Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj potřebovala bych poradit.
Před týdnem mi museli píchat levé ucho. Rovnou mi nasadili antibiotika. Byla jsem bez horeček a velkých bolestí, kdyby mě v noci trochu nebolelo ucho ani bych nepoznala, že zánět mám. V sobotu jsem byla na kontrole a vše bylo v pořádku a pro pořádek mi zkontrolovali i druhé ucho, které bylo v normálu. Bohužel včera večer jsem měla takový divný tlak v tom zdravém pravém uchu. Jsem bez bolestí, ale mám pocit, takového tlaku, tak jsem si pro jistotu koupila ušní kapky. Je možné že by se zánět dostal i do druhého ucha a ještě k tomu necelý týden po zákroku? Děkuji za každou radu
Ahoj, soucítím, bolavé uši jsou moje noční můra. Jako dítě jsem měla často zánět, moje 2 děti ze 3 taky ![]()
Jelikož jsi brala atb, zdá se mi nepravděpodobné, že by se zánět přestěhoval. Nemůžeš ho mít jen zalehlé?
Zkusila bych kapat, za uchem chladit, zkusit třeba aerius sirup a nějaká analgetika + čistit nos. Pokud máš pořád rýmu, může být bubínek vpáčený, také se mi nezdá, že bys měla zánět v druhém uchu, pokud jsi brala atb a dobrala je. Ale samozřejmě bych konzultovala s lékařem a šla mu ucho ukázat.
Pokapej vaticku vysokoprocentním alkoholem, trochu vymackej, ať ten alkohol z toho nekape nebo neteče a nos to v uchu do odeznění potíží. Je třeba často měnit samozřejmě. Ač se to nezdá, umi to zanet zastavit. Nejlepší by bylo, kdybys měla spiritus, ale stačí i něco co má 60%, třeba Alpa nebo čistý alkohol z lékárny.
@Semtex děkuji za radu. Nejsi jediná kdo tudle metodu používá. Todle mi poradilo dost lidí. Doma jsem včera našla slivovici co má táta z moravy. Tak jsme vatu namočili a musím říct, že to zabírá. Pomalu a postupně, ale hlavně že to pomáhá.
Dobrý den, dneska jsem dostala kapky do uší je možné, v levém uchu mám zánět. Před chvílí mě začalo bolet i druhé. Je možné že se mi zánět dostal i do druhého ucha
?
(Beru antibiotika na angínu)
Děkuju za odpověď