Zápal plic bez horečky

1398
9.9.23 14:16

Zápal plic bez horečky

Pěkný den.
Chtěla bych zkušenost od někoho. Skoro tři týdny jsem kašlala. Brala různé sirupy atd. Pak jsem teda šla k doktorce, ta podle poslechu zjistila že je to na ATB. Crp ale nebylo vysoké. Léky beru čtvrtý den clacid plus erdomed. Ale jsem úplně vyřízena a kašel teda mám pořád a hodně produktivní. Je možný že je to jen prostě z těch léků nebo bych mohla mít zápal plic i když nemám horečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1086
9.9.23 14:20

@kkatarinka Tak Erdomed je na vykašlávání a ATB asi zabírají a tělo se zbavuje hlenů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
9.9.23 14:24

@Hrozina díky. No já totiž nemocná vůbec nebývam. Antibiotika jsem brala naposledy před několika lety. Tak jsem z toho celá nakřivo co jsem kde mohla chytit. Hlavně mě zajímá, jestli je možný mít ten zápal plic bez horeček. Protože dnes po tom co jsem vyšla schody (asi 25-bydlime v podkroví) tak jsem to rozdychavala pár minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
9.9.23 15:02
@kkatarinka píše:
@Hrozina díky. No já totiž nemocná vůbec nebývam. Antibiotika jsem brala naposledy před několika lety. Tak jsem z toho celá nakřivo co jsem kde mohla chytit. Hlavně mě zajímá, jestli je možný mít ten zápal plic bez horeček. Protože dnes po tom co jsem vyšla schody (asi 25-bydlime v podkroví) tak jsem to rozdychavala pár minut.

Jsou atypické zápaly plic, způsobují je chlamydie a mykoplamata, a ty nemusí být poslechově znatelné, objeví se na rentgenu. Píšeš, že bereš ATB čtvrtý den, předpokládám, že je máš cca do úterý. Kdyby se to nelepšilo, šla bych k MUDr. a poprosila o rentgen plus krev na ty plicní chlamydie a mykoplasmata, možná i černý kašel, je ho teď plno. Ale je možný, že jsi to dlouho přecházela a tak se s tím tělo bude prát dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42462
9.9.23 15:19
@kkatarinka píše:
@Hrozina díky. No já totiž nemocná vůbec nebývam. Antibiotika jsem brala naposledy před několika lety. Tak jsem z toho celá nakřivo co jsem kde mohla chytit. Hlavně mě zajímá, jestli je možný mít ten zápal plic bez horeček. Protože dnes po tom co jsem vyšla schody (asi 25-bydlime v podkroví) tak jsem to rozdychavala pár minut.

Ano, je. Ale dr by to většinou poznala z poslechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42462
9.9.23 15:20
@Hrozina píše:
Jsou atypické zápaly plic, způsobují je chlamydie a mykoplamata, a ty nemusí být poslechově znatelné, objeví se na rentgenu. Píšeš, že bereš ATB čtvrtý den, předpokládám, že je máš cca do úterý. Kdyby se to nelepšilo, šla bych k MUDr. a poprosila o rentgen plus krev na ty plicní chlamydie a mykoplasmata, možná i černý kašel, je ho teď plno. Ale je možný, že jsi to dlouho přecházela a tak se s tím tělo bude prát dýl.
Černý kašel nezpůsobuje zápal plic.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
9.9.23 16:28
@Havlova píše: Černý kašel nezpůsobuje zápal plic.

Ano, ale pokud kašle, poslech má negativní, tak to může způsobit i černý kašel. Toho zápalu plic se bojí zakladatelka, doktorka ho neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
9.9.23 16:41

@Havlova Pro mě zrovna aktuální téma, v rodině se černý kašel objevil. Takže jsem googlila ve velkým a komplikací černého kašle je, mimo jiné, zápal plic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.9.23 16:48

Ale stejne, pokud nema horecky ani vysoke crp, co s tim…?
Podporit imunitu a pockat, az to prejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
9.9.23 16:59

@Lucie_Sx asi jo. Vyčkám do dobrání ATB a pak uvidím jak na tom budu. Samozřejmě i to počasí, u nás je hrozný teplo, mě k tomu moc nepomáhá 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42462
9.9.23 17:00
@Hrozina píše:
Ano, ale pokud kašle, poslech má negativní, tak to může způsobit i černý kašel. Toho zápalu plic se bojí zakladatelka, doktorka ho neslyšela.
Černý kašel znám od dcery až moc důvěrně. V tom případě by měla i správná ATB.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42462
9.9.23 17:01
@sojka20 píše:
@Havlova Pro mě zrovna aktuální téma, v rodině se černý kašel objevil. Takže jsem googlila ve velkým a komplikací černého kašle je, mimo jiné, zápal plic…

Ale až po nějaké době a poměrně vzácné, jako nasedlá infekce. Hlavně u malých dětí a u starých lidí. A CRP by bylo poměrně jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
9.9.23 17:15

@Havlova A můžu se zeptat, zda-li dcera chytla když byla očkovaná a jaký byl průběh? A co hygiena, řeší se? My máme případ 2 letého chlapečka, který není očkovaný. Na Hygieně jim prý řekli, že žádná opatření se dělat nebudou a ať se to promoří, to mi ale přijde zvláštní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42462
9.9.23 17:19
@sojka20 píše:
@Havlova A můžu se zeptat, zda-li dcera chytla když byla očkovaná a jaký byl průběh? A co hygiena, řeší se? My máme případ 2 letého chlapečka, který není očkovaný. Na Hygieně jim prý řekli, že žádná opatření se dělat nebudou a ať se to promoří, to mi ale přijde zvláštní…

3 roky. Hygiena se neozvala, ale je to 15 let zpátky. Byla očkovaná. Dobu jsem spala v sedě s malou v náručí. Valila se z ní neuvěřitelná kvanta hlenu. Kašlala pak ještě půl roku, do školky šla až za dlouhou dobu - několik měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
9.9.23 17:36

@Havlova Achjo :? to je hrozný. Naše dvouletá se léčí s astmatem, bere kortikoidy, často trpí na akutní bronchitidy, byli jsme i hospitalizovaní, tak mám z toho černého kašle hrůzu. Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí