Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Teď. Co potřebuješ sebou se podívej na stránky školky…jak to probíhá: přijdeš, odevzdáš papíry, podepíšeš odchazis…hotovo…
Teď. Ale teda nevím, jestli ti dubnovou vůbec vezmou. Spíš si myslím, že ji vezmou až za rok a půjde do školky ve 3,5 letech. Já mám druhou březnovou, ale ani jsem to nezkoušela. Příští rok počítám ještě se skupinou a do státní jí budu hlásit až za rok. Kdyby ti ji náhodou fakt vzali, tak počítej s tím, že tu školku budeš normálně platit už od září, ačkoli dite nastoupí až v dubnu.
@Anonymní píše: Více
Určitě zapis teď. Pokud ji přijmou tak budeš platit skolkovne a nastoupí až v těch třech letech. Případně pak můžeš zkusit zavolat jestli se jim v průběhu roku neuvolnilo misto
K zápisu musíš letos, ale počítej spíš s tím, že ji vezmou až od září. Podívej se na stránky školky, mají tam podmínky a často berou až děti, co mají v září tři roky. Začni spíš počítat s tím, že si budeš muset prodlužovat rodičák.
Teď. Zápisy příští rok budou pro děti, co nastupují od září příštího roku. Over si, jaká je u vás kapacita, ne všude děti narozené až v dubnu vezmou. Ale třeba u nás to jde.
Podej přihlášku teď. My jsme taky dávali přihlášku takto brzo, platili jsme školné a dítě nastupovalo v průběhu roku po 3. narozeninách, ale byli jsme takto domluvení s vedením.
Nechce se mi hledat datové rozpětí zápisu k předškolnímu vzdělávání, ale letos zápisy proběhly už úplně všude, kde to znám.
Sice je divné, že máte zápis až ted, ale dobře. Syn je dubnovej, na zápisu jsme byli v dubnu, v době kdy mu byly dva roky. O rok později ve třech letech nastoupil do školky.
Teď. A musíš mít potvrzení od pediatra, což ne každej udělá na počkání.
Zápisy už většinou byly, ale měla jsi jít teď…dcera je listopadová a nastupovala na konci srpna před 3.narozeninami, ale u nás není problém dát dítě později
Teď. Dcera je dubnová a vzali ji už teď od září, ale každá školka to má jinak.
Asi tedy jak kde, zjisti si to v konkrétní školce. Moje dcera je březnová a řešili jsme to předloni, bylo nám řečeno, že zápis ten rok předem nemá vůbec cenu, že je tolik dětí, že jí 100% nevezmou. Ale ředitelka řekla, ať si začneme volat po novém roce, že vždy se nějaká místa uvolní, děti se stěhují atd. Tak jsme volali, volali a od dubna jí pak vzali.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Zdravím, chtěla bych se zeptat máme 2 letou holčičku a příští rok v dubnu až ji budou 3 roky, tak mi končí rodičák a chtěli bychom, aby malá od 3 let chodila do školky. U nás je teď v úterý zápis do školky a já nevím jestli tam máme jít už teď a nebo jestli to stačí až příští rok, když malou chceme dát do školky až od 3 let. Pritelovo máma říká, že musíme už teď a přítel si zase mysli, ze to stačí až příští rok a já práve že vůbec nevim, tak potřebuji poradit
a ještě se zeptám co vše potřebuji s sebou? a jak to probíhá? Děkuji za odpovědi