První Vánoce - co vaříte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
618
12.12.22 22:20

První Vánoce - co vaříte

První Vánoce s miminkem - jak máte staré miminko a co vaříte na večeři? 🌲

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
618
12.12.22 22:23

10 měsíců

Milé maminky, náš chlapeček bude mít na Štědrý den 10 měsíců a 2 dny. Ještě nevím přesně, jestli může rybu, ale mám v plánu obdobu bramborového salátu - uvařit brambory, mrkev, hrášek a přidat zakysanou smetanu. Máme zatím jenom jeden zoubek, takže to bude spíš takový mix 🤭 A jak to vidíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
12.12.22 22:31

Necelý rok. Dá si řízek s bramorem a mrkví asi.. co jiného.. 😂 my budeme mít k řízků salát, ale nechci vsude mít salát opatlanej a pak to uklízet. 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11796
12.12.22 22:32

Ahoj naší dceři bylo loni na vánoce necelych 5 mesicu už byla skoro měsíc na prikrmech, rybu už měla vyzkoušenou takže dostala kousek kapra rozpitvaneho na malinké kousky (vařeného s pečlivě vybranými kostičkami) a rozstouchane brambory prelite rozmixovanou mrkví…moc si pochutnala ;) letos počítám že si dá s námi celé sváteční menu…nevím přesně jakou variantu salátu budeme mít…nebo jestli ji dám jen vařené brambory. Budu cca týden po porodu a budu s dětmi u mých rodičů, tak salát budu muset napřed ozkouset jestli ji bude chutnat…ale ona je žrout a moc bych se divila kdyby nechtěla něco co budou mít na talíři i ostatni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
14.12.22 10:33

Jak jsem již v jedné diskusi psala, dceři jsou sice už 3, ale kapra si nelajznu, bojím se kostí a navíc bychom tam byli do půlnoci :D děláme jí rybu bez kostí - třeba lososa, toho může i malé dítko nebo třeba přírodní plátek a k tomu my s manželem bramborový salát. Pokud jí bude chutnat, tak jí letos dám, pokud ne, dostane brambory nebo kaši :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
14.12.22 10:35

V roce měl kluk plazýze a bramborovou kaši. Salát ani kapra nejí doteď (je mu 12).

• Citovat
  • Upravit
618
14.12.22 22:22

@Bububu123 Řízek? Přírodně? Se salátem to chápu. Já když něco nerozmixuju na kaši, tak to prská všude 😃 Otázkou však zůstává - na kolik hodin dát štědrovečerní večeři, aby pro mimčo zas nebylo pozdě? 🤷🏼‍♀️

@Vladusxx To je paráda, ryba už v 5 měsících. Též nevidím úplně problém v tom, že když nebyl zatím žádný alergen a ryba je opravdu na cucky bez kostí a kůže, tak by ji mimčo mohlo. Já dneska v řeznictví koupila lososa, tak ho asi na Štědrý den zkusíme 😃 Určitě zkus klasický bramborový salát a případně dej pár brambor bokem, kdyby to nejedla, ale vypadá to, že máš doma dobrou strávnici 🙂

@Meggynka2189 Jé, to máme stejně. Ani my nejíme kapra, takže letos je losos jasná volba 👍

@Pitaya1 No co si budeme - mně je 30 a kapra nejím 😂 Takže děláš každé Vánoce pro něj platýze? Ani nevím - má to kosti? To zní jako dobrý tip na rybu 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11796
14.12.22 22:54

@kaleinad ona je děsnej žrout. No já právě nebudu autorem menu a nejsem si jistá s čím se moje máti letos vytasí..ráda experimentuje. Nicméně malá je vpodstate vysavač takže zbasti všechno…loni jsme vecereli kolem 5 když se dcera vyspala, Letos to vidím spíš na oběd protože manžel jde na noční kde musí být v půl 6 a dcera kolem 6 večer už začíná být mrzutá a v 7 nejpozději šup do postele…takže dáme oběd pak dcera půjde spát a až se vyspí půjdem na dárky ☺️️ potom taťka odjede do práce my kouknem na pohádku a půjde spinkat. Počítám. ze novorozenec to tak nějak prospí (doufám) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
14.12.22 23:58

Už to bude 17 let - bylo mu 9 měsíců a měl kapra s bramborovým salátem (bez salámu a místo majonezy jogurt).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
15.12.22 00:52

@kaleinad teď už jsem přešla na lososa. Ale co jsem dřív měla filety z platyze tak byly bez kostí. A ditku hrozně chutnal.

• Citovat
  • Upravit
353
15.12.22 07:23

@kaleinad malá chce od začátku vše do ruky, takže jí od nějakých 5ti měsíců, co se začala zajímat o jídlo s námi. My moc nekorenime, nesolime a malá žádný problém s trávením nikdy neměla.,
Takže ano, normální řízek si dá. 😂
Nikdy jsem jí nic nemixovala apod. A vyhovuje nám to.. ☺️️ jen ten salat nechci mít všude rozpatlanej a ikdyz dávám půl na půl jogurt a majolku, tak se mi radši ještě nechce ho dávat.. a navíc dáváme dost kyselých okurek a tu minule malá nutně potřebovala ochutnat, ale ten škleb a plyvání co následovalo.. 😂 😂 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí