Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Přijela jsem teď z pohotovosti, kde mě byl diagnostikovan zápal plic. Je mě zle jak psovi a bohužel jsem se tam zapomněla zeptat, zda mohu dítě poslat zítra normálně do školy. Vím, že je zápal plic infekční, tak abych pak nebyla nějak popotahovana, že jsme všichni doma nedodrželi nějakou karanténu. Moc děkuji za radu.
Měli jsme doma zápal plic a všichni chodili do školy i do práce.
Pokud diteti nic neni, urcite do skoly normalne muze. Je to stejne, jako kdybys mela chripku nebo anginu, ktere jsou taky infekcni. Preventivni „karantena“ zdravych lidi, byla jen vymysl kvuli covidu, jinak se to bezne nedela - ani treba kdyz jsou v rodine treba plane nestovice, ktere jsou opravdu vysoce infekcni… ![]()
Může do školy. To, že ty máš zápal plic neznamená, že druhému ten mikroorganismus způsobí to samé.
Zápal plic je komplikace z rýmy a bronchitidy. která se neřeší.
není virus zápalu plic, zápall plic je komplikace, kdy to sedne na průdušky. stejný virus způsobí druhému třeba jen rýmu
@Niemeyer píše:
Zápal plic je komplikace z rýmy a bronchitidy. která se neřeší.není virus zápalu plic, zápall plic je komplikace, kdy to sedne na průdušky. stejný virus způsobí druhému třeba jen rýmu
ale to víte že je
například chřipka udělá zápal plic jako fík, covid koneckonců taky
virové zápaly plic jsou, nejsou všechny jen bakteriální
v chřipkovém období typicky…naopak v létě jich virových opravdu moc nenajdeme
Dobrý den. Přijela jsem teď z pohotovosti, kde mě byl diagnostikovan zápal plic. Je mě zle jak psovi a bohužel jsem se tam zapomněla zeptat, zda mohu dítě poslat zítra normálně do školy. Vím, že je zápal plic infekční, tak abych pak nebyla nějak popotahovana, že jsme všichni doma nedodrželi nějakou karanténu. Moc děkuji za radu.