Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj ![]()
Právě jsem si do diáře zapsala 24.1. - ZÁPIS DO ŠKOLY
A je to u nás asi naposledy, holky, mě je najednou tak nostalgicky, nějak to uteklo… Nechcete být nostalgické (přiměřeně) se mnou?
L.
PS: Toto diskuse je jinak zcela o ničem
nehledejte v tom hlubší smysl, ju?
@vikiska píše:
Ahoj, taky jsem nástup do školy obrečela.
No, já brečet nebudu - jen mě trochu zaskočilo, že už i nejmladšátko bude školák. Pro mě to pořád naše nejmladší miminko. No
evidentně už není miminko ![]()
Jestli dobře počítám, mohla bys dát odklad a jít ještě jednou. ![]()
Já nejsem notalgická, já z toho mám deprese jak hrom, já to svoje malé dítě nechci dát do školy
a už měla odklad, už musí, to nedám
![]()
@terinka4444 dáš, musíš, ale mě to tedy taky dostalo.
Obrečela jsem zápis, rozlučku ve školce i 1.září.
@vikiska píše:
Jestli dobře počítám, mohla bys dát odklad a jít ještě jednou.
Odklad? Ani náhodu, pomaže pěkně do školy!
To bych pančelkám ze školky neudělala ![]()
Ale nedokážu v tom děťátku vidět prvňáka - je o dost menší než sourozenci ve stejném věku, tak asi proto…
@vikiska píše:
@terinka4444 dáš, musíš, ale mě to tedy taky dostalo.Obrečela jsem zápis, rozlučku ve školce i 1.září.
Hele, já nejsem citlivka, ale na školkových besídkách slzím zcela pravidelně (a to jsem se nedojímala ani jako těhule)
Zajímavé, že školní vystoupení mě zdaleka tak neberou.
Taky se chystáme na zápis do školy, syna si jako školáka nedovedu představit, je právě taky o dost menší než starší, zápis bude asi hodně zajímavej, je to stydlín, tak jsme zvědavá, jak to zvládnem. ![]()
@vikiska píše:
@Lesina že by ve školce zlobil?
No, zlobení - to není to správné slovo.
Školu potřebuje jako sůl.
My máme letos zápisy hned dva, jeden skolkovej a druhej školní… A já je furt vidím jako ty miminka
a navíc ten nejstarší se po štědrým dnu zeptal jak je to s tím Ježíškem, tak už jsme ho nebulikovali - no taky zas o kus dospěl… Prostě letos mi jich vyrostlo nějak moc najednou. Asi budu přemýšlet jak se ukecava chlap na 5 dítě, jsem si ty miminka vůbec nestihla užít
![]()
@Lesina no tak to mi povídej, ve školce ořvaná každá besídka, ve škole utrpení. ![]()
Já to taky obrečím. Pokud dobře počítám, tak mě to čeká příští rok. Malej bude mít v březnu pět. To je děs, jak to letí…
@doriang píše:
My máme letos zápisy hned dva, jeden skolkovej a druhej školní… A já je furt vidím jako ty miminkaa navíc ten nejstarší se po štědrým dnu zeptal jak je to s tím Ježíškem, tak už jsme ho nebulikovali - no taky zas o kus dospěl… Prostě letos mi jich vyrostlo nějak moc najednou. Asi budu přemýšlet jak se ukecava chlap na 5 dítě, jsem si ty miminka vůbec nestihla užít
![]()