Zápal plic u dětí

2249
28.2.19 20:06

Hmmm za pomoci doktora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
763
28.2.19 20:07

To se pozná prý jen z rentgenu… Malý ho měl před měsícem … Ráno raději zajdi k lékařce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13978
28.2.19 20:19

Poznala ho doktorka. Potvrzen byl zápal plic na rtg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
28.2.19 20:20
@Sluníčko1511 píše:
To se pozná prý jen z rentgenu… Malý ho měl před měsícem … Ráno raději zajdi k lékařce

U malých dětí netreba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
28.2.19 20:48

Maly mel tehdy horecku, kasel a studeny pot.
Zapal plic potvrzen z RTG.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7956
28.2.19 20:49

@Nikoll11 a má horečky? Rýma není projev zápalu plic, kašel bude nejspíš projev rýmy, většina dětí při rýmě kašle. Myslím že u dětí bude zápal plic bez horečky vzácností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
28.2.19 21:05

Syn měl skoro měsíc zadní rýmu. Šla jsem k Dr. a poslechově byl v pořádku, ale ať raději nechodí mezi děti - řádily chřipky. Po 8 dnech jsme šli na kontrolu a zrovna 2 dny před ní dostal kašel (dle mě takový ten vlhký, průduškový) a v den kontroly dostal teplotu 37,8°C. Dr. se poslech nezdál a hned jsme šli na RTG. No byl tam :( Jinak malému nic nebylo, jedl normálně, unavený nebyl. Teď je doma na ATB. Takže můžu ze zkušenosti říct, že laik ho nemůže poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
28.2.19 22:04

Dcera měla před 2 měsíci.Vypadalo to jako obyč viróza s trochu silnějším kašlem.Šla jsem na poslech jen kvůli plánované dovolené,kdyby něco ,ať ji dá dr nějaké léky.Poslech prý děs a zápal potvrzen na rtg .Dcera měla zvýšenou teplotu jen večer ,přes den vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11853
28.2.19 22:09

U syna poznala doktorka poslechem, prý to bylo naprosto jasné. Měl tenkrát kašel asi 4 týdny a místo zlepšení se to zhoršovalo a přidala se teplota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
1.3.19 07:46

@Lama Lama no malý měl 10 měsíců a Dr mi řekla , že přes průdušky je neslyšitelný … Tedy měl i horečky a všechno okolo a jelikož je kardiak tak skončil v nemocnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
1.3.19 10:47

To se nepozná jinak než z RTG.
Malá (6 let) ho teď doléčuje.
Chytla virózu, začalo se to zlepšovat a nakonec po několika dnech měla znovu horečky. Takže jsme šli k Mudr., na poslech nic extra neslyšela, ale pro jistotu ji poslala na RTG.
Virový zápal plic, z krve pak měla potvrzené protilátky na RS virus (u nás to teď tady vesele lítá).
Nijak zvlášť ani nekašlala.
Radši bych zašla za Mudr. kvůli tomu kašli, ale myslím, že dost stěžejní jsou ty horečky, jestli má/nemá (jestli je v těle velký zánět atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
1.3.19 11:10

@Fircon já Teda doporučení nečetla, ale doktorka tenkrát říkala, že malé děti stačí pro diagnózu poslech a CRP. Rentgen nebyl. Ale bylo mu pravda asi 4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
18.10.24 18:47
@Lama Lama píše: Více

Zrovna hledam nějaké info a byt stará diskuze, tak dneska zkušenost: dva týdny vlhký kasel co se začal po lehkém zlepseni zhoršovat. Bez teplot, poslech naprosto čistý a CRP čistá 0. Buď mít teprve 2,5 takže já jsem byla za kontrolni rtg a pečlivého doktora rada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
18.10.24 19:29
@hospodki píše: Více

To pleteš ten můž nevyloučil pneumonii na základě CRP. On jí potvrdil na základě CRP a poslechu a dítě už rentgenem nezatěžoval ( neb by to nemělo žádný přínos).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
18.10.24 19:30

@Lama Lama píšeš, ze malé děti stačí poslech a rtg. Pokud je to čiste tak to proste nestaci a neznamená, ze tam nic neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí