Zánět středního ucha u kojence (10 měsíců)

417
13.5.23 19:01

Zanet stredniho ucha u kojence(10 mesicu)

Ahojky maminky potrebuju radu. Od vcera ma syn (10 mesicu) pichnute obě ouška. Má i antibiotika (klacid) teče mu z nich hnis. Vyplachovala jsem hermankem tak, že jsem syna položila na bok a na lžičku jsem nabrala čaj a nalila mu to do ouška. udelalnse takovej rybníček. Počkala jsem minutu a otočila ho aby to vyteklo…Nicméně nejsem si jistá, že to má účinek. Tak mi napadlo mu ten heřmánek dát do ouška přes stříkačku…? :nevim: Ale mám. strach abych mu tím nějak neublížila a hl nevím kolik? Prosím kdo máte zkušenosti můžete mi napsat jak ste to dělaly? Děkuji moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20892
13.5.23 19:10

Je mě divný, že ti při tom píchání neřekli další postup doma. Nám vždycky ano a i to bylo napsaný ve zprávě.

Každopádně heřmánek tam nikdy nefiguroval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42058
13.5.23 19:17

Nic mu do něj nekapej a nelej. A kor ne stříkačkou. Ještě mu způsobíš něco horšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
13.5.23 19:20

Syn měl zanet stredniho ucha a byly jsme varováni, aby se do ucha hlavně nedostala voda…což teda heřmánek je za mě „skoro voda“. Kapali jsme jen antibiotike kapky a i tak říkal doktor na kontrole, že je lepší to spíš nechat vyschnout než rozkapavat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
13.5.23 19:23

Lít do ucha něco stříkačkou? 8o 8o Ne, to fakt nedělej, ani tou lžičkou. Zateče mu to do dutin a budete zánět řešit o to dýl. Máte antibiotika, to by mělo stačit. Říkal lékař něco o vyplachování? Pokud ne, nedělala bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42058

Maximálně mu stříkej do nosu sprej na splasknutí sliznice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450

Kto ti kazal tam liat hermanek? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
13.5.23 19:39

No na ORL mi řekli ať ouška vyplachuju hermankem… :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:
Jak neřekli…Řekli jem vyplachovat… :nevim:
On má ten hnis tam tahnouci takže neteče vyloženě ven…Tak nevim teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
13.5.23 19:39

@Havlova Dávám.nasivine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
13.5.23 19:40

@prejeta_zaba Právě že na orl mi řekli ať ouška vyplachuju hermankem… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
13.5.23 19:50

Ahoj, byli jsme nedávno s dcerou necelé 2 roky, nejprve na pohotovosti, poté na ORL a všude nám řekli vyplachovat borovou vodou přes stříkačku 20ml. Až přišly výsledky výtěru, tak jsme teda dostali ještě antibiotické kapky, ale proplachovat jsme museli stále. A taky nás upozornili, ať se jí během koupání nedostane voda do ucha.
EDIT: ještě jsem zapomněla, že borovou vodu i kapky jsme měli ohřívat na tělesnou teplotu, kvůli závratím. U kapek jsem na to kašlala. Nevěděla jsem jak mám ohřát 3 kapky a ohřívat pořád celé balení kapek mi přišlo jako blbost.

Příspěvek upraven 13.05.23 v 20:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5968
13.5.23 20:18

Já vyloženě čerstvou zkušenost nemám, ale pamatuju si sebe jako dítě. Mamka mi taky při zánětu vyplachovala Heřmánkem. Nedělala mi to ale v leže a ten Heřmánek tam nenechávala.
Dej si malého do sedu a prostě propláchni stříkačkou, aby hned vytekl.
Jestli to je ale správný postup, netuším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85353
13.5.23 20:30

Co to je za blbost, jeste mu tam neco zaneses hloubeji. Mela ses zeptat, co tim presne mysli. Nic bych nevyplachovala, davala atb a strikala do nosu na noc nasivin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
13.5.23 20:33

@blbab a jak si vyplachovala? jaký postup??? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
13.5.23 20:34

@blumen No ten vyplach se prý dělá proto aby to ucho bylo vlhké a ten zanet (hnis) tam nezůstal nezaschnul ale vyplachoval.se ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí