Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtela jsme se zeptat, malemu jsou 4 roky z pondeli na utery mel teplotu pres 37 a v vecwer mu zacala tyc z oci jako by ryma ze mu to uplne zalepovalo ocicka rano jsme sli k doktorce dala nam naky kapky a uz je to lepsi,ale vceraa mel skoro 38 horecku a dnes rano kdyz vstal tak se mu na tvari udelali 3 takovy cerveny fleky jeden takovej velkejkterej byl ve prostred trosicku bilej a dva maly jen cerveny..Ale za hodinu mu to zmizelo zase uplne tak nevim co si o tom myslet..kdyby to bylo neco takoveho tak to asi nezmizi nebo jo???
neštovice - u dítěte se první objevili jen pidi pupínečky, měl jich asi 5, druhý den už z nich byli puchýřky (další den jsme jich namazali 280, a další už se to nedalo počítat) teploty měl jen zvýšené do těch 38, a to první den neměl vůbec. Ale byl unavený to na něm bylo vidět (i když den předtím dobral atb na spálovou angínu)
u chlapa- měl cca 2 dny horečky (39,5) až poté se mu vyklubal první puchýřek, horečky trvaly asi 5 dní celkem. Jak vypadá nechtějte vědět
.
Spála- tam je vyrážka drobná a po těle. U té angíny - jára měl horečku předem (ostatně jako vždy) že je angína tentokrát spálová, nám dr řekla později. Vyrážku žádnou neměl, ale měl mega uzliny pod krkem a bylo vidět že ho bolí krk když hýbal hlavou - tedy on moc nehýbal ty první 2 dny.
zarděnky - proti nim se dnes už očkuje, stejně jako příušnice a spalničky.
ještě jsem chtěla dodat, že do těch 38 u dítěte není horečka … 37,5 může mít i když je unavený.
u dětí ta teplota lítá jako nic. Já většinou začnu reagovat když už malej má přes 38, protože do38 to na něm není nijako znát.
Jinak malej spíš bude mít nějakou virozku … uvidíš, k dr.můžeš znovu zajít vždycky
-
No jepravda, že hodně infekčních nemocí je doprovázeno teplotou, ale u malého bych řekla, že nejde ani o jednu, asi u něj probíhá jiná infekční nemoc, než ty uvádíš nahoře, ty fleky můžou být způsobené teplotou, k tomu bych se přikláněla víc, nasadila bych léky na teplotu, pokud by teplota neustopovala a malý se nelepšil šla bych k lékařce, většinou než tělo začne regovat trvá tak cca 3 dny jsou jedinci u kterých je to delší.
Zkrontroluj malému pusinku, má v ní něco?
To bude opravdu jen virozka, nebo ještě mě napadá 5.nemoc. Neboj,to co píšeš ty to nebude.
Ale u nestovic to asi nezmizi ne myslim jako to zarudnuti, nebo zmizi a druhy den se az udela puchyrek?? TAky mi jde o to ze jsem 14dni pred porodem nerada bych pak trebas chytla spalu
me je divny ze mu to zarudlo na tvari a postupne se udelali dalsi 2 a pak to zase uplne zmizelo
andela píše:
ještě jsem chtěla dodat, že do těch 38 u dítěte není horečka … 37,5 může mít i když je unavený.
u dětí ta teplota lítá jako nic. Já většinou začnu reagovat když už malej má přes 38, protože do38 to na něm není nijako znát.Jinak malej spíš bude mít nějakou virozku … uvidíš, k dr.můžeš znovu zajít vždycky-
Jé omlovám se já myslela, že malej má 39
no nevím co čtu. Jo jinak ty léky na tišení se dávají při teplotě nad 38,5, jak píše anděla plně souhlasím. ![]()
Janicka159 píše:
Ale u nestovic to asi nezmizi ne myslim jako to zarudnuti, nebo zmizi a druhy den se az udela puchyrek?? TAky mi jde o to ze jsem 14dni pred porodem nerada bych pak trebas chytla spalume je divny ze mu to zarudlo na tvari a postupne se udelali dalsi 2 a pak to zase uplne zmizelo
Nepotí se malý víc?
teplotu uz ted rano nema v pusince nic jen ma bil.povlak na jazyku uzliny celkem dobry
3)
Janicka159 píše:
Ale u nestovic to asi nezmizi ne myslim jako to zarudnuti, nebo zmizi a druhy den se az udela puchyrek?? TAky mi jde o to ze jsem 14dni pred porodem nerada bych pak trebas chytla spalume je divny ze mu to zarudlo na tvari a postupne se udelali dalsi 2 a pak to zase uplne zmizelo
sem psala že by měl malinkej pupíneček, velkej jako potnička, ne flek
. A opravdu ten pupínek nezmizí. Měl by jich víc i třeba na těle. Ten večer když jsem si pupínků všimla, měl jája 3 na lopatce, a asi 4 ťupky na břiše. Druhý den ráno to byli už cca 5mm puchýřky a po důkladné prohlídce je měl i ve vlasech na čele a pod … neštovice to nebudou. ![]()
to zarudnutí mohl mít opravdu z teploty, nebo se chvíli předtím bouchnul …
Tak bych byla určitě v klidu, jde určitě jen o virózku a malej bude v pohodě. ![]()
Me ani tak nejde o tu teplotu jako o ty fleky, ze se mu z niceho nic udelaly 3 cerveny na tvari a za hodinu uplne zmizely nechapu to…
Janicka159 píše:
No vecer byl spocenej dost ale jinak ne ..
Děti moc neumí regulovat svoji teplotu, proto se jim dělají po těle fleky a pupínky bez příčiny. ![]()
jeste me prave napodlo ja sem vecer rozbila v posteli rtutovej teplomer ale vsechno sem vysala vymenila povleceni atd ale jestli tam tebas nekde nezustalo kulicka a on si na to nelehl a nezarudlo mu to :-/ ALe rano kdyz se vzbudil tak to nemel az asi za hodinu, teplotu rano uz nemel a urcite se nebouchnul ty fleky byly fakt divny kdyby to bylo normalni zarudnuti tak bych to ani nak neresila,jen ze vypadaly fakt divne