Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já se přiznám, že jsem si zapsala do telefonu zápis do školky a dost ve mně hrklo, moje mimina přece do školky jít nemůžou
@Lesina jejda uz jde do skoly??? jeeeee ja si pamatuji, jak tady byla „nedavno“ diskuze, ze jsi porodila. Toto utika.
Ta moje povali pristi rok…uz ![]()
@terinka4444 zajimalo by me, tys ted odklad chtela, nebo je pozdeji narozena?
Taky nás to čeká, příští týden. Dcera už se teda těší, snad jí to ve škole půjde. S mladší nás letos čeká pro změnu zápis do školky, to pro mě asi bude horší, je větší závislák než bývala první dcerka, tak to bude nejspíš s pláčem.
Mě jde letos starší dcera do školy. nechci se u zápisu vidět protože mě dojímaj besídky ve školce i to když pasovali ve školce předškoláky na školáky. A to nebyl náš případ. Obrečela jsem i nástup do školky. není to tak dávno a moje malá holčička už jde do školy. I když tak malá zrovna není
.
@Vlkoška Ahoooj ![]()
Taky jdeme k zápisu příští týden. A vůbec se nemůžeme rozhodnout, kterou školu nakonec zvolit, už se mi o tom snad bude i zdát ![]()
@luon zdravim ![]()
My máme se školou jasno, v té samé budově je školka pro mladší, takže to bude při jednom. Dokonce tam ještě učí i jedna učitelka, co učila mě
.
@marki77 aktovky už jsme taky okukovali, jen vybrat.
My jdeme k zápisu 8.-9.února a depresi mám už půl roku ![]()
Malá se narodila v září, takže jde o rok později, i tak mi to přijde strašný, jak to uteklo…obrečím to, to je jasný
![]()
@Vlkoška Jé, tak to budete mít pohodlné, obě děti na stejném místě ![]()
Na batohy jsme se včera taky koukali, malý v tom má jasno, bude s dinosaurem ![]()
@marki77 nám aktovku přinesl Ježíšek, malá chtěla s Hello Kitty, tak jí má…výběr jsem nechala na ní, je štastná, to je hlavní ![]()
Máme školu za domem, je specializovaná na počítače a navíc je naše spádová, tak jsme nad tím ani nepřemýšleli…tady kde bydlíme je šíleně dětí a berou jen ty spádové ![]()
@Taminka píše:
@Lesina jejda uz jde do skoly??? jeeeee ja si pamatuji, jak tady byla „nedavno“ diskuze, ze jsi porodila. Toto utika.
Ta moje povali pristi rok…uz@terinka4444 zajimalo by me, tys ted odklad chtela, nebo je pozdeji narozena?
@terinka4444 píše:
Ona je na konci července, je bystrá, chytrá, jenže má silnou logopedickou vadu, loni u zápidu neříkala ještě ani L, to jí trvalo 14měsícůodklad jsme nakonec dostali díky řeči, jinak nechtěli v poradně ani slyšet, že vše zvládla perfektně, neuměla csz, č, š, ž, k, l, ň, ď, ť v podtatě jí nikdo neroumněl, tak proto, v pátek na logopedii jsme začali R, všechno už umí, jen r a ř, jsem nesmírně pyšná
ale do školy jí dát nechci, ne a ne a ne. Dostala od ježíška aktovku a penál, tak jsem si plakala pod stromkem, když jsem to viděla, no já jsem cvok
ale když šla do školky, ve čtyřech
, tak jsem až do prosince jezdila v deset dopoledne, když chodili ven, šmírovat za plot na zahradu, co dělají. Nějak to pouštění do světa nedávám.
ha ha tak tos me pobavila s tim smirovanim
![]()
No ta moje je na zacatku cervna, tak asi pujde, ale nechci ji dat, ne a ne a ne
![]()
Mozna taky logopedie
![]()
Když šel náš mladší k zápisu, tak jsem to obrečela a v ten den jsem měla jasno:Budeme mít ještě jedno děťátko. Pár let uteklo a když to dobře dopadne, budem ho v červnu mít ![]()
@Simulka77 píše:
Když šel náš mladší k zápisu, tak jsem to obrečela a v ten den jsem měla jasno:Budeme mít ještě jedno děťátko. Pár let uteklo a když to dobře dopadne, budem ho v červnu mít
no to je pozitivni zprava..mozna si z ni vezmu priklad
![]()