Zapomenuté vejce bez ledničky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
10.3.11 09:28

To musí být žrouti másla, že jim nestihne v létě žluknout. :lol: Já bych to teda taky nepozřela. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
10.3.11 09:48
Ajka a Domi píše:
hele pod slepicí když je snese je taky teplo :wink:

tak to jsem taky chtela napsat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
10.3.11 12:11
DMartina píše:
V rodině mého manžela taky vajíčka nedávají do lednice. Taky tam nedávají máslo…
Naopak do lednice dávají hořčici, kečup, olivy, olej :D

Hořčici a kečup taky máme v lednici, to mi přijde normální.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
10.3.11 12:15
Raduš.ka44 píše:
DMartina píše:
V rodině mého manžela taky vajíčka nedávají do lednice. Taky tam nedávají máslo…
Naopak do lednice dávají hořčici, kečup, olivy, olej :D
Hořčici a kečup taky máme v lednici, to mi přijde normální.. :mrgreen:

Kečup jo, hořčici ne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
10.3.11 12:49

Máslo v lednici mám, olej mám v chladnu - hlavně v létě(ve špízi).
Hořčici a kečup, tatarku a další podobné serepatičky máme v lednici od té doby, co to rozděláme. Celá nenačatá balení ne.
Zeleninu a ovoce míváme ve špízi, z lednice je to moc studené :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
10.3.11 13:08

naši mívali slepice a taky hned jak slépka snesla vajíčko je nedávali do lednice,zahradu měli 2 km daleko chodili tam jen ráno nebo ob den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
16.3.11 20:37

Jéééj, ted jsem si vzpomněla na manželovu babičku, která celé plato vajec skladovala běžně pod postelí a my si pak ráno pochutnávali na smaženici.. :lol: Pak jsme na ta vajíčka pod postelí náhodně narazili a bylo nám blivno :poblion: , teda z té představy, co jsme snědli, jinak žaludek to ustál. 8-) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
16.3.11 22:02

Vajíčka nedávám, v obchodech je taky mívají mimo chlaďák, pokud jich maj málo, tak jsem je v tom chlaďáku viděla, ale jinak ne. Mlíko dávám akorát načatý, aby dýl vydrželo, protože litr za den opravdu nevypijem. No, kdybych si máslo nedala do ledničky, tak ho nemusim kupovat vůbec a nebo pořád vyhazovat, protože mi malá krabička nebo kostka vydrží i 3 měsíce. Máslo moc nemusim a když už, tak musim mít jiný než co jí zbytek rodiny. Jinak hořčici, olej ani kečup nedávám. Na co, když ho v obchodech taky mají jen v regálu???

Ještě k těm vajíčkům. Četla jsem, že trvanlivost vajíčka je 28 dní, čim více je vajíčko starší, tak tim víc bílek teče a „vodnatí“, nevyjímaje pak jiného zbarvení a zápachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
16.3.11 22:09

tak já měla trochu jiný problém než zakladatelka :mrgreen: koupila jsem vajíčka v albertu ( měli je v chlaďáku) a až doma zjistila, že jsou všechny zmražený :nevim: vyhodila jsem je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
16.3.11 22:36

vajicka, pokud v lednici, tak ne ve dverich. Vic nez chladno jim vadi stridani teplot. Pokud jsou „podchlazena“ a delana na „volske voko“ i kdyz vypadaji jako ze hotovo, zloudek neni spravne uvaren, a proto muze napr. salmonela prezit.

Pokud uchovavano v konstatni teplote bezne kupovana vejce vydrzi az pet tydnu (tim,ze jsou myta, straci ochranou vrstvu..)

primo od sle[ic vydrzi i dele, ale kdo by cekal :0)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.4.12 11:16

Ahoj, potřebuju poradit, nechala jsem vajíčka přes noc mimo lednici, problém je v tom že už v obchodě byla zchlazená. V místnosti skoro 22 stupňů, bylo to víc jak 12h…

Skoro bych řekla, že se jim za tu dobu zas až tak nestalo, spíš si říkám, zda to nějak nesníží jejich životnost (normálně kupovaná vajíčka skladuju striktně v lednici a po očuchání je použiju i měsíc po spotřebě na krabičce).

Ale jak se tu píše, vejce jsou citlivá na změny teplot, kdybych je z obchodu přivezla nechlazené, tak neřeším, takto nevím, zda je co nejrychleji spotřebovat nebo co s nima :zed: (a zrovna 10ks, jindy beru 6ks, se picnu :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
23.4.12 11:20

Tady mívají v obchodě vejce mimo chlaďák. Docela mě to překvapilo, takže ja radši kupuju v Globusu, kde si je vezmu z chlaďáku a jsem v sladké nevědomosti, kde je měli předtím.
Ber to tak, že slepice je v létě snese v kurníku, kde je normální letní teplota a ty je seberš kdoví za jak dlouho, pak je dáš do lednice nebo spíže, kde je buď 4 - 8 °C anebo ve spíži třeba chladno, ale víc jak v lednici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
23.4.12 11:36

My jsme teda měli vejce vždy domácí, ale nikdy jsme je neměli v lednici. Babička skladovala vejce v takový komoře pod střechou, kde byla normální teplota. Ono taky naskládat třeba 50-80 vajec do lednice … to už by se tam nic jinýho nevešlo. Když se přestěhovala do přízemního domku, měla vejce pod otevřeným schodištěm na dlažbě, tak tam možná trochu chladněji bylo.
Co se týče rozdílů teplot, tak v tom taky moc velký problém nevidím. Třeba tchýně když sbírá vejce, tak je sbírá 1× denně, vždy večer(asi jako každý na vsi). To znamená, že jsou v kurníku třeba celý den, při letních teplotách ve 30 i více °C. Když je sebere, hned je odnáší do sklepa, kde je po celý rok kolem 10°C. Vejcím se nikdy nic nestalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.4.12 11:39

@danyk No jasně, že u slepice v kurníku neni 5 stupňů, ale když se už jednou zchladí a pak zase zteplají? :nevim: Kdyby nebyly už předtím chlazený, tak neřeším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
23.4.12 11:53

No ať už jim to vadilo, nebo ne, tak už v ně nemáš důvěru, takže nejlíp upéct piškotový koláč, pár jich uvařit na tvrdo do koprovky, a poslední nechat, jestli se z něj vyklube kuřátko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí