Zánět uší

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3683
28.2.12 18:11

Zánět uší

Ahojky,dneska nam zjistili zanet usi,a pry se mu ouska vubec nelibi,holky myslite ze to muze byt spatnou hygienou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1297
28.2.12 18:15

jako zánět středního ucha? to není ani tak hygienou… prostě se tam dostaly bakterie co tam neměly být. taky jsem to měla. ve druhé třídě. ale nepamatuju se že by mně to moc bolelo. mamka mě vzala na ušní až po tom co zjistila, že na jedno ucho vůbec neslyším, měla jsem prasklý bubínek, takže hurá pod kudlu. pak dva měsíce nechodit ven, půl roku nechodit do vody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
28.2.12 18:46

Záleží jaký zánět. Zánět středouší moc neovlivníš, způsobí ho bakterie, trpěla jsem na ně jako dítě 3-4× do roka a to jsem poctivě smrkala (tvrzení „málo smrkáš, vleze ti ot do uší“ u mě mimo mísu). Zánět zvukovodu je někdy způsobený naopak přehnanou snahou o čištění, kdy se člověk snaží dostat ven všechen ten „hroznej“ maz. Ale ona tam má být a ucho vlastně chrání. Tím že se ucho čistí uchošťoury příliš hluboko se zasunuje maz dozadu a působí tam neplechu, nebo se pak do toho „čistého“ zvukovodu snadněji zavede infekce. Zánět zvukovodu umí hodně bolet, měla jsem párkrát a dr. mi pak na ušním říkal, že uši si mám čistit jen ručníkem po koupání a nestrkat nic do ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
28.2.12 19:40

zrovna nedávno jsem slyšela názor lékaře, že uši vůbec vevnitř nečistit, maximálně jen otřít to, co vyjde ven. A když, tak třeba jen ty ušní spreje.
Ona stačí jen voda, když se dostane do uší, sama jsem tak měla kolikrát zánět zvukovodu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
28.2.12 19:43
Jitulinek26 píše:
zrovna nedávno jsem slyšela názor lékaře, že uši vůbec vevnitř nečistit, maximálně jen otřít to, co vyjde ven. A když, tak třeba jen ty ušní spreje.
Ona stačí jen voda, když se dostane do uší, sama jsem tak měla kolikrát zánět zvukovodu :roll:

no, taky si uši čistím jen zvenčí. bohužel sprej používat nemůžu kvůli prodělanému zánětu, prý se to pak nemá… ale chtěla bych vyzkoušt ty svíčky do uší, jestli to je takový terno nebo ne. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
28.2.12 19:59

Ja take malemu cistim ouska tima kapkama,nakapeme 2 kapky a pak vsechno vyleze samo…
Tak ja nevim,vycitam si ze jsem mu to zavinila ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
28.2.12 20:02
LucieŘ píše:
Ja take malemu cistim ouska tima kapkama,nakapeme 2 kapky a pak vsechno vyleze samo…
Tak ja nevim,vycitam si ze jsem mu to zavinila ja.

to si nevyčítej. může to chytnout každé dítě. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
28.2.12 21:13
Hmarilla píše:
LucieŘ píše:
Tak ja nevim,vycitam si ze jsem mu to zavinila ja.
to si nevyčítej. může to chytnout každé dítě. ;-)

No jo,ale i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
28.2.12 21:34
Hmarilla píše:
Jitulinek26 píše:
Ona stačí jen voda, když se dostane do uší, sama jsem tak měla kolikrát zánět zvukovodu :roll:
no, taky si uši čistím jen zvenčí. bohužel sprej používat nemůžu kvůli prodělanému zánětu, prý se to pak nemá… ale chtěla bych vyzkoušt ty svíčky do uší, jestli to je takový terno nebo ne. :-D

asi 2× jsem ty svíčky měla… to by jeden neřekl, co je v uchu bordelu :lol: :oops: . Ovšem co jsem poslouchala právě toho dr., tak ten se k tomu vyjádřil stylem „proboha, jen to ne“, že je spousta případů popálenin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
28.2.12 21:37
Jitulinek26 píše:
Hmarilla píše:
Jitulinek26 píše:
no, taky si uši čistím jen zvenčí. bohužel sprej používat nemůžu kvůli prodělanému zánětu, prý se to pak nemá… ale chtěla bych vyzkoušt ty svíčky do uší, jestli to je takový terno nebo ne. :-D
asi 2× jsem ty svíčky měla… to by jeden neřekl, co je v uchu bordelu :lol: :oops: . Ovšem co jsem poslouchala právě toho dr., tak ten se k tomu vyjádřil stylem „proboha, jen to ne“, že je spousta případů popálenin :nevim:

ok, tak nezkoušet. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25088
3.12.14 21:53

Ahoj všem,
ptám se za sousedku. Má dvě děti, teď cca 7 a 5 let. Měli záněty uší (kolik které, přesně nevím), ale šli na odstranění mandlí. Po tom asi 1,5 dobrý a zase. Už neví kudy kam, je nešťastná, bojí se dalšího píchaní uší… zatím dostali „jen“ atb. Dcerka je astmatička, syn má problém s imunitou.
Nevíte někdo, co má dělat. Třeba vyšetření na kvalitnějším (specializovaném) pracovišti…
Díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
3.12.14 22:05

Známé dcerka na to šíleně trpěla, chodili s ušima co chvila. Nakonec jí dali nějaké trubičky do oušek, jak se to ale jmenuje, to nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25088
3.12.14 22:06
@BlueFairy píše:
Známé dcerka na to šíleně trpěla, chodili s ušima co chvila. Nakonec jí dali nějaké trubičky do oušek, jak se to ale jmenuje, to nevím :nevim:

To ta malá taky měla. Jako konečnou viděly ty mandle a ono nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
3.12.14 22:08

@avm3 Tak asi nenadělají nic. Mám kamaráda, který má dnes 25 a za celý život mu píchali uši 43× :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
3.12.14 22:12

@avm3 O těch trubičkách tu myslím psala v nedávné diskuzi @Obrázek

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat