Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Váš partner nejspíš bude trpět mykozou. Pánové o tom většinou ani neví, protože nemají moc prostoru na pořádný zánět. Po sexu se kvasinky zkouší množit ve vás, ale protože máte zdravou vaginální mikrofloru, tak pak zase pomřou.
Partner se musí tak dva, lépe tři týdny důkladně mazat něčím antimykotickým z lékárny a do té doby, než dokončí alespoň 14 dní v kuse, tak používejte kondom.
@Jitulinka.1 píše:
Ty brdo tak tohle jsem naštěstí nikdy zatim nemělajá se myju Lactacydem a nebo používám Niveu intim.gel a nikdy žádný problemy ani zápach
Musíte to holt používat pravidelně a mýt se vodou nestačí
No, nejlepsi je prave neumyvat zadnou chemii. Jogurt s zivou kulturou je na jakekoliv mykozy a podobne neduhy nejlepsi a pryc s chemii a mydelky.
@warita píše:
No, nejlepsi je prave neumyvat zadnou chemii. Jogurt s zivou kulturou je na jakekoliv mykozy a podobne neduhy nejlepsi a pryc s chemii a mydelky.
Slecna Jitulinka si asi mysli, ze jedine ona je cistotna a holky, co maji nejaky problem, se asi nemyji, nebo co ![]()
@petruska131 píše:
Slecna Jitulinka si asi mysli, ze jedine ona je cistotna a holky, co maji nejaky problem, se asi nemyji, nebo co
asi tak
@petruska131 píše:
Slecna Jitulinka si asi mysli, ze jedine ona je cistotna a holky, co maji nejaky problem, se asi nemyji, nebo co
Tak já se nekoupu ani v bazenech a rybnících protože to je na ženský spodek to největší zlo
Já nikdy neměla mykozu ani zánět pravě proto že asi používám chemii a pravidelně dvakrat do roka navštěvuju gynekologa a na to plno žen bohužel dlabe ![]()
Určitě je důležité pátrat po příčině. Pro zatím bych ale používala aspoň Lactacyd, takže se s ním umývat nebo alespoň vždy otřít ubrouskama od Lactacydu.
Holky mám dotaz jsem tehotna a mam vyodnaty vytok taky to trosku citit jako ryba
ja jsem to nikdy nemela tak nevim jestli to je normalni a sex jsem nemela celej mesic tak to nevim ![]()
Obnovuji diskuzi, taky raději anonymně, je to dost pikantní problém. Měla jsem sex s mužem, těsně před menstruací. Bylo to trošku divočejší, ráno jsem dostala hned očekávanou MS. To, že se cítím během svých dní jinak, je normální, nicméně to nepřestalo ani po menstruaci. Nevěnovala jsem tomu zvýšenou pozornost, když mi měsíčky skončily, šla jsem na gyndu na běžnou preventivku, doktor mě prohlednul, udělal vnitřní ultrazvuk a stery. Na nic jsem si nestěžovala, ale už v křesle jsem cítila, že mi tam dole nějak nelibě „voní“. Doktor říkal, že je všechno v pořádku. Žádný výtok, nic, to ani nepozoruju. Výsledky stěru budou za dva dny. Je to běžná cytologie. No já jsem doma nasadila Jenamazol, mám ho doma vždycky, vždycky mi pomohl. Na pár dní mi to pomohlo, ale dneska jsem si ráno nedala sprchu a už jsem se zase cítila. Tentokrát to smrdí jako rybina. Nic mě nesvedi, nemám výtok, nic mě nebolí. Nevím, jestli tomu nevěnuju až moc zvýšenou pozornost, myju se pořád stejně, ale přijde mi, ze tu rybinu cítím furt. Nesetkal jste se s tím někdo? Kdyby tam něco bylo, ukáže se to na stěru, nebo budu muset jít ještě na jeden? Koupila jsem si gynopevaryl s tím, že když ani to nepomůže, vydám se k doktorovi. Je mi to dost trapný, nevím, co bych mu řekla, ale to je asi jedno, když budu muset, tak půjdu.
Je to bakteriální infekce, s gynopevarylem ani neztrácej čas.
@Janli píše:
Je to bakteriální infekce, s gynopevarylem ani neztrácej čas.
A co s tím?
Počkat na výsledky cytolky, nebo tam jít rovnou?
@Anonymní píše:
A co s tím?Počkat na výsledky cytolky, nebo tam jít rovnou?
Z cytologického stěru nelze určit žádnou infekci.
Rybina = infekce Gardnerella, léčba pouze na předpis.