Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ochluplepsi
Ano, bydlím v bytě. A je to panelák z 66 roku
Ale je zrekonstruovaný.
Mě přijde, že cítím i boty. Ne smrad jakože nohou, ale ten puch lepidla, či te gumy nevím. To už kočičí kryty záchod necítím skoro vůbec
![]()
Prostě vejdu do bytu a jakože vůně je, ale kombinuje se to prostě s takovým divnym zápachem, nevím..prostě ta vůně je taková divná, až zapáchající.
Kuchyně taky, nová 5 let a pořád se nemůžu zbavit zápachu buď to dřeva nebo nevím čeho. Už mi z toho hrabe. Dojdu na návštěvu ke kámošce a te voni tak příjemne celý byt (nevím čím) a to má velkého psa. I koupelna voní krásně, moje vůbec naopak. Nevím, co je fakt špatně. Uklízím často!! ![]()
A ČP čistička vzduchu? Puelle je asi nějaká blba značka, zkus prát v Ecoveru nebo Ariel a ne v nějakém Puelle, asi to šíři smrad. A aviváž.
@Keltka
To jsem zapomněl zmínit. Čističku vzduchu mám Ionic care právě v chodbě. Nepomáhá. Dokonce jsem zkusil koupit i pohlcovač vlhkosti. Dostal jsem radu, že to taky pomůže na zápach a taky nic. ![]()
Všechny ty smrady jsou jedovaté. Ty si to dobrovolně kupuješ domů a dlouhodobě si zakladáš na zdravotní problémy.
O té Puelle tu byla nedávno diskuze a všichni se shodli, že je to nepřirozený chemický smrad, který u spousty lidí vyvolává alergie a nevolnosti.
Tak princip vůní je v tom, že přebíjejí pach, ale neodstraňují ho, takže pokud neodstraníš zdroj pachů, tak ten smrad jen sílí a proto už na něj vůně nestačí. Chce to vygruntovat, no. A bohužel - část pachu působí kočka (a není to jen o záchodě, to je paradoxně nejmenší problém, když je dobrý kočkolit), zvířata prostě přirozeně produkují pachy (lidi taky, ale myjeme se mýdlem a pereme si oblečení, tak to není tak hrozný). ![]()
Jediný zdroj smradu nemusí být ty kočky. Pokud nemáte delší dobu vymalováno tak to můžou být zdi, záclony, starší nábytek. Nebo prostě zatuchnutý barák, pak je těžší proti tomu bojovat. Ale kombinovat vůně je blbost. Stačí jedna jemná. A větrat.
Jo a kočky tyhle chemický smrady špatně snáší. Uleví se i kočce když to přestaneš používat.
Ahoj, já mám podobný problém. Bydlím v novostavbě a je to skoro pasivní dům, takze jak se odejde a zavřou se okna, vznikne tam během chvíle strašný smrad. V létě je to v pohodě, je skoro pořád otevřeno. Ale teď se Vetra nárazové a mezi tím se zasmradi. Máme taky zvířata, ale bylo to tu ještě, než jsme si je pořídili. Bojuju s tím taky vším možným a taky mi zatím nepomohlo nic.
Mám ty elektrické odpařovače do zásuvek, používám aroma lampu, máme odvlhčovač, větrám…
Nesnáším ten čmuch.
Jo a kytek plný barák. Že by čistily vzduch se mi nezdá…
@j.a208 píše: Více
no jak píšou ostatní, ta kombinace více vůní může dělat zápach, to je jako bys na sebe nastříkal několik různých parfémů, ve výsledku budeš také smrdět,
a ta kočka hrozně v tom převoněném prostředí trpí, oni mají velice vyvinutý čich,
zkus používat pouze jeden druh vůně, a tu puellu bych asi také vypustila - jsou na to hrozné recenze
@Lecanora píše: Více
Nebyl by pro tebe lepší ultrazvukový aroma difuzér? Tam dáš vodu a esence. Jako ty kvalitní jsou kurevsky drahé. Jedna pidi lahvička třeba na 800-900,– vyjde. Ale nejsou to ty supermarketové srágory do zásuvky. Případně koupit kvalitní svíčky. A je třeba větrat pravidelně. My jsme v novostavbě měli před lety pocit těžkého divného vzduchu, když se doma věšelo prádlo. To byl pocit, že všude je prádelna. Takže se koupila sušička. A pohoda.
Kup si kvalitní přírodní esenciální olej a trochu ho nakapej na radiátor. Krásně a zdravě ti to provoní byt. A hlavně se zbav té puelly, to to jen škodí.
@Janli
Děkuji za tip. Doporučite prosím nějaký ten kvalitní esenciální olej? Díky
Kup si difuzer a esencialni oleje (mne osobne voni citrusove - treba litsea cubeba, znacka klidne Saloos, stoji par korun a jsou fajn) a vyhod vsechny umele smrady a idealne i tu Puellu. Dobrovolne se travis - me by u tebe doma zacala okamzite bolet hlava, spatne by se mi dychalo a naskakal by mi ekzem. Tyhle umele chemicke koktejly mohou vyvolat i astma.
Máte někdo zkušenosti s dobrou čističkou vzduchu? Aby to fakt mělo smysl? Dík ![]()
Fuj ta Puella to je neco strasnyho, nechapu, co na tom vsichni vidi. Citim to na 10 metru, kdyz v tom nekdo pere. Nebo kdyz byl vnekdo v tom nasakly v mistnosti prede mnou.