Je to reflux?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9
28.2.12 19:38

Je to reflux

Ahoj milé maminky, říkala jsem si, že víc hlav víc ví a proto mám na vás dotaz. Mám 3 měsíční holčičku a válčíme s žaludkem. Je krmená UM a po jídle někdy i během něj se začne ošívat, brečet, propínat do luku a občas trochu ublinkne, škytá a krká. Byla jsem u doktorky a ta poradila zahušťovat mléko Nutritonem, což někdy pomůže někdy ne. Teď jsme měnili mlíko a zkoušíme zahušťovat kaší (dnes poprvé) takže zatím žádný výsledek. A já si říkám je to vůbec reflux? Zítra jdu sice k doktorce protože chce nasadit Helicid a ještě jednou se jí samozřejmě zeptám, ale napadlo mě, že vás je tu spousta a máte různé zkušenosti, tak třeba poradíte. Asi ani nemusím psát, že bojujeme samozřejmě i s prdíky, ale ty teď díky Beba HA docela dobře odcházejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6224
28.2.12 20:01

Ahojky.. moje malá reflux má.. Ale když papá, tak papá klidně, škytá často tojo.. krkne si.. ale hlavně teda si nikdy ,,jen,, neublinkne.. zvrací jako do oblouku větší množství.. používáme tedy bebu AR a je to o něco lepší, no spíš asi věkem se to zlepšuje.. nevím jestli má tvoje malá reflux.. nám se tedy projevuje opravdu jinka :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
28.2.12 20:25

ahoj, posílám SZ.

• Citovat
  • Upravit
223
29.2.12 08:39

ahojky můj malej má taky reflux. a baští Nutrilon AR od měsíce… zahuštování mu nepomáhalo.. Reflux není jen ublinknutí ale opravdu zvracení, jsou to vyloženě šavle obloukem a klidně půlku obsahu žaludku.. myslím si že ho nemáte, spíš má bolesti bříška, zkusila bych změnit mlíko, něco na ty prdíky, masírovat…mě malej u jídla taky jí krásně v klidu..spíš bych to tipla na kojeneckou koliku.. a že si jidle miminko ublinkne je normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.2.12 18:40

moc díky za vaše rady, jsem ráda, že v tom nejsem sama. A pokud by to byla kolika máte nějaké rady? My k tomu totiž i škytáme, hodně se jí bříško bouří a teď zahusťujeme nemléčnou kaší a to pomáhá, tak uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
29.2.12 19:42

malej měl koliku byla jsem s ním na pohotovosti… celkem to trvalo tak pět dní.. kdy byl fakt ,,strašnej,, :D kroutil se při jídle, svíjel se, občas tvrdé bříško, škytavka je normální to není žádná známka ničeho špatnýho…v noci spal špatně budil se, byl plačtivej, teda nám přímo ječel.. už jsem nevěděla co s ním tak jsme jeli na pohotovost a tam mi řekli že má koliku… zkoušeli sab simplex, masírovali jsme bříško skoro nepřetržitě mastí pupík… ty masáže zabírali nejvíc a usnul jen v kočárku nebo v autě, takže ten týden spal i v noci v kočárku abych se vyspala trochu i já :D :D na pohotovosti mi řekli že mu normálně mám dát nurofen.. tak jsem mu ho dala.. a ještě mi řekli že mu můžu dát ,,kulíška,, to je takovej jontovej nápoj mají ho v lékárně za 45kč… on teda slouží k tomu aby obnovil dehydrataci v tělíčku, většinou po průjmech.. můžou to od narození..ale na druhou stranu to nahradí jednu celou stravu a žaludek si odpočine.. což mu taky trochu zabralo…že si to bříško od mlíčka pěkně odpočinulo…no a z koliky hned přešel na nemoc ruka noha ústa… takže další týden v horečkách :roll: no hlavně že už je to za námi…jo jinak na škytavku nám zabíral dudlík a nebo trochu čaje.. ale ségry malá je jí měsíc a ta škytá nepřetržitě a nic jí na to nepomáhá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.3.12 16:16

Tak jsme byly na sonu a máme potvrzený reflux. Sice mírný, ale i ten nám dává zabrat. Nejsem skoro vůbec schopná do ní dostat jídlo. Strašně se brání, po chvíli to vzdá a sní to, ale jsou to nervy. Jí po čtyřech hodinách a někdy i déle a když udělá 130 tak je to úspěch, kolikrát skončí i po 80ml. Rozhodně to není mlíkem, protože jsme měly skoro všechny a zajímavý je, že čajík ten jí jede, jenže pak je jí zase hůř, protože to naředí žaludek. Teď zkoušíme Gastrotuss, občas zabere, občas ne. Nevím zda ji trápí žáhá nebo prdy, je to začarovaný kruh. Helicid jsme sice dostaly, ale ten ji dost nesedl, hrozně po něm plakala. Takže aktuální rada od doktorky je, že Gastrotuss je na nic (mě se to nezdá, tak ho dávám) a že mám ještě vydržet a zkusíme příkrmy a to by mělo pomoci. Ale mám dojem, že spousta dětí s refluxem příkrmy nezachránily, tak jsem zvědavá. Chtěla jsem se zeptat jak nosit dítě s refluxem, co pomáhá? Já mám pocit, že tygřík ji moc nesedí, někdy jo, někdy ne. A co se týká podložení, tak mám ji všude podloženou, ale hrozně mi sjíždí. Nějaké povzbudivé rady? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠárkaSar
17.3.12 00:29

Tak k refluxu toho bohužel mohu napsat hodně.
Naše malá má velmi silný reflux. Má 15 měsíců a pořád ji trápí. Neprospívá, léčíme se na gastroenterologii. Teď k radám.

Dítě s refluxem nosit jednoznačně na stojáka v mírném předklonu, tj., opřít si ho o tělo a položit si ho mírně do předklonu na ruku. Jinak jediný lék, který nám opravdu pomáhal byl Prepulsid, už se ale nevyrábí. Gastrotuss je jen další zahušťovadlo. Předepisuje se taky Motilium, ale naše malá ho nesnese, takže smůla. Příkrmy pomohou, ale dcera je nejí, protože má reflux a bolí ji jícen. Hodně nám taky pomohlo, když mi gastro lékařka doporučila přestat kojit a dávat allergy care mléko s nutritonem a rýží, ABKM sice nemá potvrzenou, ale byla hodně zaplynatěná a to pomohlo. Jinak jediné „jídlo“, které ji chutná, je voda… Jestli můžu radit, když nechce jíst - často znamená kombinaci s nechce do polohy na jídlo, dávala jsem pak taky na stojáka, dcera opřená o rameno, jednou rukou jsem ji držela, druhou jídlo, takhle byla ochotná si vzít. Uspávat na rukou, ve vzpřímené poloze, matky, co to nezažily budou říkat, že ne, ale pokud máte reflux, pomáháte tak svému miminku. Hluboký kočárek je nic moc, lepší je vajíčko a až bude sedět, tak sporťák.
Naše malá je mimo gastroenterologie ještě sledována na endokrinologii, kardiologii, očním - nelze ji udělat vyšetření, na zádech prostě neleží. A to je další rada, dávejte spát na bříško, je to nejlepší poloha pro reflux. A kupte monitor dechu, dítě s refluxem si může vdechávat jídlo nebo mu prostě zaskočí, monitor zazvoní, vy zvednete do vzpřímené polohy, dítě říhne a spinká dál. A to je další rada, nechat řádně odříhnout, my dávali po každých 50 ml a pak ještě 40 minut. Je to boj. ale největší pomoc bude, jak si dítě začne samo sedat a stát, to pak přes den zapomenete na reflux (s výjimkou odmítání jídla)…
Moc, moc držím palce, ať máte mírnější průběh než my. Kdyby ještě nějaké dotazy, ráda napíšu své zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
223
17.3.12 20:33

no k tvým radám,malej má taky silný reflux ale u nás to bylo teda jinak.. kdybych ho nechala spát na bříšku nebo dávala na bříško okamžitě by všechno vyblinkal.. takže u nás se spinkalo pouze na boku…jakmile jsem ho dala na bříško veškerá strava byla venku.. jídlo mi neodmítal nikdy…ted je nám 9měsíců a už je to celkem v pohodě… jinak se vším ostatním souhlasím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠárkaSar
17.3.12 21:20

Nám malá zvracela, ne ublinkávala. Třeba hodinu po jídle, dala si prstík do pusy a už šlo vše ven. Než jsme dostali Prepulsid, několik krát denně zvracela proudem. Každé mimi to má určitě jinak, ale to spaní na bříšku není z mé hlavy. Dělaly se na to studie, kdy se měřil počet příhod „navracení do jícnu“ a záda a bok stejně, břicho výrazně méně, nám to právě radili na gastru. A právě tím, že nám malá zvracela, ne ublinkávala, tak když to chtělo ven, tak to šlo prostě poloha-nepoloha, takže jsme potřebovali zajistit, aby to šlo ven, co nejméně. Leželi jsme i na neonantologii a tam ji taky dávali na bříško. Ale je jasné, že nejlíp zná dítě máma (při normálních vztazích) a pokud tvému dítěti vyhovoval bok, je logické, že jste dávali na bok.
Teď jsme přešli do další etapy refluxu, malinká zvrací už jen výjimečně, ale je permanentně zahleněná, když zvrací, často zvrací hleny. V noci chrápe, „cuká“ ji to tam, nepravidelně dýchá… Ach jo, kdy to skončí.

• Citovat
  • Upravit
223
18.3.12 11:15

tak to držím palečky aby byla malá co nejrychleji v pořádku.. no u nás to bylo tak že mi malej dvakrát promodral takže jsme byli také v nemocnici.. vyšetření úplně kompletní a přišli na to že má silnej první a po té dva malé refluxy… také neblinkal ale zvracel, vyloženě obloukem…nám právě vyhovoval nejvíce bok, ale doktoři na dětským mi říkali že klidně ho mám nechat spát na zádech což podle selského rozumu jsem neuposlechla a zdálo se mi to dost praštěné…ted už je to celkem v klidu.. dokonce zkoušíme i jiné mlíko, měli jsme nutrilon AR a ted už týden dávám obyč Hami.. a docela si zvyká.. občas ublinkne ale už nezvrací, tak jsem moc ráda.. jinak já ho měla do pátého měsíce v antirefluxním lůžku a ted už spí jen na ergonomickým klínku…a do sportáku jsem ho dala už ve 4měsíci páč jsem tam mohla krásně lehounce zvednout zádíčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠárkaSar
18.3.12 21:05

Děkuji, přeji taky zdraví a pevné nervy. :-)
Jo, my měli taky furt zvýšenou polohu, ale v jejím věku už to nejde, pač pak už to dopadalo tak, že ležela hlavou dolů. No jo, Prepulsid už není, tak to holt musíme všechny zvládnout! :-)

• Citovat
  • Upravit
7.3.13 13:22

Dětský reflux

Dobrý den, pracuji v médiích a sháním rodinu, která měla dítě s dětským refluxem pro reportáž. Rádi bychom ostatním rodičům vysvětlili, co vše to obnáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.10.13 18:49

Ahoj holky,
Posledne 4 dni mi prcek(2,5mes) ublinkava-ale poriadne, hodi to oblukom. Dotoho ma skytavku.Pri kojeni mrnci a propina sa, nerobi to teda stale ale treba kazde druhe kojenie, obcas i breci.
Ublinkava aj medzi kojenim, treba 2hodiny po jidle a je to natravene MM.(pardon za popisky).
V noci je uplne v pohode, napapa sa a spi, ale cez den som z toho zufala. Zajtra pojdem k doktorovi.
V tom ublinknuti su hleny, tak nevim ci to treba neni z toho, ze je zahleneny, alebo to moze byt reflux?
Ublinkava od narodenia, ale nikdy nie takto.
:nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.10.13 20:42
:,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...