Zápis do školy 2024

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Ariadne
3.4.24 20:42

Zápis do školy 2024

Dobrý večer, hledala jsem na netu a nikde jsem nenašla info, jak se řeší následující situace:
Mám dva dny zápisu a půjdu s dítětem na dva zápisy na nespadove školy. Když mi ho nevezmou ani na jedné, co potom?

Půjdu na tu spádovou, že nás nevzali na ani jedné a že bychom ho dodatečně zapsali u nich?

Řešíme to teď s kamarádkou všechny možné varianty a tohle je jsme nedohledaly a nevíme, jestli ta spádová drží místo nebo když tam dorazí dítě s rodičem později, tak ho zapíšou dodatečně?

Děkuju za odpovědi 🍀

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64931
3.4.24 20:46
@Ariadne píše: Více

místo nedrží. Pokud školu naplní v řádném zápisu, tak máš smůlu, protože ředitel už vydá rozhodnutí. Tak jdi k zápisu i tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20847
3.4.24 20:59

Pokud nedáš zápis na spádovou školu, tak s ním ta škola nepočítá. Tj. Když si následně vynutis nástup, dle spádovosti a škola nemá místo, tak ti jej zajistí kdekoliv jinde kde je místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41757
3.4.24 21:10

Ne, nemusí ti ho zapsat. Obec ti musí zajistit někde místo - klidně v hodinu vzdálené škole plné sociálně nepřizpůsobivých. Proto je výhodné jít k zápisu i na tu spádovou. Mělo by stačit jít zapsat bez dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
3.4.24 21:22

Určitě jdi k zápisu i na spádovou, tam musí dítě vzít, ale přednostně si můžeš napsat nespadovou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64931
3.4.24 21:42
@lucynka25 píše: Více

No na spadovou skolu nemusi vzit, pokud nemaji tolik mista. To se vetsinou treba losuje, koho vezmou a kdo ma smulu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30385
3.4.24 21:46

Rozhodně spádová škola žádné místo nedrží. Pokud se do ní nezapíšete a nespádová škola vás nepřijme, musíte se o umístění dítěte do základní školy postarat už sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44176
3.4.24 23:50

U nás jsou jednotné zápisy. Všechny školy v jeden den a potom porada všech ředitelů. Je přímo doporučení z vedení města, že má každý dát jen jednu přihlášku, i do nespádové školy, pokud ji chce. Pokud bude problém, bude situace řešena individuálně. Umístěno je každé dítě. Chtějí se vyhnout tomu, že od jednoho dítěte budou mít 4 přihlášky a budou muset „čistit data“. A samozřejmě to šetří čas i rodičům, nemusí obíhat školy.

Zatím máme štěstí, místa jsou a je velice dobrá šance umístit dítě i do nespádové školy. Zatím nebyla překážkou politická situace ani silnější ročníky v minulosti.
Velké školy preferují několik paralelních tříd s menším počtem žáků(22-26). Menší školy mají 17-20 žáků ve třídě. Občas nějaký ředitel prohlásí do místního tisku, že si přeje tento koncept zachovat.Snad se to bude dařit i do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.24 02:34

Potřebuji bližší informace

Dobrý den mám dotaz?
Můj prvorozený syn jde v pátek na zápis do školy? Jdu teď poprvé v životě nemám v tom žádné zkušenosti tak potřebuji co nejvíce informací abych v té škole nevypadala jako nějaký blbec :lol:
Chci se zeptat syn ještě nechodí do předškolního protože všechny školky už měli plný počet.. nastupuje ale už od příštího týdne? Bude to nějaký problém při tom zápisu? Budu potřebovat nějakou lékařskou zprávu od dětského lékaře? A bude stačit okopírovaný rodný list? Předem moc děkuji za každou odpověď :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44176
4.4.24 04:27

@Tereza0709 Jestli si dobře vzpomínám, tak originál rodného listu nebo ověřená kopie a potvrzení od lékaře, že je dítě řádně očkováno. Formulář k tomu byl přímo na stránkách školy.
Pokud je předškolák a nechodí vůbec do školky, tak tu školku máš řešenou individuálním vzděláváním? Nebo myslíš, že nechodí do předškolního oddělení? To není povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64931
4.4.24 06:52
@Tereza0709 píše: Více

Tak skoly maji na svych strankach presne pokyny, co si mas donest. A dítě musi byt vedeno pod nejakou skolkou, pokud ho vzdelavas doma. Nekam jdete na přezkoušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí