Vstupní vyšetření logopedie

Anonymní
28.2.19 12:07

vstupní vyšetření logopedie

Dobrý den,

čeká nás vstupní vyšetření na logopedii, konkrétně na soukromé klinice Logo v Praze, má někdo zkušenost?

A jak probíhá vstupní vyšetření, prý je to na hodinu, neumím si představit co tam se bude dělat, dcera je navíc velmi hyperaktivní a nevydrží jim tam sedět, jsme z toho nervozni, jim tam zboří za tu hodinu kancelář :D dcera má 3 roky a 3 m a nemluví s občas se mi zdá, že ani nerozumí, rozumí jako všemu co slyší kolem, když po ni něco chci, ale třeba na otázku jedla si u babičky nějaké jídlo, neodpoví, člověk neví, zda nerozumí či ignoruje, ale na dotaz chceš jablíčko, tomu rozumí..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41127
28.2.19 12:12
@Anonymní píše:
Dobrý den,

čeká nás vstupní vyšetření na logopedii, konkrétně na soukromé klinice Logo v Praze, má někdo zkušenost?

A jak probíhá vstupní vyšetření, prý je to na hodinu, neumím si představit co tam se bude dělat, dcera je navíc velmi hyperaktivní a nevydrží jim tam sedět, jsme z toho nervozni, jim tam zboří za tu hodinu kancelář :D dcera má 3 roky a 3 m a nemluví s občas se mi zdá, že ani nerozumí, rozumí jako všemu co slyší kolem, když po ni něco chci, ale třeba na otázku jedla si u babičky nějaké jídlo, neodpoví, člověk neví, zda nerozumí či ignoruje, ale na dotaz chceš jablíčko, tomu rozumí..

my byli v Logu v Brně. vyšetření trvalo cca 40-60 min a pak bylo ještě vyšetření na jejich ORL. Dodnes jsem z toho trošku rozčarovaná, malé byly tři roky a vydržela tam těch 40 min relativně v poklidu fungovat a plnit zadání, až jsem byla hrdá, že se dokáže tak dlouho soustředit. Každopádně jí po 40 min bez jakékoli další konzultace dali nálepku Vývojová dysfázie a mě se chtělo brečet. Dojížděli jsme tam cca rok a půl a výsledem nula. Teď od září chodí k paní doktorce na logopedii každý týden a zvládla L-Ž-Č-Š .
U nás jsme na Logu ztratili dva roky, kdy už mohla být řeč jinde a já získala pár šedivých vlasů navíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
28.2.19 12:45

Zkušenost od jinud. Každé sezení, i to první, trvalo přibližně 30 minut. Chodili jsme rok a půl, první výsledky se dostavily překvapivě brzy, sama bych to takhle se synem nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16934
28.2.19 13:12
@Anonymní píše:
Dobrý den,

Ahoj,

já jsem byla s dcerou ve 3r a 9m poprvé. U nás je problém výslovnost - zkracuje slova, hodně zaměnuje písmenka (koník - oník, čepice - sepice, lžíce - íce, kalhotky - ahoky, apod) a probíhalo to asi takto:

dcera si měla sednout k ní a namalovat ji obrázek, říct co na tom obrázku je (namalovala prý mámu), tak se s ní bavila kde má máma oči, uši, vlasy, pusu apod. Pak s ní trenovala jazyk - vypláznout, nahoru, dolů, za zuby, před zuby, udělat zvuk kopyt, syčení… Pak ji ukazovala zvířata a co to je za zvíře, jak dělá,pak ukázala obrázky co se za den dělá a bavila se s ní o tom - ráno vstanu a čistím si zuby - čím? pak si učešu vlasy - čím? a vyžadovala po ni celé věty. Vše ji šlo dobře. Takže přitvrdila a zkoušela vytleskávání: au-to, ky-ti-čka, ma-min-ka a tady zjistila, že absolutně nevytleská jednoslabičné a dělá z toho dů-ů-ům a tak jsme měli první věc, na kterou jsme se měli zaměřit, pak zkusila pexeso - to složila krásně, tak přiřazování stejných věci, to šlo taky dobře až došla ke krátkodobé paměti: rozložila pexeso na 5*5 obrázků a ukazovala dům-auto a dcera měla ukázat stejné pořadí, to šlo, dokud neukazovala 4 obrázky třeba: dům-auto-lod-kytička a to už nešlo, takže druhá věc, kterou máme trenovat…

No a nakonec jsme tam byli asi 40minut, kdy si založila složku s obrázkem, sepsala si co ji šlo a co ne, jak ji to šlo, a že je levák.

Když jsme byli podruhé, tak zkusila jaké dělá pokroky, moc ji pochválila a šla zkoušet zase další věci.

U nás bude možná opožděný vývoj hemisfer a zkřížená lateralita, protože nechápe odrážedlo, ani kolo, je to hlavně u leváku, dlouho nehopsala snožmo apod.

Ono to není jen o tom, že bude sedět a říkat „t-dnka t-dnka“ jak to bylo dřív. Podruhé jsem měla s sebou i dvouletačkua a i ta se zapojovala a hodně věcí ji zaujalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.19 13:15

@chs.jasmin @chs.jasmin tak moje ji nebude říkat nic, ve 3 používá asi jen 6 slov a citoslovce, ale věci jako zná, ví čím se češe, čistí zuby, u nás se bojím nějaké vývojové dysfázie..ale děkuji za info a byla jset s nimi tedy spokojena?

• Citovat
  • Upravit
16934
28.2.19 13:30
@Anonymní píše:
@chs.jasmin @chs.jasmin tak moje ji nebude říkat nic, ve 3 používá asi jen 6 slov a citoslovce, ale věci jako zná, ví čím se češe, čistí zuby, u nás se bojím nějaké vývojové dysfázie..ale děkuji za info a byla jset s nimi tedy spokojena?

Promin, já jsem nedoplnila, že tedy chodím jinam, ale ono ten princip bude stejný :oops:

Jinak tu vývojovou dysfázii také jsem měla podezření, nakonec se to uplně nepotvrdilo. Ale mám kamarádku, která má u syna potvrzenou, chodí do šolky do speciálního stacionáře. Její syn také ve 3 letech nechápal, u pohádek plakal, protože nerozuměl ději, nechápal co po něm chce. Musí na něj mluvit v jednoduchých větách a po roce ve školce je to uplně jiné dítě. Není uplně jako vrstevníci, ale posun je velký. I když nemluvil, chodil také na logopedii. Oni ty děti rozmluví. Neboj se, :hug: Já seděla a jen jsem koukala. Ti logopedi na to jdou moc hezky, cvičení, co by mě ani nenapadlo a jí to pomáhá s mluvou. A hlavně to ty děti baví :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
28.2.19 21:14

Přesně. Oni ví, jak ty děti zaujmout a jak to z nich vytáhnout. Se synem paní doktorka cvičila hlásky asi prvních deset minut, pak spolu skládali hlavolam z kostek, hráli deskovou hru, při které cvičili mluvení. Používala spoustu pěkných pomůcek, různá pexesa, skládačky, kostičky, obrázky, no byla toho spousta. Vše probíhalo formou hry a syn se na logopedii těšil. Tak vám přeji, abyste měli stejně dobrou zkušenost, jako my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
27.3.20 22:07

Dobrý den, manželka se věnuje logopedii. Primárně dochází do školek po Praze, ale co je všechny zavřeli, začala nabízet i konzultace online přes internet. Poskytuje i nějaké materiály na doma atd.

edit adminem - umazán odkaz, kontaktovat uživatele lze přes sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+