Zápočtový list a nová práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zápočtový list a nová práce
Zdravím,
Mám dotaz ohledně zápočtového listu. Dnes jsem byla podepsat smlouvu u nového zaměstnavatele a zároveň dnes teda u stávajícího končím. Ptala jsem se účetní ohledně zápočtového listu a ona že jí ten posledni mám přinést, ptala jsem se zda chce vidět i ten od předchozího zamestnavatele a ona na mě koukala dost zvláštně, Jak to že ty předchozí mám, že jsem ho měla odevzdat. Že ona mi ten současný také vezme. V předchozím zaměstnání se jenom na ten poslední podívali a možná si udělali kopii ale nechtěli ho, originál mi zůstal, mám doma všechny zápočtové listy za 20 let práce od několika zaměstnání.
Jak to tedy je? Musím jí ho odevzdat? To se mi zrovna nechce. Já jsem si myslela že zápočtový listy je jakoby můj doklad o mém zaměstnání ne že já ho někomu dám. A vlastně pak pro sociálku a za 20 - 30 let k důchodu nebudu mít žádný potvrzení o zaměstnání. Bude tedy stačit když odevzdám jen kopii?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já chci ať přinesou originál a ofotím si ho. Ale ve státní správě se podle zápočtáku, počítá praxe a plat, proto chci vidět originál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zamestnani jsem menila teda pred 13 lety, tak nevim, co se zmenilo, ale zamestnavatel si vzdycky ZL nechaval. Nyni kazdorocne dostavam Evidencni list duchodoveho pojisteni🤷
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na důchod je evidenční list důchodového pojištění. Zapoctak ti je k prdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aledud tak vidět bych pochopila, ale nebylo mi jasné proč by si ho chtěla nechat když jinde nechtěly. Přecházela sem mezi státní správou. Proto mě zarazilo že ta předešlá mi ho vrátila a tady by si jo chtěla nechat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 aha ten samozřejmě dostávám ale myslela sem že i započťák je důležitý když mi ho všude vrátily.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kote84 píše: Více
Zápočtový list není evidenční list důchodového pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi se neřídí tím, co chtějí nebo nechtějí jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám všechny zápočťáky od prvního zaměstnání. Vždy jsem dostávala dvě kopie.
- Citovat
- Upravit
Podle mne jej potřebuješ jen pro nového zaměstnavatele nebo úřad práce, jinak ne.
Možná ještě pro zdravotní pojišťovnu, pokud by nebylo jasné, kdy zanikl pracovní poměr - takže si když tak pořiď kopii.
Nový zaměstnavatel to, pokud jsem hledal, potřebuje hlavně jako informaci o srážkách ze mzdy. Tu je povinen si opatřit. Jestli stačí v kopii a originál ti může vrátit, to nevím.
Pro ČSSZ kvůli důchodu slouží jiný doklad, a to evidenční list důchodového pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit