Zapomenutá pilulka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
19.2.16 22:23

Zapomenutá pilulka

Ahoj všichni..včera jsem si zapomněla vzít 14. prášek v platíčku (Flaya), který normálně beru pokaždé kolem 9 hodiny večer, vzpomněla jsem si na to až dnes kolem 15:00 a v den zapomenutí jsem měla více pohlavních styků s přítelem, prášek jsem si samozrejme vzala hned v těch 15:00 a dnes večer už pokračuji normálně. Jak je velká možnost otěhotnění? Co dál? :oops: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3956
19.2.16 22:38

@nickoll No ale tady je to více než 38 od té poslední - zakladatelka měla poslední pilulku ve středu v 21h (včera zapomněla) a další až dnes v 15h.

Ale jinak, zakladatelko, si taktéž myslím, že pokud to bereš pravidelně, že jedno takové vynechání nevadí. Navíc 14. prášek je poslední den 2.týdne užívání. Co si já pamatuji u své HA (Minerva), tam byl 2. týden jako nejméně rizikový. Ale nevím, jestli se to tak bere u všech ostatních, nebo každá HA to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27572
19.2.16 22:52

@werajsik píše že prášek zapomněla včera a brala ho dnes tak to není víc jak 38h ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
19.2.16 22:59

@ka2ka Počítej ;)
Včera měla brát v 21h (ČT), ten zapomněla. Vzala si jej až dnes, tedy v pátek. A ten před tím (který nezapomněla) vzala ve středu v 21h. Tedy do čtvrtka je to 24 hodin + dalších 18 hodin do pátku 15h. Nebo to zas mastím já?? :nevim: Ale osobně si myslím že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
20.2.16 01:22

Pročíst příbalový leták, z toho poznáš, jak postupovat. Riziko nějaké je, ale ve druhém týdnu (aspoň u toho, co jsem brala já), bylo otěhotnění při jednom zapomenutém málo pravděpodobné. Pokud si chceš být jistá, tak do lékárny pro Postinor/Escapelle, ale pomůže to jen do 72hodin tuším, každopádně s časem se účinnost snižuje. Nyní jsou tyto léky už bez předpisu.
Více info zde http://www.sukl.cz/…-escapelle-v

„Jestliže jste zapomněla užít přípravek Flaya 0,030 mg/2mg Jestliže jste zapomněla užít v obvyklou dobu tabletu, musíte jí užít nejpozději během následujících 12-ti hodin. V tomto případě není nutné užití jiných antikoncepčních prostředků a Vy můžete normálně pokračovat v užívání tablet. Je-li interval delší než 12 hodin, antikoncepční účinek přípravku Flaya 0,030 mg/2mg může být snížen. V takovém případě musíte použít doplňkové mechanické antikoncepční přípravky. Dodržujte pravidlo7 dnů. Užijte zapomenutou tabletu okamžitě a pokračujte v užívání přípravku Flaya 0,030 mg/2mg v obvyklém čase. To může znamenat, že můžete užít 2 tablety v průběhu jednoho dne. Musíte použít doplňkové mechanické antikoncepční přípravky (např. kondom) v průběhu následujících 7 dnů. Jestliže v tomto sedmidenním období doberete tablety z balení pro tento cyklus, okamžitě pokračujte v užívání tablet z dalšího balení přípravku Flaya 0,030 mg/2mg, tzn. mezi baleními nesmí být přestávka. Pravděpodobně se u Vás neobjeví žádné menstruační krvácení z vysazení, dokud nevyužíváte nové balení. Ale může se vyskytnout nepravidelné krvácení nebo špinění v průběhu užívání dalšího balení, neznepokojujte se. Pokud se po využívání tohoto nového balení nedostaví krvácení, musí být vyloučeno těhotenství“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27572
20.2.16 10:14
@werajsik píše:
@ka2ka Počítej ;)
Včera měla brát v 21h (ČT), ten zapomněla. Vzala si jej až dnes, tedy v pátek. A ten před tím (který nezapomněla) vzala ve středu v 21h. Tedy do čtvrtka je to 24 hodin + dalších 18 hodin do pátku 15h. Nebo to zas mastím já?? :nevim: Ale osobně si myslím že ne.

ty brďo to mi vůbec nedocvaklo :oops: máš pravdu :kytka: já už vím proč jsem se tak divila já měla včera čtvrtek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.16 21:01

Blba blba

Prosim prosimmm, pomuzete mi někdo? Odjela jsem na chalupu a bez HA :( :,(
Muzu byt jeste tento mesic chranena?
Beru HA lindynette20 min 3roky, odjela jsem v ut 16.2(nevzala jsem si tabletku uz)..do dobrani plata zbyvali 4prasky..tak jako klasicky jsem si nevzala prasky 3dny a menstruovala jsem(po tech 3dnech)..dnes sem az dorazila 26.2 tak si vezmu tabletku..a za jak dlouho budu chranena? Jestli vubec? Kdyz jsem si ji jeste k tomu nevzala po 7denni pause…Nemela jsem zadny sex mimochodem behem toho

• Citovat
  • Upravit
2
2.10.16 23:43

Zapomenuta 12. pilulka

Ahoj, vcrea jsem si zapomnela vzit 12.pilulku. V patek, sobotu i dnes rano jsem mela s pritelem sex. Myslite, ze je moznost otehotneni, kdyz jsem zapomnela jen tu jednu pilulku? Nikdy se mi to nestalo, bohuzel jsem si vzpomnela az ted :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
3.10.16 00:11

Myslim, ze na 99% to bude v pohode. Zapomnela jsi ji vzit uplne, nebo sis ji vzala az po nejakem case? Z jedny se asi nestrili, ale uplne jista bych si nebyla. Na kazdyho to pusobi jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.10.16 19:34

No vzala jsem si ji proste o den pozdeji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.6.18 15:26

@entropy a co když uplynuly 2 dny od zapomenutí a já si to až teď uvědomila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí