Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To je vážný problém… jak konkrétně se to u Tebe projevuje?
Resp. co bylo tím impulsem, který Tě přiměl k tomu si to přiznat?
@Anonymní píše:
Ahoj..název mluví za své. Nedokážu se na sebe ani podívat do zrcadla. Je to asi čtrnáct dnů, co jsem si to uvědomila a teď nevím, co s tím.
Já nevím jak dál.
Účty. Skříň plná lahví od vína. To, že jsem ty plné začala schovávat. I když není před kým.
Neúspěšný pokus o abstinenci. V době abstinování chyby v práci.
@natyber, v tom je bohužel ten „vtip“…
NEDOKÁŽE o tom asi mluvit (ještě ne… proto také i zde píše pod anonymem) - a NEVÍ, kde a jakou pomoc hledat.
Prozatím si to pouze uvědomila… což ale je (s tím souhlasím) velmi podstatný krok.
@Anonymní píše:
No pokud tě to omezuje v práci a běžném životě a máš plnou skříň lahví, pak je to asi problém který sama žádnými pokusy nezdoláš. Jestliže si to uvědomuješ a cítíš potřebu to změnit tak seber síly i odvahu a navštiv odborníka. Záleží asi jak velká tvá závislost je, jako jak často a co je spouštěčem. Můžeš se pokusit zjistit při jakých situacích piješ a pokusit se toho vyvarovat, stanovit si pravidla a dodržet je i když to je velmi těžké taková sebekontrola
Podle mě je lepší poradit se s někým kdo tomu rozumí.
@Anonymní píše:
@Anonymní píše: Účty. Skříň plná lahví od vína. To, že jsem ty plné začala schovávat. I když není před kým.
Napiš nám (nebo „mi“, jestli chceš soukromě) o sobě něco…
Máš děti? Máš manžela? Kolik je Ti let? Jakou práci děláš, jak dlouho a proč, jsi s ní spokojena? Co Tvoje rodina, jak vzájemně vycházíte?
Nejjednodušší rada je "obrať se na doktora, na psychologa, sežeň si pomoc a začni to řešit… ale to není tak lehké… když člověk neví, kde a jak to řešit… a prostě jenom ví, že je v průšvihu. Je někdo blízký, kdo o Tvé závislosti ví nebo by mohl tušit? Manžel, maminka, tatínek, kamarádka…?
Příspěvek upraven 22.02.15 v 00:45
Ahoj
,je skvele, ze sis to priznala.zkus najit co nejrychleji odbornou pomoc-myslim, ze se jde-pokud muzes opustit na nejakou dobu svuj zivot-na detox, pak pravidelne navstevy u odbornika.je to tezka a dlouha cesta, ale zvladla to spousta lidi. drzim moc palce ![]()
@BohunkaP
Ty máš osobní zkušenost? Ráda bych Ti napsala email, přeci jen tady mám pár „známých“ a nerada bych se práskla. Jestli mi rozumíš.
Ne, nikdo o tom neví. Je mi samotné ze mě zle.
@Teladradora
Děkuji Ti, ale svou práci opustit nemohu.. Nevím, jak to řešit.
@BohunkaP píše:
@natyber, v tom je bohužel ten „vtip“…NEDOKÁŽE o tom asi mluvit (ještě ne… proto také i zde píše pod anonymem) - a NEVÍ, kde a jakou pomoc hledat.
Prozatím si to pouze uvědomila… což ale je (s tím souhlasím) velmi podstatný krok.
První krok, zajdi k psychologovi nebo psychiatrovi.
Záleží ale především na tobě samotné a na tvé velké vůli s tím něco dělat. Znám dost lidí, co řeknou ano mám problém, ale to je vše tím skončí a dál to neřeší.
@Anonymní píše:
@BohunkaP
Ty máš osobní zkušenost? Ráda bych Ti napsala email, přeci jen tady mám pár „známých“ a nerada bych se práskla. Jestli mi rozumíš.Ne, nikdo o tom neví. Je mi samotné ze mě zle.
Jestli se mi chceš svěřit, bude to pro mne velká čest.
Osobní zkušenost - co se mne samotné týče - v tuto chvíli nemám… resp. mám určitou zkušenost z vlastní rodiny, ale veřejně ji zatím řešit nedovedu.
Chápu, že se bojíš prozradit vlastní nick v soukromé zprávě… naproti tomu já nemohu napsat svůj e-mail veřejně. Jestliže se necítíš na soukromou zprávu tady na Emiminu (protože nick a e-mail jsou odlišné věci), snad tedy jedině přes adminy…?
Ahoj..
název mluví za své. Nedokážu se na sebe ani podívat do zrcadla. Je to asi čtrnáct dnů, co jsem si to uvědomila a teď nevím, co s tím.
Já nevím jak dál.