Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jak řešíte zbytky jídel z nádobí ve dřezu?
To sítko mi přijde na nic aby odtekla voda musím ho nadzvednout a pak se vše hrne do odpadu. Navíc je to dost hnus to rukou hrabat a furt vynášet do koše.
Jak řešíte zbytky jídel z hrnců/ těsta od pečení/ drobky z prkýnek…
Nebo dělám něco blbě že ty zbytky jsou?
Když slévám třeba rýži tak tam vždy něco spadne, nebo zůstane rýže v hrnci a to musím umýt. Pijete to tedy do WC? Takové ty výlevky asi nikdo nemá co? To je divné
Máme zátku z Ikea a nikdy s tím nebyl problém. Máme myčku, tak i tak vždycky důkladně vše jídlo atd. vysypeme do koše, ale i když myjeme něco ručně, takže toho odpadu je minimum…a co se týče rýže, těstovin…uplně normálně sítko zachytí drtivou většinu napadného jídla, většinou se ale jedná o malé množství ![]()
Příspěvek upraven 02.12.25 v 21:14
Nádobí myje myčka a než ho tam dám, tak zbytky jídla shrnu do koše. Asi bych to dělala stejně i při ručním mytí.
Když je toho v hrnci víc, třeba připálená rýže, tak to odškrabu a vyhodím do koše. Na sítko vezmu použitý kapesník, ubrousek nebo odtrhnu kus kuchyňského papíru, taky se mi v tom nechce matlat prsty.
Rýži dávkuji s vodou tak, že se neslívá, ale všechna voda se do rýže vstřebá.
Z hrnců dám na talíř všechno uvařené jídlo. Gumová kuchyňská stěrka je k tomu dobrý pomocník.
Talíře jsem naučená vyjídat dočista. A upřímně mě dost rozčiluje, když to někdo nedělá (a já se pak jeho talířem musím zabývat). Prostě když se dojídá jídlo, tak člověk posbírá vidličkou a nožem i ty zbytečky a ne že tam zbude rozházené ještě třikrát do pusy. Bývalý přítel to tak dělal a vždycky jsem se musela držet, abych ho nepérovala jako děcko, ať si ten talíř kouká po sobě vyškrábat
(ale ne, nedělala jsem to)
Ano, občas nějaký ten kousek něčeho ve dřezu skončí, ale nikdy toho není tolik, aby kvůli tomu voda neodtékala, takže nechám odtéct vodu a sítko vyklepnu do koše. ![]()
My dáváme zbytky stěrkou do misky a ty se zanesou sousedům pro prasata nebo slepice. Prasata už ne. Tak teď budeme zásobovat slepice. Když nesou hezky. Tak dostaneme někdy vajíčka. Minulý týden donesla sousedka tašku zabijačky.
Takže do dřezu nejde žádný hrubší binec. Nádobí jde zaparkovat do myčky.
Nesnáším, když někdo drobky z prkynka sype do dřezu - když už je jdu někam sypat, nasypu je do kose, ne? Hlava mi nebere, proč to sypat do dřezu a z dřezu to pak vyndavat, aby se to následně do toho koše hodilo taky. Ale někteří lidi to dělají, a vůbec, lidi dělají různé divne veci s jídlem, ze kterých mi je na bliti. Sitko v dřezu je oproti tomu úplné nic😅
Je fakt, že u některých jídel pomalu sní i talíř. Takže kolikrát ani drobeček nezůstane.
Většinou to nechám odtéct do toho dřezu
čemu vadí rýže v odpadu?
@Venesí píše: Více
Rýžička k rýžičce a za pár let řešíš ucpanej odpad.
No, z rýže asi ne, ale jsou lidi, co do odpadu vymývají logr z kafe nebo mastnotu z pánví a to je reálně problém, z toho se v těch trubkách opravdu dělají usazeniny a umí je to úplně ucpat.
@Venesí píše: Více
Jj taky sítko nevedu. Stačí mi sem tam umývat filtr v myčce. ![]()
@LunaP píše: Více
A jaký je rozdíl mezi spláchnutím ve dřezu a spláchnutím do WC? Ty odpadní trubky jsou snad jedny, ne? ![]()
Do WC nic krom fekalii nesplachuju. Tuk z pánve jde do plastové nádoby ostatní zbytky dřezem, případně myčkou.