Jsem alkoholička

Anonymní
22.2.15 00:25

Jsem alkoholička

Ahoj..

název mluví za své. Nedokážu se na sebe ani podívat do zrcadla. Je to asi čtrnáct dnů, co jsem si to uvědomila a teď nevím, co s tím.

Já nevím jak dál.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22051
22.2.15 00:29

To je vážný problém… jak konkrétně se to u Tebe projevuje?

Resp. co bylo tím impulsem, který Tě přiměl k tomu si to přiznat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
22.2.15 00:34
@Anonymní píše:
Ahoj..

název mluví za své. Nedokážu se na sebe ani podívat do zrcadla. Je to asi čtrnáct dnů, co jsem si to uvědomila a teď nevím, co s tím.

Já nevím jak dál.
:,( No tak pokud sis to uvědomila a dokážeš o tom mluvit, pak je to první a zásadní krok k tomu vyhledat pomoc a snažit se závislosti zbavit :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.15 00:35

Účty. Skříň plná lahví od vína. To, že jsem ty plné začala schovávat. I když není před kým.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.15 00:36

Neúspěšný pokus o abstinenci. V době abstinování chyby v práci.

• Citovat
  • Upravit
22051
22.2.15 00:37

@natyber, v tom je bohužel ten „vtip“…

NEDOKÁŽE o tom asi mluvit (ještě ne… proto také i zde píše pod anonymem) - a NEVÍ, kde a jakou pomoc hledat.

Prozatím si to pouze uvědomila… což ale je (s tím souhlasím) velmi podstatný krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
22.2.15 00:44
@Anonymní píše:

No pokud tě to omezuje v práci a běžném životě a máš plnou skříň lahví, pak je to asi problém který sama žádnými pokusy nezdoláš. Jestliže si to uvědomuješ a cítíš potřebu to změnit tak seber síly i odvahu a navštiv odborníka. Záleží asi jak velká tvá závislost je, jako jak často a co je spouštěčem. Můžeš se pokusit zjistit při jakých situacích piješ a pokusit se toho vyvarovat, stanovit si pravidla a dodržet je i když to je velmi těžké taková sebekontrola :nevim: Podle mě je lepší poradit se s někým kdo tomu rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
22.2.15 00:44
@Anonymní píše:
@Anonymní píše: Účty. Skříň plná lahví od vína. To, že jsem ty plné začala schovávat. I když není před kým.

Napiš nám (nebo „mi“, jestli chceš soukromě) o sobě něco…

Máš děti? Máš manžela? Kolik je Ti let? Jakou práci děláš, jak dlouho a proč, jsi s ní spokojena? Co Tvoje rodina, jak vzájemně vycházíte?

Nejjednodušší rada je "obrať se na doktora, na psychologa, sežeň si pomoc a začni to řešit… ale to není tak lehké… když člověk neví, kde a jak to řešit… a prostě jenom ví, že je v průšvihu. Je někdo blízký, kdo o Tvé závislosti ví nebo by mohl tušit? Manžel, maminka, tatínek, kamarádka…?

Příspěvek upraven 22.02.15 v 00:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
22.2.15 00:45

Ahoj :hug:,je skvele, ze sis to priznala.zkus najit co nejrychleji odbornou pomoc-myslim, ze se jde-pokud muzes opustit na nejakou dobu svuj zivot-na detox, pak pravidelne navstevy u odbornika.je to tezka a dlouha cesta, ale zvladla to spousta lidi. drzim moc palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.15 00:46

@BohunkaP
Ty máš osobní zkušenost? Ráda bych Ti napsala email, přeci jen tady mám pár „známých“ a nerada bych se práskla. Jestli mi rozumíš.

Ne, nikdo o tom neví. Je mi samotné ze mě zle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.15 00:47

@Teladradora
Děkuji Ti, ale svou práci opustit nemohu.. Nevím, jak to řešit.

• Citovat
  • Upravit
4492
22.2.15 00:48

@BohunkaP bohunko,napsalas to moc dobre :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
22.2.15 00:50
@BohunkaP píše:
@natyber, v tom je bohužel ten „vtip“…

NEDOKÁŽE o tom asi mluvit (ještě ne… proto také i zde píše pod anonymem) - a NEVÍ, kde a jakou pomoc hledat.

Prozatím si to pouze uvědomila… což ale je (s tím souhlasím) velmi podstatný krok.
:think: Asi máš pravdu, ten anonym mě to hned nedošlo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.15 00:52

První krok, zajdi k psychologovi nebo psychiatrovi.
Záleží ale především na tobě samotné a na tvé velké vůli s tím něco dělat. Znám dost lidí, co řeknou ano mám problém, ale to je vše tím skončí a dál to neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
22.2.15 00:52
@Anonymní píše:
@BohunkaP
Ty máš osobní zkušenost? Ráda bych Ti napsala email, přeci jen tady mám pár „známých“ a nerada bych se práskla. Jestli mi rozumíš.Ne, nikdo o tom neví. Je mi samotné ze mě zle.

Jestli se mi chceš svěřit, bude to pro mne velká čest.

Osobní zkušenost - co se mne samotné týče - v tuto chvíli nemám… resp. mám určitou zkušenost z vlastní rodiny, ale veřejně ji zatím řešit nedovedu.

Chápu, že se bojíš prozradit vlastní nick v soukromé zprávě… naproti tomu já nemohu napsat svůj e-mail veřejně. Jestliže se necítíš na soukromou zprávu tady na Emiminu (protože nick a e-mail jsou odlišné věci), snad tedy jedině přes adminy…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí