to odnesl nejvíc ten nejmladší dvouletý. Včera velké zhoršení, šílený kašel, rýma, vysoké horečky, dr. nám napsala ráno atb., to byl ještě vcelku normální, ale odpoledne začal být unavený a jen prakticky spí, probudí se jen na léky a na kojení a hned mu padá hlavička a usíná. Přijde vám to normální? Chtěla jsem jet na pohotovost, ale manžel ať zbytečně neplaším a počkám do rána k naší dr
. V noci snad ani nebudu spát. Co myslíte? Nikdy jsem tohle ještě nezažila
…