VŘ na jinou pozici ve firmě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
VŘ na jinou pozici ve firmě
Hezké odpoledne, hlásili jste se někdy na jinou pozici v jinem oddělení ve velké firmě? Není to bráno jako podraz? Mám z toho divný pocit, když by se o tom dozvěděli kolegové, že chci pryč. A mám pocit, že u nás by se o tom jistě odněkud dozvěděli. Nejedná se o vyšší pozici v rámci oddělení, ale přechod jinam za lepší peníze a i trošku více prestižní pozice. Klaplo Vám to? Dekuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@petisu píše: Více
U nás to není nic neobvyklého a nikdo nic neřešil. Z hlediska nového vedoucího je to výhoda, může se na zaměstnance poptat jak pracuje, nebude to pro něj úplně nový člověk o kterém nic neví. A co se týče kolegů, to není tvoje věc už - ty se chceš posunout výš, něco nového se naučíš - kdyby chtěli můžou udělat to stejné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe píše: Více
Díky. U nás by určitě byla krivda, že mě zaucili, hodně vychází vstříc ohledně flexibilní pracovní doby apod. Nedovedu si pak představit tu atmosféru, kdyby to neklaplo a zůstala bych. Pozice je v jiné budově, jiní lidé.. v podstatě neznámí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, řešila jsem to přímo s ředitelem, že má stávající pozice mi nevyhovuje a ani neodpovídá mému vzdělání. Ale hlavně nevyhovuje. Domluvili jsme se lidsky, klidný a přátelský rozhovor. Slíbil mi převedení na jinou pozici, pokud se uvolní místo, nejpozději cca za rok - odchod do důchodu. Tak jsem rok počkala a klaplo to. Věděl to jen on a já. Neměl, kdo vynášet. A i kdyby, bylo by mi to jedno.
- Citovat
- Upravit
Jak kde. U nás třeba taky říkali, že to je podraz (a to mě teda nikdo nezaučoval, naopak jsem já přinesla know-how k nim). Ale ve výsledku se pak modlili, abych zůstala a naopak mi nabídli lepší podmínky, když se o mě přetahovali, takže jsem na tom „podrazu“ vydělala.
Spíš mi přišlo, že jsem tím dala jasně najevo, ať si se mnou nejsou jistí. Z mého hlediska to podraz není, nikde není psáno, že když jsem zaměstnaná, že si nemůžu hledat práci jinde (pokud někdo nemá milionové doložky, tam je loajalita na místě). Ta pravidla jsou daná ZP (co se týče ukončování PP), když budou oni dělat reorganizaci, tak se taky rozpakovat nebudou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No samozřejmě, pracuju v jednom korporátu a už jsem tam vystřídala x pozic, buď jsem se na výběrko přihlásila sama, nebo jsem dostala nabídku; jako podraz se to nebere, naopak se u nás tyto přesuny podporují.
Ono není na škodu, když se tvůj nadřízený dozví, že tě nemá úplně jistou (pokud teda nejsi lemra, které se naopak každý rád zbaví..)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bloklimiucet @Karamba2020 Díky, pomáhá mi to se nad tím zamyslet z jiného úhlu. Jedná se o státní instituci, jiní lidé na jiném pracovišti, jen si myslím, že by to stejně proteklo, pokud zmíním u pohovoru / v CV oddělení, kde momentálně jsem. Vztahy máme myslím hezké, piplaji si mě, jen ty peníze jsou katastrofa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, státní sektor, s tím žádnou zkušenost nemám. Tam asi není možnost, aby vedení řeklo, nikam nechoď a my ti přidáme xy peněz, protože tabulky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel se teď bude hlásit do jiného oddělení, protože jeho stávající pozici chtějí rušit. Bude to bohužel s dojížděním do jiného města. Mají tu novou pozici i ve volných místech, ale často rovnou sáhnou do vlastních řad, než to dají ven - jednou už takhle přecházel taky, začínal tam ještě v jiném odd. než je teď a úplně původně se tam hlásil na úplně jinou (řadovou ) pozici, ale vzhledem ke zkušenostem mu rovnou při tom 1. výběrku nabídli lepší. I ve státním jsem se setkala s interním přesunem, a to dokonce z vrátnice do kanceláře, ale paní je šikovná, dělá tam už x let, předtím taky ještě na jiné pozici, má tuším výučák s maturitou, takže podmínky splnila. Prosím anonym nebo smazat, děkuji.
- Citovat
- Upravit