Jak to mám vyřešit v práci?

Anonymní
12.8.14 09:57

Jak to mám vyřešit v práci?

Nevím jak mám v práci vyřešit vyřešit danou situaci.Jsme na nemocenské, jelikož jsem byla na zákroku. Tu mi v pátek doktorka ukončí.

V práci pracuji od letošního března a součastně jsem na rodičáku. V neděli mám odletět na dovolenou, manžel to prostě koupil bez mého vědomí. Já už si dny na které jsem měla nárok vybrala. Nevíte jestli si nejde vzít neplacené volno?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
12.8.14 10:01

Je to na dohodě se zaměstnavatelem. Pokud sis nárok vyčerpala, volno ti dát nemusí. Na druhés traně, může souhlasit s neplaceným volnem, nebo třeba s tím, že si hodiny postupně - nějak - napracuješ, nebo třeba že ti zpětně budou odepisovat dny dovolené tak, jak na ně bude získávat nárok. (jakože budeš papírově čerpat dovolenou, ale budeš v práci.) Košér to není, třeba kdyby došlo k úrazu (vlastně nejsi v práci), je to fakt na dohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
12.8.14 10:06

A to si se vracela do původní práce, nebo jsi v nové? A to už si čerpala tolik dovolené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.14 10:22

To jsem v nové, vyčerpala jsem 5 dní, takže mi tam zbývá asi tak 1 den, nebo mám smlouvu do prosince, ale ve výplatnici nemám nic připočetlé

• Citovat
  • Upravit
Meha
12.8.14 10:26
@Anonymní píše:
To jsem v nové, vyčerpala jsem 5 dní, takže mi tam zbývá asi tak 1 den, nebo mám smlouvu do prosince, ale ve výplatnici nemám nic připočetlé

Pokud tam pracuješ od začátku března, tak máš samozřejmě nárok na více dnů dovolené než na 6.
Kolik dní máte standardní nárok na dovolenou za rok - 20, 25 nebo ještě nějak jinak?
A jak dlouho jsi byla v PN?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.14 10:29
@Meha píše:
Pokud tam pracuješ od začátku března, tak máš samozřejmě nárok na více dnů dovolené než na 6.
Kolik dní máte standardní nárok na dovolenou za rok - 20, 25 nebo ještě nějak jinak?
A jak dlouho jsi byla v PN?

V PN jen 2 týdny. Dovolené máme 20 dní

• Citovat
  • Upravit
Meha
12.8.14 10:32
@Anonymní píše:
V PN jen 2 týdny. Dovolené máme 20 dní

Pokud tam tedy tento kalendářní rok odpracuješ 10 měsíců, tak bys měla mít nárok na 16,5 dní dovolené.

• Citovat
  • Upravit
20518
12.8.14 10:33

Nemáš částečný úvazek? Tam je nárok na dovo menší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
12.8.14 10:36
@Emilie píše:
Nemáš částečný úvazek? Tam je nárok na dovo menší :think:

To není pravda, je stejný.

Jen se pak proplácí ty hodiny z toho úvazku.
Např. mám poloviční úvazek (20 hodin), takže budu mít sice 5 dní dovolené, ale budu mít zaplaceno jen 20 hodin (nikoli 40 jako při plném úvazku).

• Citovat
  • Upravit
101754
12.8.14 11:05
@Meha píše:
To není pravda, je stejný.Jen se pak proplácí ty hodiny z toho úvazku.
Např. mám poloviční úvazek (20 hodin), takže budu mít sice 5 dní dovolené, ale budu mít zaplaceno jen 20 hodin (nikoli 40 jako při plném úvazku).

Tak není pravda úplně ani jedno ani druhé… resp. může být pravda obojí :-) záleží na tom, jak je ten zkrácený úvazek postaven:

• pokud rovnoměrně na všechny dny v týdnu, tak se nekrátí a každý den má méně hodin
  • ale pokud někdo dle smlouvy chodí třeba jen Po - St, tak se dny dovolené krátí, ale zas má každý den více hodin
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
12.8.14 11:11

@j.a.n.i1 Jasně, já to brala tak, že je to rovnoměrně rozvrženo, máš samozřejmě pravdu. Omluva i @Emilie, asi jsi zase brala tu druhou variantu ;).

• Citovat
  • Upravit
20518
12.8.14 11:14
@Meha píše:
@j.a.n.i1 Jasně, já to brala tak, že je to rovnoměrně rozvrženo, máš samozřejmě pravdu. Omluva i @Emilie, asi jsi zase brala tu druhou variantu ;).

No právě že já měla částečný úvazek, kdy jsem byla „v práci“ dva dny a zbytek hodin jsem nějak pytlíkovala doma a dopočítat se dovolené, to byl záhul i pro mzdovou účetní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
12.8.14 11:17
@Emilie píše:
No právě že já měla částečný úvazek, kdy jsem byla „v práci“ dva dny a zbytek hodin jsem nějak pytlíkovala doma a dopočítat se dovolené, to byl záhul i pro mzdovou účetní :nevim:

To věřím :)

• Citovat
  • Upravit
20518
12.8.14 11:19
@Meha píše:
To věřím :)

No, teď mám ten druhý případ, tj. denně čtyři hodiny, a je svatej klid!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
13.8.14 08:21

Dobrý den,
pokud nastoupím z rodičáku s 1. dítětem rovnou na mateřskou dovolenou s očekávaným 2. dítětem do 3 let věku 1.ho dítěte, je zaměstnavatel povinen mi držet stále pracovní místo až do 3 let věku 2.ho dítěte? Předem děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat