Započtový list pro ÚP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17
28.12.14 23:08

Započtový list pro ÚP

Ahojky mám dotaz ohledně zápočtáku. Zaregistrují mne na Úřadu práce bez započtového listu pokud mi ho zaměstnavatel hned nedá? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
252
28.12.14 23:43

@Renatkaaa můžu se zeptat, proč ho zaměstnavatel hned nepotvrdí? Já myslím, že je to jejich povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.12.14 00:17

Ano to vím že mi ho musí dát v den kdy končím. Ale někde tomu tak není. Já si pro započták jdu po novém roce, jelikož mi PP končí dovolenou.. ale ptám se kdyby náhodou, mám přeci jen pracák dost dakeko. A na pracáku sem byla naposled tak před 6 ti lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
29.12.14 07:34

@Renatkaaa Kromě zápočtáku ještě budou chtít na ÚP jeden formulář potvrzený od zaměstnavatele (teď nevím název).
Zda Tě zaevidují i bez toho nevím, můžeš tam zkusit zavolat a zeptat se, co vše budeš potřebovat.

• Citovat
  • Upravit
alli_li
29.12.14 08:14

@Renatkaaa zaeviduji te i bez toho, az na prvni schuzku a Tvoji urednici pod kterou bydes spadat si prines vsechny papiry.
Ja se registrovala ted v prosinci a nechteli po me z prace vubec zadny papiry a to jsem je mela s sebou.

• Citovat
  • Upravit
831
29.12.14 08:28

Taky jsem na pracaku byla před cca 3 lety neposled. Nic po mně nechtěli, prý si údaje vyjedou z pc přes socialku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
29.12.14 08:32

@Renatkaaa já jsem se registrovala v srpnu (na necelý měsíc, ale kvůli pojištění jsem musela). Paní si při registraci vše vyžádala a to včetně zápočťáku. Ale když jí to takhle vysvětlíš, přineseš ho až na první schůzku. Jinak prosím nespoléhejte na to, že ÚP něco kamkoliv nahlásí sám, i když mají systém, přes který by to měli dělat, vy máte oznamovací povinnost a třeba na pojišťovnu rozhodně doporučuju zajít osobně. Paní z VZP mi řekla, že většinou to dámy z ÚP nehlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101500
29.12.14 09:09

@Knobloska To by me zajimalo proc ses musela registrovat, kdyz slo o necely mesic :think: kdyz povinost platit si zdravotni je az v pripade celeho kalendarniho mesice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
29.12.14 09:17

Zápočťák můžeš přinést i později, jinak ÚP to nahlásí na sociálku, ale na zdrav. pojišťovnu už si musí každý zajít sám nebo stačí poslat mail s naskenovanou kartičkou, kterou Vám na pracáku vystaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101500
29.12.14 09:34

@Ale85 UP to dost casto hlasi i na ZP, ale je lepsi si to zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
29.12.14 09:53
@j.a.n.i1 píše:
@Ale85 UP to dost casto hlasi i na ZP, ale je lepsi si to zkontrolovat.

Já když jsem byla loni na pracáku, paní, co mě měla na starost, mi řekla, ať si na zdrav. pojišťovnu zajdu sama. Ale je dost možné, že v každém městě, to funguje jinak :nevim: Každopádně já jsem na zdr. poj. volala a tam mi bylo řečeno, že stačí poslat mailem jen tu osken. kartičku z ÚP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101500
29.12.14 10:36

@Ale85 Já mám zkušenost s Prahou 8 a ti to nahlásili, jak začátek, tak konec registrace, já to jen zkontrolovala a nic po mě nechtěli, že už to mají hlášené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
29.12.14 10:39

@j.a.n.i1 no jo, Praha, my tady na Moravě, abysme si všechno oběhali sami :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.12.14 10:56

Moc Vám děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
29.12.14 13:32

@j.a.n.i1 protože jsem sehnala práci rychleji, než jsem předpokládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat