Zápočet doby studia na důchod
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@šklíbakočka tak svědci z práce kde je člověk měsíc a je to třeba 30let to bude taky oříšek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše: Více
Ano, je to oříšek a zcela poslední možnost. Ted jsem to někomu pomáhala řešit. A bylo to těch 30 let. A ani čssz to nevidí moc ráda. Ale i ten měsíc třeba pomůže o 1 rok (berou se celé roky) a každý rok je 1.5 procenta VZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše: Více
jasně chápu a když nad tím přemýšlím tak bych z některých zaměstnání hledala svědka hodně těžko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vim o dvou lidech, kterym chybí roky pred 89. Archivy se likvidovaly, ruzne presouvaly. Je to 40 let zpet, druha strana republiky, svědky prostě nenajdeš. A neuznali ani razítko v te staré občance, kde je presne od kdy do kdy, kde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
Ano je tomu tak, razítko se neuznává. Což je blbé. Na druhou stranu, proč to ti lidé řeší po 40 letech? Před 20 by třeba ještě svědky našli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
před 20 lety si to nenechali vyjet. Já se dozvěděla před pár lety, že si to můžeš nechat poslat a ted se i přímo podívat. A podle toho, co jsem četla, oni chtějí i sumu, kolik jsi brala. Což neseženeš. Protože roků jako takových bylo odpracováno dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyjet se to dá již mnoho let, dříve na to byl nárok jednou ročně, poslali. Suma je zajímavá od roku 1986, dříve se počítá jen doba. Já být na jejich místě, tak stále bombarduju čssz žádostmi atd., objednám se na ústředí na Smíchov a třeba se to někde najde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mému otci to nenajdou, oni to i objížděli, archív se rozdělil a jeho část byla skartována. Stálo je hromadu času to zjistit. A druhý případ se jedná právě o rok kolem 1986-87. Zrovna to byl výjezd do zahraničí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, právě z těch 90. let víc věcí chybí. A chybí jedno krátké místo, zkušebka z doby totality. Ta firma bohužel neexistuje. Takové rady, že člověk to má doložit např. odborářským průkazem a známkou za ten měsíc. Copak každý musel být v ROH? A kdo byl, tak klidně se nemusel na měsíc přihlásit. Já si třeba pamatuji jména nadřízených, u vyšších jen tituly a příjmení, celé jméno nevím. U přímého nadřízeného celé jméno. Ti vyšší šéfové dávno nebudou naživu, ale prostě tam pracovali, to jde dohledat. A člověk si nevymyslí, že tam několik lidí bylo, pamatuji sí více jmen, i když všechny ne, za 40 let se lecos zapomene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Náhodný host píše: Více
Podařilo se to na čssz dohledat? Nejlépe jít rovnou na Smíchov, tam jsou fakt machři. Objednává se dopředu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíš se divím, že někdo má starou občanku. Protože při vydání nové se musela stará odevzdat, to se dělá i dnes. Jinak razítko v OP, tak co víc by měli chtít. Nějaké odborářské legitimace ano, ale OP ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jednak mám vš studium, přesněji PhD studium, chybí. Pak jedno zaměstnání, tam není problém, firma existuje dále. U té zkušebky v době totality, tak měsíc kdyžtak oželím. Ale oni si můžou přeci ověřit, když jim vyjmenuji pár lidí, kteří tam tehdy pracovali, ti tam byli déle, asi bych si to nevymyslel. Navíc jsem během zkušebky měl i neschopenku, možná proto to nepokračovalo. I o ní by měl být záznam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rada, že člověk má mít schované výplatní pásky je dosti hloupá. Za cca 40 let práce, k čemu by někdo shromažďoval pásky, co bral před více než 30 lety. Navíc tam ani není žádné razítko, není to pořádný doklad. Když bylo povinných odpracovaných 25 let, tak nějaký ztracený rok sem, nějaký tam, i tak nehrozilo, že bude něco chybět. Já třeba ztratil i takto, dělal na ičo, pak mi někdo pár měsíců nezaplattl, fakticky zaplatil jen část. Nejenže ty peníze byly v 90. letech nedobytné, těm lidem moc nehrozilo, ale ještě se to ztratí ta odpracovaná doba. Jedna bývalá firma, zaměstnanci, ke konci nedostali plat, pak něco vymáhali přes soud, nevím, kolik dostali. A ještě je někdo potrestá za neplatící firmu. Já z té firmy včas odešel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak stará občanka se prostě „ztratila“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studium se doplní, to problém není. Občanky, pásky, odbory atd., pokud vím, neuznávají. předpokládám, že se kolem toho nějak asi podvádělo. Jak jsem psala, někomu jsem to pomáhala rekonstruovat, dokonce sehnal svědky, ale nakonec se to našlo v útrobách čssz. Ne čssz to opravdu nebude sama podle lidí ověřovat, je věcí žadatele, aby to doložil. Podle mých zkušeností jsou velmi slušní a fakt se snaží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit