Zápočťák v nemocenské

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1044
12.8.14 10:17

Zápočťák v nemocenské

Ahoj, prosím o radu. Měla jsem prac. poměr na dobu určitou od ledna do konce července 2014. Na začátku července jsem zjistila, že jsem těhotná, bohužel ale rizikové těhotenství, takže jsem šla hned na neschopenku. V práci jsem neřekla „pravý“ důvod a ani se mě na to nikdo neptal. Smlouvu by mi prodloužili, ale tím, že jsem si „dovolila“ jít na neschopenku mi řekli, ať nepočítám s tím, že se mám kam vrátit. No, co dodat 8o No, a dnes mi došel domů zápočťák… Neposílá se náhodou až s něma úplně „skončím“? Jsem přece jakoby pořád jejich zaměstnanec, nebo ne? Moc se v tom nevyznám… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Meha
12.8.14 10:21

Pokud jsi měla smlouvu na dobu určitou, tak pracovní poměr normálně končí uplynutím lhůty, na kterou je smlouva sjednaná.
Lístky na peníze za PN ale můžeš dávat stále jim, mají povinnost je předat na OSSZ.

Měla jsi v práci vydržet do konce července ;)

• Citovat
  • Upravit
98
12.8.14 10:21

@japeruska pokud byla smlouva na dobu určitou do července 2014, tak tvůj pracovní poměr skončil ke dni sjednanému touto smlouvou a jejich zaměstnancem už nejsi bez ohledu na neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
12.8.14 10:24

To nééé :zed: Já vydržet chtěla, i jsem chtěla zůstat dál pracovat, jenže to bohužel nešlo, málem jsem o to přišla a strach mě sžírá pořád :( A musím se tedy někam hlásit? Na pracák nebo něco, Já vůbec nevím, co mě teď čeká :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
12.8.14 10:47

@japeruska Podle mě se nikam hlásit nemusíš, pokud budeš stále v pracovní neschopnosti.
Pokud Ti vznikne nárok na PPM, tak si o něj budeš žádat na OSSZ, příp. dále o rodičovský příspěvek na ÚP.

@j.a.n.i1 Ti určitě ještě poradí detailněji, pokud bude potřeba.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat