Práce v knihovně a plat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Práce v knihovně a plat
Četla jsem tady před chvíli jednu diskuzi a zakladatelka mi vnukla myšlenku. Do teďka jsem se pohybovala především v oblasti zdravotnictví. Jelikož ale velmi miluji angličtinu a knihy, moc by se mi líbila práce u nás v anglické knihovně. Hned jsem samozřejmě psala do knihovny a informovala se, jaké potřebné vzdělání bych potřebovala. Vzhledem k tomu, že mám aspoň titul DiS a certifikát z angličtiny, mi doporučila rekvalifikační kurz na Knihovnici. Úplně jsem se pro to nadchla, ale pak mi přítel nasadil do hlavy brouka ohledně platu. Asi bych na tom byla daleko hůř než jsem byla do teď, ale neumím si představit o kolik? Nevíte jak se pohybují platy knihovnic? Myslíte, že by výše vzdělání ovlivnila plat? Jedna se o anglickou knihovnu ve velkým městě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás v knihovně v menším městě nabídli kamarádce (s praxí) 13 500 hrubého. V téhle sféře bych asi víc jak 15 nečekala, i když je to velké město.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do teď jsem dělala v lékárně farmaceutického asistenta. Dělala jsem v řetězci, takže na 17.000,– čistého jsem se s bonusy dostala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@l.smrček tak tady o tom pochybuju. Tahle sféra je dost podhodnocená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Knihovnice opravdu moc velky plat nemaji, ja mam skolu knihovnickou, ale nikdy sem to delat nesla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim si, ze knihovnice moc neberou, takze bys asi vic nebrala. Tak snad se ozve nejaka knihovnice, aby to upresnila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je škoda. Práce by mě bavila, ale peníze jsou peníze no. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tech 17tisic mi prijde krasnych a pochybuju, ze by jako knihovnice (navic primo nevystudovana) dostala nekde vic. Kamaradka ma vystudovano neco podobneho- asi archivnictvi - nevim, v cem je to odlisne - ale ma normalne titul a nabidli ji snad 13tisic cisteho, nakonec sla stejne na materskou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám známou vystudovanou knihovnici, a v knihovně snad nikdy nedělala, kvůli penězům. Je to smutné, člověk na to studuje a nakonec ho to skoro neuživí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja teda navic pochybuji, ze je nedostatek knihovnic
zustala bych u toho minileho povolani s „krasnym“ platem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dost záleží, kdo je zřizovatelem, mezi knihovnami můžou být rozdíly a pokud nejsi vystudovana a budeš dělat jen tu běžnou činnost - katalogizace, výpůjčky, atd. tak opravdu nečekej, že by jsi na tom byla stejně jako doteď. Já knihovnice jsem, vystudovana, a pracuji ve vysokoškolské knihovně, tam je to určitě mnohem lepší, pracuji teď na částečný úvazek, ale na plném jsem mívala asi 25 tis. čistého, k tomu 13. 14. plat a občas se povedou i peníze z různých projektů, takže to jde, ale hlavní výhodou je možnost práce na zkrácený úvazek, opravdu s tím není žádný problém, možnost vzít si dovolenou o prázdninách bez problémů, když je potřeba, dá se dělatz domu super kolektiv a hlavně zajímavá práce, furt se to někam vyvíjí a člověk nemá šanci ustrnout, ale já pracuji opravdu na celkem specializované pozici, ve službách jsem nebyla třeba nikdy
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dost záleží, kdo je zřizovatelem, mezi knihovnami můžou být rozdíly a pokud nejsi vystudovana a budeš dělat jen tu běžnou činnost - katalogizace, výpůjčky, atd. tak opravdu nečekej, že by jsi na tom byla stejně jako doteď. Já knihovnice jsem, vystudovana, a pracuji ve vysokoškolské knihovně, tam je to určitě mnohem lepší, pracuji teď na částečný úvazek, ale na plném jsem mívala asi 25 tis. čistého, k tomu 13. 14. plat a občas se povedou i peníze z různých projektů, takže to jde, ale hlavní výhodou je možnost práce na zkrácený úvazek, opravdu s tím není žádný problém, možnost vzít si dovolenou o prázdninách bez problémů, když je potřeba, dá se dělatz domu super kolektiv a hlavně zajímavá práce, furt se to někam vyvíjí a člověk nemá šanci ustrnout, ale já pracuji opravdu na celkem specializované pozici, ve službách jsem nebyla třeba nikdy
A jakou pozici zastavas? Jestli je to pro tebe moc soukrome, tak klidne do SZ… Dik… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak to z ní moc hezky. A můžu se zeptat co máš vystudované? Akorát s tím vysokoškolským vzděláním mám smůlu. Koukala jsem, že se to dá studovat v Praze na UK kombinovaně (nebo tam jsou obory Archivnictví a pomocné vědy historické a pak Informační studia a knihovnictví), ale asi to bude dost těžký. Nebo aspoň pro někoho, kdo nemá ten všeobecný přehled. Na zdrávce nás na to zrovna nepřipravovali. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@l.smrček archivnictví a pomocné vědy historické jsou stejná bída s nouzí. to jsi na tom stokrát líp se zdrávkou a v lékárně. Jestli chceš do knihovny, tak na to jsou ty Informační studia a knihovnictví. Ale popravdě bych na to asi nešla, pokud bych neměla jisté místo jaké si představuješ. Protože v obyč knihovnách na tom budeš finančně hůř než teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit