Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
jak už napovídá nadspis, po odpolední směně v práci, jsem si vyplnula mobil, abych se mohla v klidu vyspat, a tím pádem i budík, který mi měl zvonit, abych si po 7 denní pauze zavedla nový kroužek Nuvaring. Zapomněla jsem na to a s přítelem jsem se milovali - udělal se do mě. Vzpomněla jsem si na to až potom a hned jsem si kroužek zavedla, zpozdila jsem se tedy o nějakého půl dne. Co myslíte, mohu otěhotnět? Byl to den po menstruaci, tudíž bych neměla mít plodné dny… Já vím, že stoprocentní ochrana není při žádné antikoncepci, ale co myslíte, je nepravděpodobné, nebo spíše pravděpodobné, že bych mohla být v tom? Právě budu dělat maturitu a vzali mě na VŠ, takže dítě mít nemůžu a hlavně ani zatím ještě nechci. Jsem z toho ve stresu, potřebuji uklidnit
.
Jaký na to máte názor? Má těch pár hodin zpozdění nějaký vliv na ochranu?
Moc děkuji za všechny odpovědi, budu vám vděčná.
S podzravem,
A.
Je to dost nepravděpodobný, že bys z tohohle otěhotněla. ale jistotu nemáš nikdy no.
Přesně tak, však uvidíš, ale i kdyby se to stalo, nechceš- li ho, tak prostě půjdeš na potrat a příště si dáš pozor.
Co píšou v příbalovém letáku? Je dost nepravděpodobné, že bys z tohohle styku otěhotněla, ale když je chyba v užívání hormonální antikoncepce takhle na začátku cyklu, může se stát, že se nezablokuje zrání vajíčka a otěhotníš v tom cyklu později.
Ale nevím, jaká je bezpečná tolerance u Nuvaringu, pro „úplnou“ (nic není 100%) bych do konce tohoto cyklu používala i jinou ochranu.
@Pipet Je tam - 1. Pokud jste zapomněla vložit nový kroužek po období bez kroužku (muj pripad): jestliže jste krouzek zapomnela vlozit dele nez 7 dni, je pravdepodobne ze muzete otehotnet. Vložte nový kroužek ihled, jak si vzpomenete a dalsi tyden pouzivejte jine zpusoby ochrany (kondom a podobně.)