Zápal plic u miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
679
16.11.20 16:44

Obnovuji diskuzi

Ahoj, náš malý - 4 měsíce má oboustranný zápal plic. Zjištěn náhodně na pravidelné prohlídce. Doktorce se zdálo, že namáhavě dýchá (propadá mu hrudnicek) a na rentgenu zápal plic. Teplotu nemá, kojí se normálně, ani nekasle. Lecime doma antibiotiky. Máte někdo zkušenost s takovym zápalem plic u miminek? Pokud se stav nezlepší, půjdeme do nemocnice. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
16.11.20 17:39

Syn prakticky stejný případ, když měl osm měsíců, ale je narozený o tři měsíce dřív. Průběh jak u vás, o nemocnici nikdo nemluvil. Dobral atb a byl v pořádku. Další zápal plic měl ve 2 a půl letech, pak už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
16.11.20 21:17

@masima Moc děkuji za reakci;) naše doktorka je hodně opatrná, už mě několikrát poděsila i u starších dětí. Tak snad to bude i u nás takto ok. Doktorka straší promodravanom rtů atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
17.11.20 00:34

Ja myslim, ze u deti ma zapal
plic asi mirnejsi formu. Vzdycky jsem z toho byla vystrasena, ze se jedna o tezkou nemoc, spousta starsich lidi na to zemre. Nakonec petilety syn mel uz dvakrat a nebylo to nijak jine, nez obycejna viroza. Podle pediatricky u deti bezne a celkem caste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66570
17.11.20 17:08

Já si dovezla zápal plic z porodnice, prý k nám chodila každý den dětská doktorka píchat mi antibiotika (malá díra, znali se). Jako dospělá mám astma. Ale mají ho i mé děti, takže zápal plic asi nebude důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
17.11.20 23:45

@majka.otka Asi jsou různé případy, někdy to taková legrace není… Jsem vcelku vyděšená, přeci jen, jde o miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
17.11.20 23:56

@zzuza Ja tomu rozumim a nic nezlehcuju. Taky jsem byla pri kazde nemoci vystrasena. Ale pokud papa, je to vzdycky dobre znameni. Verim, ze drobek bude v poradku a drzim palce :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
18.11.20 00:18

@majka.otka Děkuji:) no právě, člověk se o ty dětičky bojí. Doktorka mě poděsila, tak malého pořád sledují jestli dýchá, jak má, jestli nemodrá atd. A to mám doma ještě dva starší špunty, takže už máme leccos za sebou. Každopádně, díky za podporu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.25 21:18

Dobrý den, prosím vám syn 11 měsícu byly jsme v kontaktu z nějakou chřipkou, nakonec se ukázalo že to je zapal plic
Malý dnes druhy den hrozné kašle i přes den i přes noc, jak dýchá jde slyšet že chrapti, horečky nemá ale rymečku ano
Může to být zapal plic?
Děkuji za odpovědi :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5442
10.11.25 22:19

Doporučovalo se zvednout postýlku v nohách u hlavičky, stabilně, aby chlapeček ležel trochu na nakloněné rovině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5442
10.11.25 22:20
@Renattka05 píše: Více

Jeďte k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...