Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer,
měsíc jsem ležela doma se zápalem plic. Před deseti dny jsem dobrala antibiotika (Klacid)a mohla jsem konečně nastoupit do práce. Občas jsem trochu ještě pokašlávala ale doktor říkal, že odkašlávat ještě nějakou dobu budu.Ale poslední dva dny se mi kašel zase rozjel, mám strach, že se mi zápal plic vrací, je to vůbec možné po tak krátké době? Protože představa, že si tím budu muset projít znovu a to nemluvím o další neschopence v práci. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti? K doktorce si samozřejmě zajdu ale je normální, že by se to mohlo takhle vracet? ![]()
No, já mela před par lety taky léčený klacidem (předtím dvoje dalsi atb nezabrala). Mne trvalo hodně dlouho, než jsem se z toho vyhrabala a dlouho jsem mela imunitu v háji. Pokud jsi tak brzo po dobrani leku vyrazila do práce, nedivila bych se, ze se to vrací. drzim palce, at jsi brzo uplne v poradku
Zápal plic chce opravdu dobře dolecit, kolegyně z prace se léčila půl roku. Radši bud ještě týden, nebo dva doma ať máš jistotu že jsi úplně ok ![]()
Nejdřív jsem brala antibiotika na průdušky a ty mi po týdnu nezabrali, tak mě doktorka poslala na plicní, kde mi zjistili zápal plic a nasadili mi Klacid, po daším týdnu se to malinko zlepšilo ale doktor mi napsal další balení. Za další týden už plíce byli čisté ale zůstala jsem doma ještě týden. Takže jsem byla doma měsíc, teď jsem byla dva dny v práci a kašel mám zase a horší se. Už aby bylo jaro ![]()
Ja byla doma 2mesice. Mela jsem dlouho čtyřicítky horečky a byla úplně vyčerpaná.
@ellenaoliwa muzu se prosím zeptat, jak přesně se zápal plic projevoval? Mela jsi horečky? Jak vypadal ten kašel? Díky moc za info.
Vyčerpaná jsem byla strašně. Horečky jsem neměla jen zvýšenou teplotu, kterou mám i teď. Vypila jsem už tak cisternu čaje a leju do sebe sirup na kašel ale vidím to bledě…
Začalo to dráždivým kašlem, který se nelepšil, prokašlala jsem celé noci a myslela jsem, že vyplivnu plíce. Byla jsem zahleněná až běda. Pak jsem byla strašně unavená a hrozná dušnost. Měla jsem jen zvýšenou teplotu, někdo má ale i vysoké horečky. Dost to ve mě chrčelo a trochu mě ta plíce bolela.
Ja mely ty horečky, strašně jsem se potila, kašel s vykašláváním, ale opravdu obtížným, hnusný hluboký. Průběh může byt různý. Často to nenechá cloveka spát. Me už od začátku bolelo a palilo v hrudníku dost nízko. Velká schvacenost a unava
@ellenaoliwa já jsem měla zápal plic loni. Léčila jsem se 3 měsíce. Dostala jsem antibiotika (už si bohužel nepamatuju název) a po prvním měsíci jsem se cítila líp, ale na kontrole na RTG bylo vidět, že se to moc nezlepšilo. Takže jiná ATB a zase za měsíc kontrola a pak zas.
Nevím jestli Ti dělali i RTG. Četla jsem, že by se dělat na kontrole měl.
Tak ať je líp. ![]()
Tak naštěstí mám zatím jenom chřipku. Zůstala jsem ale doma, doktorka říkala, že se to rozjet ještě může. Dnes ráno jsem málem nevylezla z postele, přidala se rýma, bolest kloubů no hrůza. Moc děkuji za zkušenosti, uvidím ve středu jdu na kontrolu.Jo a ten RTG mi dělali třikrát, tak doufám, že už mě víc v tak krátké době ozařovat nebudou ![]()