Započtový list pro ÚP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@j.a.n.i1 píše:
@Knobloska To by me zajimalo proc ses musela registrovat, kdyz slo o necely mesickdyz povinost platit si zdravotni je az v pripade celeho kalendarniho mesice…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ale85 píše:
Já když jsem byla loni na pracáku, paní, co mě měla na starost, mi řekla, ať si na zdrav. pojišťovnu zajdu sama.
Myslím, že ze zákona o zdravotním pojištění plyne povinnost státního pojištěnce hlásit, na zdravotní pojišťovně skutečnost, že je státním pojištěncem a doložit důvod. Jestli něco hlásí Úp, tak to je jiná věc (asi se to týče ověřování důvodu), ale je to povinnost pojištěnce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem čerstvě od prosince na ÚP. Zaregistrují i bez zápočťáku /taky mi ho zaměstnavatel dal až opožděně/ - dodala jsem ho při 1. návštěvě na pozvání / ke konkrétní úřednici/. Na ZP jsem musela dojít sama - ÚP Praha 10.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aktualizace
Asi jde vždy o konkrétní místo ÚP, mě bez zápočtového listů nezaeviduji. Maximálně až po uplynutí měsíční lhůty pokud ho zaměstnavatel stále nevydá. U mě ho sice poslal ale na jinou adresu takže si zažádali o zpětné poslání a teď přeposlání na správnou adresu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit