Zápal plic-infekčnost u dospělého

Anonymní
20.2.23 20:29

Zápal plic-infekcnost u dospeleho

Dobrý den. Přijela jsem teď z pohotovosti, kde mě byl diagnostikovan zápal plic. Je mě zle jak psovi a bohužel jsem se tam zapomněla zeptat, zda mohu dítě poslat zítra normálně do školy. Vím, že je zápal plic infekční, tak abych pak nebyla nějak popotahovana, že jsme všichni doma nedodrželi nějakou karanténu. Moc děkuji za radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1086
20.2.23 20:34
@Anonymní píše:
Dobrý den. Přijela jsem teď z pohotovosti, kde mě byl diagnostikovan zápal plic. Je mě zle jak psovi a bohužel jsem se tam zapomněla zeptat, zda mohu dítě poslat zítra normálně do školy. Vím, že je zápal plic infekční, tak abych pak nebyla nějak popotahovana, že jsme všichni doma nedodrželi nějakou karanténu. Moc děkuji za radu.

Měli jsme doma zápal plic a všichni chodili do školy i do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3495
20.2.23 20:35

Pokud diteti nic neni, urcite do skoly normalne muze. Je to stejne, jako kdybys mela chripku nebo anginu, ktere jsou taky infekcni. Preventivni „karantena“ zdravych lidi, byla jen vymysl kvuli covidu, jinak se to bezne nedela - ani treba kdyz jsou v rodine treba plane nestovice, ktere jsou opravdu vysoce infekcni… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42182
20.2.23 20:37

Může do školy. To, že ty máš zápal plic neznamená, že druhému ten mikroorganismus způsobí to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
26.2.23 15:25

Zápal plic je komplikace z rýmy a bronchitidy. která se neřeší.

není virus zápalu plic, zápall plic je komplikace, kdy to sedne na průdušky. stejný virus způsobí druhému třeba jen rýmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
26.2.23 15:46
@Niemeyer píše:
Zápal plic je komplikace z rýmy a bronchitidy. která se neřeší.není virus zápalu plic, zápall plic je komplikace, kdy to sedne na průdušky. stejný virus způsobí druhému třeba jen rýmu

ale to víte že je

například chřipka udělá zápal plic jako fík, covid koneckonců taky

virové zápaly plic jsou, nejsou všechny jen bakteriální

v chřipkovém období typicky…naopak v létě jich virových opravdu moc nenajdeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení