Zápřednice jedovatá na zahradě

3085
31.7.15 15:43

Zápřednice jedovatá na zahradě

Zdravím, máme zde zápřednici jedovou. Odchyt u nás v novostavbe v ložnici. Máme malé děti 1,5 a 3 roky! Bojím se o ně! Máme je na zahradě. Měli jsme tu před dvěma dny deratizátory jak uvnitř tak venku to postříkali. Ale ted kuoukám a oni v zemi a číhaj i na chvilku vylezla. Volám deratizátorovi, že to asi nepomohlo a on, že to trvá i 10 dní než pochcípaj. Mít terasu, zahradu atd a bát se vypouštět děti ven je teda úžasné, zlatý panelák. Bydlíme tu rok a půl. Kolem nás nazastavěné plochy, nikdo o ně nepečuje ikdyby měl. Začínám být zoufalá, opatřili jsme si i sítě do oken (tedy objednali dorazí až za 10 dní). Už nevim jak je odtud vylákat, sekáme trávu. Máme jen nízký trávníček bez ničeho cca 900m2. Je to děs. Četla jsem o ježcích, ale ty by utekli. Co kočky?? Nemá někdo podobnou zkušenost?? Pomohl nakonec postřik??? Máme kolem domu a v domě postříkáno (2 dny nazpátek). Ach jo! Opravdu se bojím chodit s dětmi na vlastní zahradu. Chci zpátky do bytu a byl by klid!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
519
31.7.15 15:52

Fujtajksl…a nemuzes sbalit deti a na tech par dni nekam odjet nez teda milostive chcipnou? Ja mam z pavouku hruzu, natoz z tehle jedovatych mrch, takze ja uz bych mela sbaleno. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
31.7.15 15:57

Ježíš, z jakého jsi regionu.? Kolik těch mrch tam máte? Zaslapat je :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
31.7.15 15:59

Jsme z Drahkova u Teplic. Arachnologové i deratizatér mě ujišťují, že se nemusím bát, ale co když se něco stane, oni nepochcípají, nastěhují se do baráku a já nevim co ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
31.7.15 16:05

Ježiš, chudáku, tak hlavně, že budete mít ty sítě. Nemůžeš tedy na pár dní odjet, než pochcípaj?

• Citovat
  • Upravit
24870
31.7.15 16:06

Právě jsem se dívala, odkud zakladatelko jsi. Od nás přes celou republiku. Ale to je stejně jedno, ty mrchy můžou být kdekoli. Mám šílenej strach z pavouků a jímá mě hrůza, když se syn válí v trávě. Doma trávník udržujeme, ale když jdou třeba se školkou nebo tak venku, moc udržované to není :nevim: Ono i v tom udržovaném se můžou držet :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
31.7.15 16:19

My ho prave mame udrzovanej, nizkej, ale jak jsou praskliny v zemi tak se tam uhnizduji a to prej ziji na steblech travy 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
31.7.15 16:27

Fuj hnůj. Doteď jsem myslela, že jsou k nalezení jenom někde na louce! Omlouvám se, že neporadím, jen s tebou, zakladatelko, vyjadřuji solidaritu. :hug: (I když tito houby pomůže. :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
31.7.15 16:35

Ehm, ono to s nimi a tou jedovatostí zas tak horké není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
31.7.15 16:40
@Fíková píše:
Ehm, ono to s nimi a tou jedovatostí zas tak horké není.

Hm, ale testovat to na dětech asi nebude to pravý ořechový, co?

• Citovat
  • Upravit
24870
31.7.15 16:44
@Fíková píše:
Ehm, ono to s nimi a tou jedovatostí zas tak horké není.

Taky si o tom teď čtu, ale bojím se stejně :lol:

Před třemi lety jsem na něco v trávě klekla a měla jsem těsně pod kolenem kousanec. Bolest jak prase, nateklo mi to, ochrnula mi část nohy od kolene dolů.. Ledovala jsem + ibalgin a do druhého dne to bylo už skoro ok. V trávě se mi nepodařilo nic najít na tom místě, ale beztak to byla tahle svi. ně :think: Vosa, včela, hovado, sršeň, nic takového to stopro nebylo, to bych viděla aspoň zbytky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
31.7.15 16:51
@Luca10 píše:
Hm, ale testovat to na dětech asi nebude to pravý ořechový, co?

Proč testovat? Píchla tě někdy vosa? Taky to máš nateklé, taky to brní zhruba ten jeden den. A vosy jsou všude a ještě k tomu umí lítat. Síla, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
31.7.15 16:54
@Luca10 píše:
Hm, ale testovat to na dětech asi nebude to pravý ořechový, co?

Proč testovat? Píchla tě někdy vosa? Taky to máš nateklé, taky to brní zhruba ten jeden den. A vosy jsou všude a ještě k tomu umí lítat. Síla, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
31.7.15 16:59

Synovce na začátku léta bodla sršeň přímo do krku. Mě jala hrůza, že celý oteče(je astmatik, tak by alergie byla na místě). Naštěstí z toho byl jen velký pupenec, za pár dní splaskl. Myslím, že kousnutí tímto pavoukem bude asi stejné, jako ta sršeň, ne?(samozřejmě až na výjimky - právě ty alergiky). Bála bych se a na těch pár dní odjela třeba k babičce nebo někam na rekreaci(raději hotel s bazénem než rybník, kdyby náhodou byli i tam).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
31.7.15 17:02
@Fíková píše:
Proč testovat? Píchla tě někdy vosa? Taky to máš nateklé, taky to brní zhruba ten jeden den. A vosy jsou všude a ještě k tomu umí lítat. Síla, co?

Nepíchla, zdrham pred nimi. :-P :lol: Testovat proto, ze zakladatelka muze houby vedet, jestli neni jedno z deti alergicke, jestli ho mladsi v zapalu hry treba neodchyti a nespolkne… :nevim: Proto je podle me lepsi pocitat s tim horsim, nez nad tim mavnout rukou, jako ze tak budu mit jeden den nateklou nohu, no a co, a sup, prastit sebou do travy…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný