Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@LunaP píše: Více
Testo na mise - tak jednak se snazim, aby ho zustalo co nejmene (jo, sterka je super), pak to normalne dam do mycky nebo umyju. Kdyz toho neni moc, tak to nic neucpe. Z prkynka taky do kose. I kdyz tu a tam par malych drobku ve drezu skonci…ale to je zase mnozstvi, co nic neucpe.
Obecne - co do toho drezu nedas, to nemusis cistit. Takze pokud mate ve zvyku cpat tam talire o se zbytky jidla, tak to bude ten zasadni problem ![]()
@LunaP těsto v míse nechám rozmočit ve dřezu a pak to vyleju. Pak to jde do myčky. Suché větší kousky samozřejmě do koše.
Jinak talíře ve dřezu taky nesnáším, pak se na to napustí voda a je to nechutné, radši to skládám vedle dřezu. Nicméně u nás jsou naučení, že zbytky z talíře dojíme nebo vyhodíme do koše.
@AnastazieB píše: Více
ty joo to je dobrý nápad.. já to rozebírám, čistím… a vlastně když čistím myčku jede naprázdno a nemusí tam byt ten filtr a on se umyje… ty joooo dííííík
Těsta dělám buď v robotu nebo v domácí pekárně. Mísa od robotu se dá seškrábnout, kdyby tam nějaké těsto zůstalo a vysypat obsah do koše/misky. Nádobí odločit, umýt. Nádoba od pekárny se nemá namáčet (bylo v návodu). Takže pokud tam těsto zůstane, tam nechám oschnout a papírovou utěrkou odloupnu a vlhčenou hadrou přetřu.
Vál na stůl mám velký silikonový. Ten se udržuje velice dobře. Drobky na něm setřu. Vál umyju, vysuším, uklidím a je.
@Centropen píše: Více
Používej občas Jar Platinum kapsle. Ty unyjou po několika mytich dočista i ten filtr.
@smile_xxx píše: Více
Naše ano. Takže teď jsem koupila jiné tablety (nějaké klasické Jar) a budu to střídat, jednou za čas dám tu Platinum, aby to projela. Ale i ty klasické Jar mi přijde, že jsou mnohem lepší, než jiné značky, co se toho filtru týče.
Mytí v tom Jar Platinum vyčistilo ten filtr fakt úplně do čista, tablety na čištění myčky před tím nepomáhaly. Chvíli to tomu Jaru teda trvalo, ale s ním fakt člověk filtr mýt nemusí (max. vysypat kousky).
@KalamityJohn píše: Více
Já mám zafixované, že se to u nás nemá používat. Že naše čističky nejsou připravené na nadrcené zbytky. Ale nevím, jestli se to třeba už nezměnilo.