OSVČ vedlejší nebo sro ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Chceš organizovat akce a neumíš si vyhledat základní informace? Tak to teda hodně štěstí.
Založ si živnost a dělej to na vedlejší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 na tvoje “chytry” kecy nebudu raději reagovat, informace jsem si samozřejmě vyhledala
na internetu je spousta informaci, ale pokaždé jiné, tak pardon, ze se ptám někoho, kdo s tím má zkušenost
dobrou ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
To není tak jednoduché. Každé má svoje specifika. U živnosti můžeš využívat paušální náklady, u s. r.o. to nejde. Z sro nelze vybírat peníze, jak se ti zlíbí, ručení je jiné, těch rozdílů je fakt hodně. A vypsat to, bych tu byla do večera. Chce to opravdu najít si vše na netu a ptát se na konkrétní věci. Nejlépe si to sepsat a zajít za nějakou šikovnou účetní nebo za daňovým poradcem a sednout si nad konkrétním plánem s konkrétníma představama. A nemyslím si, že jsou na netu rozdílné informace, jen je potřeba je správně pochopit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radeji na ne nereaguj, neb se sebe akorát udelas blbce… Ty sis samozřejmě nic nevyhledala, jinak bys takovou otazku nenapsala, z te otazky primo čiší, ze cekas, ze ti nekdo prinese všechny informace na zlatem podnose…
Ano, kdybys poctivě hledala a pak se ptala na konkrétní vec, která ti neni jasná, tak ti určitě nekdo odpoví…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Místo štěkání na emiminu a jiných diskusních fórech si najdi a nastuduj příslušné zákony… Není zač… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nehledala jsi si nic, jinak by jsi se neptala kolik máš platit státu. A otázka chci pořádat akce co se víc vyplatí, je jak otázka co myslíš, mám ještě žízeň? Musíš k tomu dát trošku víc informací aby tě někdo mohl aspoň trochu relevantně nasměrovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nelze jednoznačně odpověď. Málo informací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
pracuji na HPP, ale chtěla bych si ještě přivydělat ( organizace akci ). Co je pro mě výhodnější, činnost vedlejší nebo sro? Jaké jsou v tom rozdíly? Kolik musim odvádět státu? Jaké jsou povinnosti?
Děkuji