Zápal plic u miminka

247
13.5.18 22:20

Zápal plic u miminka

Ahoj malýmu jsou necelé tři měsíce, jak už jsme tu psala býval neustále nachlazený a trochu pokašlával a tak nás mudr poslala na retgen zjištěn náběh na zápal plic, dostali jsme antibiotika dokoupila jsem mu k otmu probiotika, chci se zeptat mohu udělat ještě něco víc? nějkaé čajíčky, gely na hrudníček? nebo nějaké babské rady? Antibitoika berem tři dny kašel mi přijde, že se spíš zhoršil, ale rýma ustala, tak třeba ted začne vykášlávat hleny, teploty neměl ani předtím, ale je pravda, že jsme v konečníku naměřila vždy dřív 37,3-5 a ted má vždy tak 36,8 :nevim: Bojímse, aby antibitika zabraly :( Taky se snažím přijít na příčinu myslíte, že to může mít něco společného s tím, že mi byl diagnostikován streptokok typu B (anitbiotika při porodu byly samaozřejmě podány)? Nebo tím, že jsme měli v bytě plíseň a přišla jsem na to později a malý v tom pokojíčku chudák spinkal? Doktorka nás potom chce poslat i na potní test kvuli CF, ale to doufám, že bude v pořádku malý roste dobře a slaný mi taky extra nepřijde akorát se ted hodně potí, ale to asi patří k té nemoci? Chci najt totiž příčinu, aby se to neopakovalo přece jen s emi nezdá, že by ot chytil vzduchem je plně kojen a šestinědělí jsem dodržovala do obchodu po šsetinědělíje občas spíš jsme byli venku na česrtvém vzduchu ani mhd jsme s ním ještě nejela nikdy z rodiny, takhle nemocný ted nebyl, budu vděčná za všechny vaše zkušenosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3265
13.5.18 22:24

Malý je kojený nebo na UM? Mi se u dětí osvědčil čaj z lotosového kořene. U kojených dětí ho pije matka - jinak se dává myslím od půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
13.5.18 22:37

@fia80 Je plně kojen :palec: Díky podívám se na něj :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
13.5.18 22:54

Kamarádce se osvědčila na nachlazení tinktura z pupenů lichořeřišnice, ale mimču bych ji nedávala. Spíš tobě, když kojíš. Hlídej si kvalitu stravy a omez mléčné výrobky - zahlenují. Jinak ty plísně dělají hodně - my jsme taky byli často nemocní a mě se řadu měsíců nehojily ragády na prsou. Pak jsme náhodou objevila v peřináku, kde skladuju nepoužívané peřiny, plno plísně. Peřiny kvetly, šly do popelnice a peřináč prošel zásadní očistou a vybudováním odvětrávacího systému. Od té doby se zdravotní potíže vylepšily, ale nevím, není - i to i změnou počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
13.5.18 23:03

Já kupuji tady tento - https://www.countrylife.cz/…sku-50g-muso … on se prodává i sušený v plátkách, ale vadilo mi, že se musí dlouho vařit.

Ono u tak malých dětí je strašně málo věcí, které se jim dá dát. A ten lotosový kořen je super, že jde i přes to kojení. Sice to v rámci toho kojení odzkoušené nemám, protože jsem ho dětem začala dávat, až když byly větší, ale na ty kašle se mi pro ně osvědčil úžasně. Tak doufám, že třeba pomůže i u malého. Ať je mu brzo lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.5.18 23:49

Malemu bych nic nepridavala, je moc malicky, maximalne tak jeste zvlhcovat vzduch, to taky pomaha. Je fajn, ze plisen je pryc, to muze souviset…s tim streptokokem asi ne bych tipovala, ale zeptej se radeji doktorky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
15.5.18 20:30

Naše malá prodělala v necelých 4 týdnech oboustraný zápal plic včetně průdušek a dalších částí dýchací systému..vzhledem k věku a závažnosti byla na JIPce, byly nasazeny hned ATB, ale jelikož se později z výsledků zjistilo, že jde o virovou infekci(RS viry),tak byly atb k ničemu…takže atb intravenózně se sice dobraly, ale jinak měla 3×d inhalace, proplachy NaCl, odsávání ve velkém, výtěry nasivinem+kyslíková maska a probiotika měla už předem z domu na koliky…byla plně kojena, ale já na tyhle řeči moc nevěřím+byla ve věku, kdy měla mít protilátky ještě z placenty..šestinedělí jsme dodrželi taktéž, ale já nebo manžel jsme logicky zaběhli do obchod+manžel do práce a starší dcerka chodila do školy..nikdo z nás nemocný nebyl, popř. lehčí rýma a takhle to dopadlo, takže ano, vzduchem :?…teď má necelých 16m a od té doby byla nemocná jen párkrát(rýma),ale máme školní tu starší a vždycky byly nachlazené s spolu…imunitu jsme neposilovali, pouze kvalitní strava a od 2m byla na UM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
21.5.18 10:24

@vaks Tak to mi ani nerikej ja si myslim, ze maly ma taky virovy za tech 10 dni co berem ATB se teda prestal potit, ale kasle stejne :,( Hlavne mel priznaky jako u viroveho zapalu plic, tak snad se pletu a atb zaberou 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
21.5.18 13:30

@Emma9697na to,jak to bylo u malé závažné(přijeli jsme na JIPku, kde ji připojili na monitor a saturaci měla jen 60% :( ),tak nakonec se z toho vykurýrovala celkem brzo, cca.10dní…ale hodně pomohlo odsávání(jen nemyslím takové to povrchové-domácí vysavačem),ale byla to hadička, kterou zaváděli hluboko do dýchacích cest..i ty inhalace určitě pomáhali…ale v tomto jsme měli výhodu díky té hospitalizace, vůbec jsem neuvažovala nad nějakou samoléčbou a nebo dřívějším propuštěním, lékařům jsem důvěřovala a cítila se s malou v nemocnici klidnější…a byli jste už na kontrole nebo dělali malému RTG plic? malé ten kašel trval cca. týden, byl takový sípavý, rozkašlala se a kašlala na jeden hluboký výdech až do ticha, kdy už jakoby jen otvírala pusinku a lapala po dechu, zrudla a potom se vždycky rozplakala, Dr. říkali, že ji musí ten kašel bolet(hrudník)…déle ji trvalo to zahlenění, poslední 2 dny se už totiž nemohlo odsávat, protože se jí vytvořily polypy v nose, z te odsávačky(otok, krev)…ale pokud malý neteplotuje, není zchvácený, spavý, ten kašel se nějak výrazně nehorší, tak snad by to mohlo být ok..ta domácí léčba je určitě delší..A když má ATB, brali mu CRP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
23.5.18 06:23

@vaks na krevni obrazu jsme byli uz a tam vse v poradku, stery taky v poradku :palec: na retgen kontrolni jdeme dnes tak drzte palecky :potlesk: akorat vcera uz se mi to zdalo lepsi, tak jsem mu neodsala nos a rano se zbudil s placem a mel uplne hleny v nose ani nemohl dychat :( :,( tezko rict jestli to jde ven a je to spravne nebo naopak…Jo taky bych sla klidne do nemocnice, ale u nas, protoze se to chytlo v pocatku by meli udajne stacit atb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
23.5.18 09:23

@Emma9697 všechno co jde ven je super. Horší je, když se ty hleny drží v těle. Moje děti třeba bývají přes den OK a ráno po celé noci se taky potřebují pořádně vysmrkat nebo vykašlat. A já to tak někdy taky mívám, že ráno mám ucpaný nos nebo kašlu a pak během celého dne i noci jsem bez kašle i rýmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.18 20:34

Ahoj je maly uz lepsi? ted to tady procitam a uplne soucitim… muj syn mel taky ve 3 mesicich dokonce oboustrany zapal plic..uz je to 2 roky zpatky a tenkrat jsem z toho byla hodne spatna.. mel 39 horecky a dr nas nechala doma ze pry ma zakaz posilat pacienty do nemocnice(meli plno) ale kdyby neco tak okamzite volat rychlou.. ja vydesena sla teda domu a nekolik dni jsem nespala… ale chtela bych te uklidnit :-) pokud se to zachytilo takhle brzy tak to bude dobry :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
30.5.18 10:21

Holky tak je to špatný :roll: Malý už má druhý antibitotika podle rentgenu se to nelepší a co je nejhorší ty nové breem už od pátku stále kašle stejně měla jste to tak nějaká? jak dlouho vaši děti kašlali ted mi ještě přijd e, že se trochu vrátilo to pocení i kdžy jak jsou ted ty horka, tak nevím :nevim: Plus mě doktorka vyděsila, že nás chce poslat na potní test jsem nazhroucení :pocitac: :pocitac: ty předchozí ATB bral skoro 14 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
30.5.18 11:50

@Emma9697 udělali malému stěry, aby ty nové ATB byly přímo cílené na to co ho trápí? Nebo ti Dr. dala jen další ATB s tím, že snad zaberou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
30.5.18 16:11

No ted už mu vzali i na mycoplazmu atd… krev to budem vědět zítra každopádně mudr mi řekla, že ty antibiotika co ted bere cca 5. den by měli už pokrýt vše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí