Zapomenuté vejce bez ledničky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
23.4.12 11:59

@Etcetera78 :mrgreen:
Taky to vidím na brzkou konzumaci piškotovou bábovku jsme už dlouho neměli :jazyk: No a k večeři bych mohla udělat vaječné smaženky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
8.4.21 12:21

Obnovuju, neb si nejsem jistá - před týdnem jsme s dcerou uvařily a obarvily vajíčka a já se k nim teď dostala, že bych si jako udělala pomazánku. Jenže byly celou dobu na stole jako dekorace :mrgreen: budou dobrý? Oloupat, očuchat a když se nepobliju, můžu použít? Nebo radši zrovna vyhodit? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
8.4.21 12:28

@Lily Evans měla jsem to stejně 😁 😁 😁a díky bohu nic nebylo si myslím že to bude cajk max. Se 💩 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
8.4.21 12:34

@Misasisi super, dík :) já jsem teprv před tejdnem přestala blít (těhotná no) tak bych nerada zas začla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
8.4.21 12:35

@Lily Evans já sem taky těhotná 😁teď 23 tt 😁a díky bohu nebleju celý tehu tak tě lituji ale neboj ty vajíčka sem taky měla a úplně napohodu 😁 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
8.4.21 12:38

To jsou vajíčka tak drahá, že přemýšlíte, že budete jíst vejce co týden ležela v teple? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
8.4.21 12:47

@annlady ne, spíš jako že nerada vyhazuju jídlo (jojo, příště zapojim mozek dřív, co už).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
8.4.21 12:47

Týden v teple na misce? Vyhodit a nejíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
8.4.21 12:56

Včera chlap dojel vejce z mísy u velikonoční travičky, barvily a vařily jsme je v sobotu, večer si je nakrájel na chleba a byly dobrý :lol: já jsem těhotná, nejedla bych to, ani malé bych je nedala, ale on se neptal.. už jsem to chtěla vyhodit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
8.4.21 13:07

Já bych je po týdnu nejedla asi ani z ledničky, natož z tepla… dostal by je pes. Jestli seš těhotná, tak bych to neriskovala už vůbec.
Měla jsem z vajec salmonelu, tak jsem na ně dost opatrná,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
8.4.21 13:12

Já taky děsně nerada vyhazuju jídlo, živočišné produkty obzvlášť, ale jako těhotná bych si to teda nelajsla. :think: U nás by to určitě dopadlo tak, že by je snědl muž, ten má kachní žaludek a na to vyhazování je ještě větší pes, než já, nebo bych je dala kočkám.

Nebo mě napadá varianta, je ještě jednou převařit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
8.4.21 13:14

Já bych to nejedla, možná z lednice, ale i ty snime tak do 3 dnů, pak už nechutnaji dobre. Po týdnu v teple bych je bez váhání vyhodila. Ještě když to chceš dávat dítěti a jsi těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.4.21 13:17

Tak po oloupání budou vejce kdyztak zasmrádat…
Shodou okolnosti jsem rano mela k snidani vejce na tvrdo, vařené v nedeli vecer. Celou dobu bylo na stole a cajk, zatim jsem se nepo… :P

• Citovat
  • Upravit
40418
8.4.21 13:24
@Lily Evans píše:
Obnovuju, neb si nejsem jistá - před týdnem jsme s dcerou uvařily a obarvily vajíčka a já se k nim teď dostala, že bych si jako udělala pomazánku. Jenže byly celou dobu na stole jako dekorace :mrgreen: budou dobrý? Oloupat, očuchat a když se nepobliju, můžu použít? Nebo radši zrovna vyhodit? :mrgreen:

Pokud natvrdo uvařená vejce budete skladovat v lednici při teplotě mezi 5–10 stupni Celsia, budou použitelná až 10 dní. Jestliže je však máte na misce v kuchyni, snězte je co nejdřív. „Při pokojové teplotě je riziko zkažení velké,“ tvrdí Josef Duben ze Státní veterinární správy a radí vejce zpracovat a sníst nejpozději do dvou až tří dnů od pomlázky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
8.4.21 13:26

Ja letos koupila krátce před Velikonocemi hotová uvařená a obarvená vajíčka a je na nich datum do 18.4. A nemusí se skladovat v lednici. Běžně je ještě všude mají v regálech u nás v obchodech (Německo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí