Dostatek tekutin u 10měsíčního
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dostatek tekutin u 10M
Ahoj holky, poprosim vas o radu a vas nazor.
Mam 10M syna, narozen o 6T drive, do 6M plne kojen i pres kolisavy bojkot od 4M. Prikrmy jsme zavadeli pozvolna a do toho kojili. Nicmene v listopadu byl nemocny, do toho prvni zoubky a 6T trvajici ryma. Od te doby se temer nechce kojit. Nabizim neustale, vetsinou kojime v noci, ale prilis tomu taky neda a pres den si max cucne pred prikrmem (cucne ve smyslu ze opravdu vypije tak 20ml, nekdy ani to ne, mam vahu, tak to vim, v noci predstavu nemam, ale nebude to o moc vice, nabizim v noci vzdy kdyz se vzbudim, takze cca 4-6×, sam se na kojeni nebudi). Ja mam logicky i pres odsavani malo mleka a nedari se mi laktace znovu rozjet tim, ze on zajem nema. S koncem kojeni bych se smirila, ale bohuzel, on do pusy nevezme zadnou lahvicku s zadnou tekutinou. Takze nase strava je takova, ze rano a vecer ma kasi z UM, dopo a odpo jogurt plus ovoce a k obedu masozelenina. Neji spatne, zvlada kolem 150g, ale vlastne neni ani milovnikem prikrmu. Dalsim neduhem ktery on nemoci, kdy byl zahleneny je, ze se mu zvysil davici reflex, takze se nam obden stava, ze se nam u jidla pozvraci. Dr. o tom vi, ale logicky s tim nejde nic delat. Zkratka spatne polkne nebo je tak kousek a vetsina jidla jde ven a krmime znovu. A ted vlastne k tomu problemu. Mlecnou davku za den plnime, ale problem jsou tekutiny. Bohuzel davici reflex se vztahuje i na ne. Z hrnecku pije celkem obstojne, kdyz mu davam pit, to same z tekouci lahvicky, ale opet, zakucka se, nabere ho to a vsechno leti ven. Takze po jidle mu tekutiny davat nemuzu, maximalne pred jidlem, kdy ma relativne prazdny zaludek, ale to mi toho zase pak moc nesni logicky. Po lzickach to taky moc nejde, protoze to ma vic na bryndaku nez v sobe. A netekouci ucici hrnicek, tak z toho proste netaha (on je liny tahat prave i z prsu, vezme ho do pusy a kouka co bude
). Takze suma sumarum mu redim hodne prikrmy a pul hodiny pred snidani mu dam z hrnecku vypit alespon 30-50ml tekutin. On mi prijde takhle vlastne spokojeny. Je ciperny, rozhodne zadny apaticky, ale samozrejme ma mene pocurane pleny. A to je vlastne to, na co se chci zeptat. Pocuranou plenu ma kazdou, ale ne moc. Durch ji nema nikdy. Vetsinou prebaluji po 2-3 hodinach a vzdy je tam alespon neco malo. Moc ma zlutou, uplne teda nevoni
. Stolici ma 2-3× denne. Co byste delaly na mem miste? Nechaly to byt? Prijde vam ta hydratace dostatecna? Nebo jak byste do nej dostaly tekutiny s co nejmensim rizikem zvraceni? Preci jen je to dost stresujici, kdyz je kazde krmeni jako ruska ruleta kdy to vyhodi… Omlouvam se za rozsahlost sveho dotazu, ale budu rada za kazdy tip!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Syn, 11 měsíců, 10kg mléko 400ml, voda 30ml. Zatím žije. Doktorka to řešit nechce připada ji zdraví..i do těch 30ml ho tlačíme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LP4 moc dekuju za reakci! Alespon clovek vi, ze v tom neni sam. Doufam, ze se vam brzy rozpije!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kaku22 snad jo je to hrozně obtěžující..v létě jsem s ním pomalu nikam nemohla protože mimo domov jsem mu nedokázala dát loknout vody..
ani do mléka se příliš mimo domov nehrne..sám si lahvičku nedrží..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LP4 no to se nedivim, ze jste frustrovana! To jsme na tom podobne, my jsme schopni dat jedine prikrm u pribuznych, ale predstava davat ho nekde venki, to ani nahodou
a lahvicku si ani nahodou nedrzi, natoz aby z ni pil! Nene, tak ten nemame, beru vas za slovo, vyzkousime ho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kaku22 nevím jaký je, ale je to poslední věc o které uvažuji ten hrneček..pitek máme milion a nic nezaujalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit