Zánik zaměstnavatele, jak s odstupným?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9079
27.3.14 09:40

Zanik zamestnavatele

Potrebuji poradit. V dobe me materske dovolene zanika muj zamestnavatel. Na vyplaceni odstupneho pro zamestance uz predem rekl, ze nema. Chci se tedy zeptat jak je to se mnou. Kdy by jsem mela odstupne dostat zda ted nebo az po materske. A pokud by to slo pres pravnika- na kolik by me to asi tak vyslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5993
27.3.14 09:42

@bertík28 Možná bych zkusila zajít na pracovní úřad v místě sídla firmy. Před cca 2 lety jsem s nimi řešila výplaty, které zaměstnavatel nevyplatil a nakonec jsem je dostala od pracáku. Ale jak je to s odstupným nevím, to bude asi jiné. Jen jsem chtěla říci, že toto je cesta zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
27.3.14 09:51

Taky se mi to stalo, nárok na odstupné jsem prý měla mít po skončení rodičáku, ale stejně jsem nedostala nic.. Šéf jaksi řekl, že prostě nemá (protože si koupil vilu a super motorku :cert: ) prostě mě, ženskou s dětma, normálně okradl. Nevím, jestli se to dá vymoct, já na to neměla žaludek, řekla jsem mu, ať si ty prachy strčí do pr.. od manžela jsem dostala hrozně vynadáno, ale na tohle jsem fakt neměla :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
27.3.14 10:01

Já to řešila taky, zaměstavatel padl do insolvence v době mé mateřské. Přišla mi výpověď s 3měsíční výpověďní lhůtou a odstupným, stím, že na odstupné nemá.

Odstupné by mi proplatil pracáák a to jen v případě, že se zaregistruji a budu žádat o práci, jinak né.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
27.3.14 10:08

Jsem ve stejné situaci-zaměstnavatel je v insolvenci, v září mi přišla od insolvenčního správce okamžitá výpověď z důvodu té insolvence, v listopadu mi přišli výplatnice, kdy na jedné bylo i vypsané odstupné. V lednu jsem správci volala, jak to bude s tím odstupným a bylo mi řečeno, že se uvidí podle toho, jestli něco zbyde :| Takže vůbec nevím, jak to řešit dál, když jsem se ho totiž ptala, jestli je tedy pak případně možné vypacení přes pracák, skoro se mi vysmál :zed: Rodičák mi končí počátkem srpna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
27.3.14 10:08

Takze pak tedy vyrazim na pracak. A budu i schanet novou praci :zed: :zed: :,( :,(, ktera se tu neda sehnat. Sestra tu praci schani uz pres 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
27.3.14 10:09

@mayerka to je fakt kreten- z toho mi je akorat na :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
27.3.14 10:35
@adrastea píše:
Jsem ve stejné situaci-zaměstnavatel je v insolvenci, v září mi přišla od insolvenčního správce okamžitá výpověď z důvodu té insolvence, v listopadu mi přišli výplatnice, kdy na jedné bylo i vypsané odstupné. V lednu jsem správci volala, jak to bude s tím odstupným a bylo mi řečeno, že se uvidí podle toho, jestli něco zbyde :| Takže vůbec nevím, jak to řešit dál, když jsem se ho totiž ptala, jestli je tedy pak případně možné vypacení přes pracák, skoro se mi vysmál :zed: Rodičák mi končí počátkem srpna.

no to bylo u mě to samé, pokud zbyde, a to počítej že nezbyde, nejdřív se vyplácí stát, pak dodavatelé a pak zaměstnanci. Mě pracák řekl, že nemám narok na vyplacení od nich z důvodu že nejsem žadatel o práci a jsem na mateřský.
ostatní zaměstnanci z naší firmy pracák vyplatil.

můžeš zavolat i na inspektorát práce, tam ti dost poradí, ale podle mě nic moc nezmůžeš.
@mayerka jo to též znám, náši šéfové si odjeli oba na dovolenou, nechali nás na firmě bez hotovosti, a účet v mínusu. Ještě měli tu drzost při příjezdu nám vynadat jakto, že jsme nevzali všechno zboží.

Následně před moji nemocenskou si jeden koupil nový mondeo a druhý volvo :palec: a jakmile jsem nastoupila na mateřskou tak mi přišla výpověď. :palec:

bydlím ve stejném městě, a když ho náhodou potkám tak aani nepozdraví. Já jen doufám, že na něj dojde a třeba ti ukrajinci kterým taky dluží mu rozbijou alespoň hubu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
27.3.14 10:38

@adrastea jojo, účetní mi taky řekla, že odstupné zaměstnancům se při insolvenci prostě nevyplatí, že ještě neviděla, že by jo. Prasárna ale je, že jak ho dostaneš na výplatnici, započítá se ti do příjmu aniž bys ho dostala a manžel si tak na mně nebude dle všeho moct udělat odpočet z daně :( Minimálně mi něco takového říkala kamarádka..ještě jsem nezjišťovala detaily. Můj zaměstnavatel teprve insolvenčního správce dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
27.3.14 10:42

U nás to bylo tak, že si majetek převedli do jiné firmy, a zadluženou firmu prodali úkrajinci, z trvalým bydlištěm nějde dole na úkrajině :zed: Adresa firmy někde v Praze :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
27.3.14 10:51

A jeste kdyz mam materskou na 4 roky, tak to asi na to taky bude mit vliv ne, protoze zamestnavatel drzi pouze 3 roky. Ale mam to na 4 roky, protoze by mi dite nevzali do skolky. Jsme zde radi, ze se tam dostnaou 3 lete.

To by jsem musela asi na pracak nastoupit hned po 3 letech veku ditete, ze a ne az po 3,5 letech.

Příspěvek upraven 27.03.14 v 10:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
27.3.14 10:53

@lekarnicka28 tak to je teda prasarna a pekny bordel tady v tom state. A ja se pri tom vzdy tak rozcilim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
27.3.14 10:58

@bertík28 mi povídej.. měla jsem taky 220, když mi to začala kamarádka osvětlovat.. Jen doufám, že jsem to nepopletla, ale nějaký problém tam byl, že jsem se čílila, že ty peníze přece nedostanu, tak jak se mi můžou kamsi započítávat. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
27.3.14 10:59

Já pořád doufám, že by to snad mohlo vyjít i na mě-ale asi jsem naivní. Můj zaměstnavatel byla síť kaváren po celé republice i na Slovensku, tak fakt nevím, co od toho čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
27.3.14 14:28

@bertík28 tak se omlouvám za šíření poplašné zprávy. Mluvila jsem náhodou s kamarádkou účetní a opravila se, prý to te´d kdesi hledala a řekla mi to špatně. Odstupné se započítává do příjmů až v roce kdy je vyplaceno. Takže aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat