Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, taky jsou vaše děcka furt nachlazení posmrkavaji furt a o kašlu ani nemluvím? Já jsem si myslela, že v květnu už bude dcera zdravá, ale přijde mě, že kašle se nikdy nezbavíme 🤦♀️ i ve školce je méně děti a jaksi to tam pokaslava ![]()
Ano, ano, taky bojujeme
Ale u nás za to může i zvětšená nosní mandle.. ![]()
Lehká ryma, kasel. Ráno dostanou kapky a jdou do skolky. To bysme doma byli celý rok. Ale tipuji ze to je teď z pylu
Jo, syn donesl nějakého super odolného bacila… já už jsem od středy ko taky ![]()
My celou zimu dobré a teď kašleme/smrkáme celá rodina, chtělo by to konečně trošku tepla a sluníčka…
Ne, aspoň ne ve smyslu nemoci, ale zas u nás jede alergie na pyly, takže tu někdo smrka už měsíc v kuse ![]()
Syn byl poprvé od školky nemocný. Teď je ve třetí třídě. Měl spálovou angínu, která kolovala ve třídě. Ve čtvrtek šel po nemoci prvně do školy. On nic běžně nechytá a teď to koupil taky. Asi jsou snad silnější ty bacily. Doufám, že si zas na dlouho vybral. My máme ve škole první rok rekuperaci. Dávám to za vinu tomuhle super vynálezu. My jsme nikdy a nikdo nebyli tak často nemocní a tento školní rok se to střídá furt u některých.
Naštěstí ne, moje dítě je nemocné s frekvencí 1× za dva roky, nachlazená taky minimálně. Dokonce během chození do školky (3 roky) byla nemocná jen jedenkrát za celou dobu, furt jsem poslouchala „počkej na všechny ty školkové nemoci, kolektiv, bude furt na hromadě“ a ono nic
Nevím, čím to je, já bývám nachcípaná docela často a nemocná taky přes zimu klidně několikrát.
Holky měly 3 nebo 4 anginy od listopadu do února, od té doby je klid.
Mají betaglukan denně a měly 2× baktoral. Zatím se drží a snad už bude klid.
Měl druhé ATB v životě. Ty první měl v průběhu šestinedělí nitrožilně a pak na lžičce. Že neměl moc snadný start do života a ty druhé dobral teď ve středu. Snad je zas dlouho nebude třeba.
@RockFous syn byl v tomto školním roce ve školce přesně osmkrát na dopoledne. Aktuálně má za sebou „kombo“ streptokoková angína, zánět spojivek a zánět vedlejších dutin nosních.
Jo jo
kluk mi v úterý dobral antibiotika, táhl se mu kašel s rýmou přes 3 týdny
a pak začala smrkat nejstarší, teď se jen modlím, aby to nechytlo ještě mimino..
Jo. Obě děti, školka a první stupeň. Do toho neštovice. Taky jsem doufala, že květen už bude bez soplů. Přičítám to nepříliš vlídnému počasí a velkým skokům teplot, navíc u nás věčně fouká studený vítr. A to jsme jižní Morava.
Obě holky jsou na hromadě od ledna furt, přitom zdravá strava, pobyt na vzduchu, nepřetápíme, oblíkám je akorát, doplňky stravy maj, dělám všechno správně a stejně furt někomu utírám sople ![]()