Zápach v domě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21311
22.12.25 22:15

Nemůže být něco chcíplého ve zdech, okapu, klidně někde ve skříni? To je takový urputný nasládlý zapach a snadno se chytá do oblečení apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.25 22:21

Zvláštní je to, že to začlo, když babrali v tom sklepě. Vše jsem zkontrolovala, nikde nic nevidím. Je to vážně záhada. Asi u nás straší. Nikdy v životě jsem se s tím nesetkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
22.12.25 22:22

Tyjo, 70%, to je celkem masakr. Je to pokoj nahoře/dole? Nějak se tam ta vlhkost musí dostávat - blbě zatepleno, není drenáž, zatéká střechou, trubka, etc. To by bylo fajn upřesnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
22.12.25 22:23

@Martina9755 no a co tedy ten páchnoucí gauč, je v tom vlhkým pokoji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76012
22.12.25 22:24
@Martina9755 píše: Více

ten barák asi nutně potřebuje celkovou rekonstrukci, mít 70 % vlhkost v pokoji je masakr, prostě to chce takzvaně „podřezat“ barák a udělat odvlhčení od základů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.25 22:24

@nanting no on to je jen jeden pokoj, je nad koupelnou. V ostatních je vlhkost kolem 50% a ten zápach je tam taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76012
22.12.25 22:25

takže nejen „podřezat“ základy, ale také nové rozvody vody - někde vám to prosakuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
22.12.25 22:30

20% rozdíl ti neudělá jen to, že je pokoj nad koupelnou. Ono i těch 50% je docela dost, já udržuji v domě kolem 40 max. Nicméně vlhkost je tam asi dlouhodobe to nevysvětluje ten zápach. Nemohli při úpravách sklepa odkryt nějakou problematickou plochu? Nebo naopak nezačal ten sklep postupně plesnivět po zásahu? A ještě to není viditelné? Bude to chtít nejspíše odborníka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
22.12.25 22:41

@stinga jestli jim nemohli třeba v tom sklepě porušit odpadní trubku nebo zakopat leniveho parťáka :P že by byl ten smrad dílem z toho, no a další díl bude určitě plisen z toho vlhka. Napadlo mě třeba ještě, ze pokud by byly někde tapety, tak mohly také podplesnivět, a nebo i nějaké podhledy by taky mohly podplesnivet. Proto by to mohlo byt cítit, ale nemuselo by to byt vidět. Mokrý pokoj je nad koupelnou, v koupelně je voda, voda je mokra. Tak nějaká souvislost tam asi bude.

A samozřejmě barak asi bude starý a to je proste komplexni problém, jak píšeš. Bohužel pokud nikdo z nich nemá bystré očko, které by si všimlo nějakých podezřelých detailu, ať už toho, co asi tak mohli dělníci ve sklepě podělat, nebo odkud by to mohlo být, co je podezrele, tak to potom těžko radit. Nebo tedy aspoň když cítím smrad, tak poradne čmuchám, čmuchám a hledám, odkud se to line, to se mi vždycky osvědčilo a tu plisen jsem podle toho objevila, i když byla schovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
22.12.25 23:48
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15729
23.12.25 08:57
Šel bych po odpadech a odvětrání odpadu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
23.12.25 13:33

Zasolení zdi…Vlhkost vzlínající ze zdiva s sebou nese soli, které se hromadí v omítce. Tyto soli mohou reagovat a způsobovat specifický zápach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
23.12.25 13:35

Jinak nová sanační omítka nemusí být řešením. Důležité je řešit vlhkost ve sklepě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný