Započtový list pro ÚP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19787
29.12.14 13:39
@j.a.n.i1 píše:
@Knobloska To by me zajimalo proc ses musela registrovat, kdyz slo o necely mesic :think: kdyz povinost platit si zdravotni je az v pripade celeho kalendarniho mesice…
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
29.12.14 13:43
@Ale85 píše:
Já když jsem byla loni na pracáku, paní, co mě měla na starost, mi řekla, ať si na zdrav. pojišťovnu zajdu sama.

Myslím, že ze zákona o zdravotním pojištění plyne povinnost státního pojištěnce hlásit, na zdravotní pojišťovně skutečnost, že je státním pojištěncem a doložit důvod. Jestli něco hlásí Úp, tak to je jiná věc (asi se to týče ověřování důvodu), ale je to povinnost pojištěnce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
29.12.14 18:55

Jsem čerstvě od prosince na ÚP. Zaregistrují i bez zápočťáku /taky mi ho zaměstnavatel dal až opožděně/ - dodala jsem ho při 1. návštěvě na pozvání / ke konkrétní úřednici/. Na ZP jsem musela dojít sama - ÚP Praha 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
21.12.22 10:45

Aktualizace

Asi jde vždy o konkrétní místo ÚP, mě bez zápočtového listů nezaeviduji. Maximálně až po uplynutí měsíční lhůty pokud ho zaměstnavatel stále nevydá. U mě ho sice poslal ale na jinou adresu takže si zažádali o zpětné poslání a teď přeposlání na správnou adresu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat