Zařazeni kaše na noc

Dayus
3.1.23 10:23

Zařazeni kaše na noc

Ahoj holky, moje malá 6 měsíců a dva tydny. Od dvou měsíců plně na UM (alergie na kravskou bílkovinu) od 4 měsíce zavádíme prikrmy podle detskeprikrmym.cz teď zavádíme třetí měsíc, tedy jsme pořád na dopolednich svacinkach a obedech, dnes jsem byla u naší p. Doktorky kde jsem ji říkala že se malá budí v noci hladová tak mi říkala že mám dávat na noc kaše nemlecne. Tím pádem mi to ale nabourá to podle čeho jedu. Večeře tam jsou zavedené až myslím 5 měsíc :think: mám to dávat když nemá ještě zařazené ani odpolední svacinky ani snidane a celkově rýži mela jednou.? Poraďte prosím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22894
3.1.23 10:27

@Dayus kaše na noc je těžká, doporučím husté zeleninové polévky a kaši až třeba okolo 8. měsíce na snídani ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
3.1.23 10:34

@Dayus taky jsem podle toho jela, ale asi ty první tři měsíce a až měl malý vyzkoušené vše, tak jsem si to dělala podle sebe. Kaši vůbec nechtěl až nějak kolem 8-9 měsíce si ji dal. A já ji dávám na odpolední svačinu ne na noc. Ráno a před spaním má um (syn 14 měsíců). A když se v noci vzbudí jakože fakt hlady, tak dostane um a neřeším. Kaši na noc bych nedávala, protože je po ní i dost žízeň a kamarádce malý se třeba budil daleko víc na pití, když měl před spaní právě kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
3.1.23 10:35

Nedávala bych. Kaše je na noc těžká..jsou to sacharidy. Může to mít opačný efekt, bude hůře trávit a bude se budit více. V 6m má nárok budit se na UM. Kolikrát se budi na mléko? Já dávala na večeři polévky husté zeleninové, nebo zeleninové placky..oboji na stovky způsobu lze. Dcera si občas tu polévku neby ty různé placky dá na večeři i nyní v 7mi letech. A každopádně ty večeře jsme začali dávat cca 9-10m…do té doby jen UM večer. A kaše na snídaní a dělala jsem domácí, ovesné, rýžové, jáhlové a taky jsem dávala kolem 10m, já u kaši neviděla žádný prospěch, nic vyživově hodnotného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
3.1.23 10:53

Vyzkousej a uvidis.. dcera kase mela rada, na noc, nijak ji to nevadilo. Syn kasi nedal do pusy at rano nebo vecer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
3.1.23 10:58

Ac malemu kase na noc nevadily, tak jsem mu je stejne nedavala, proste mi to nedavalo smysl. Dostaval je obcas na snidani nejak cca kolem 8.-10. mesice, presne si to nepamatuju. K veceri dostaval huste zeleninove polevky, doplnene treba pohankou. Ale vecere mel urcite az pozdeji, s prikrmy jsme zacinali nejak v pulce 5. mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.23 11:01

My teda dávali na noc do mlíka nemlecnou, rýžovou. Když málo ji přes den tak do mlíka dostane. Jinak to nechce, ne uze se v tom hrabat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
3.1.23 13:36

Drž se svého plánu, pokud vám vyhovuje a dítě prospívá :). Já kaši klidně na noc dávám, i když je teď v módě jí hanit (chudáci kaše :D ), ale povinnost to fakt není a je pravda, že předchozí generace a pediatři na kaši na noc až dogmaticky trvají. Až z toho vzniklo nové dogma, že kaše na noc je příliš těžká.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko