Horečka u 2,5leté holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4704
27.2.12 20:48

Horečka u 2,5 holčičky

Prosím o radu. Mala je poprve nemocna. Merila jsem teplotku do zadecku ma stale cely den 38,5 a zrovna ted pul hodiny po panadolu 39. Horecky ma od vcerejsiho vecera,zatim docela pije to hlidam. Ale nevim jak se te horecky zbavit :( Jake obklady delate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1610
27.2.12 20:51

My to měli minulý týden, prášky vůbec nezabírali. Malej měl 40. Zabrala až vlažná sprcha. Zábaly jsou moc drastický

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
27.2.12 20:53

Malička je nachlazena tak ji mam ted v 9 davat sprchu :( ? Me ji je tak lito nevim co s ni :( Jen se smutne diva a tuli se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
27.2.12 20:54

na nic bych nečekala a ráno šla k doktorce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
27.2.12 20:56

No tu my tady nemame. Mame moravskou pojišťovnu :( Tak jestli čekat jeste zitra pres den a k veceru jet rovnou do nemocnice. Nechci panikarit ale je mi ji lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
27.2.12 20:57

Jak jí dáváš panadol, sirup nebo čípky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
27.2.12 20:58

půl hodiny po panadolu není rozhodující, kontrola teploty se dělá po hodině (info od mé dr. asi 3 týdny stará). Prostě by to mělo jít dolů, pokud ne, pak podle kil střídat účinné látky nurofenu a paralenu po 3-4 hodinách (věk, kila, příbalový leták). U nás jsou teploty časté, takže zítra bych ještě dr. vynechala, pokud léky zaberou, když ne, tak k dr. Držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
27.2.12 21:01

počkej ještě… zní to sice hrozně a to dítě vypadá hrozně, ale 39 naměřeno je 38,5 skutečnost a to není na dítě až tolik. Navíc je to „teprve“ druhý večer. Jasně, na pohotovosti Tě nevyhodí, ale já bych sázela na to, že léky zaberou, ráno bude v pohodě, zítra večer to zas na chvíli vyskočí a pak už bude klid, prostě viróza, do 3 dnů pryč. (moje zkušenost) A zábalů nebo chladnější sprchy se neboj (pokud bude třeba, kdyby nezabíraly léky), ono se dítěti fakt uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
27.2.12 21:02

Doma mám jen sirup. Hořečku zkusím tedy měřit znovu. Děkuji,snad bude brzo lepe.Mala prave je poprve nemocna.je teda trosku zasoplena nebo hlavne dycha jen pusinkou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
27.2.12 21:09

Moje 2,5 leta dcerka mela zrovna minuly tyden „jednovecerni“ horecku, taky ma teplotu 1× rocne:))) Na tyto malo nemocne ditka by sirupy mely zabirat rychle. Mala mela 38,5C a do cca pul hodky po podani paralenu plus ji to kleslo. Podle me je silny a v kombinaci s jeji temer zadnou nemocnosti zabral rychle. Tak zkus tento sirup. Nakonec se z toho vyklubala nastesti jenom ryma (tu ma teda casto).Jednou, kdyz byla mensi jsme musely dat zabal,strasne se ji ulevilo. Tehdy jsem se strasne bala tech febrilnich kreci, uz mela na ne nabeh. Latkovou plenu jsem namocila do vlazne vody, obalila telicko, koncetiny volne. Plakala par sekund a pak se smala. Postupovala jsem dle navodu knizky z porodnice. Nebo se doporucuje omyvani vlaznou vodou ve vane, resp. sprchou jak psala kolegyne:) Hodne tekutin. Na pohotovost jit az kdyby to stouplo na 40C, ale pro Tvuj klid radeji rano cinkni doktorce, at ji nemusis zbytecne tahat do bacilami zamorene cekarny…Dr. Te uz usmerni. Drzim palce a je uzasne, ze je poprve nemocna, musi mit vybornou imunitu, to zvladnete :kytka: !

Příspěvek upraven 27.02.12 v 21:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
27.2.12 21:12

Zábal drastický rozhodně není a pomáhá :palec: . U Kačenky mi i zabraly - ponožky do octového roztoku a na to suchí hrubé.
Kde jsi teplotu měřila? V prdelce, puse, pod paží, bez kontaktním…? POkud v dupce, žek má teplotu o 0,5°nižší.

Zábal - plínka do studené vody, vyždímat. Položit froté ručník, na to igelit, na to mokrou plínku, zabalit - podpaží až po kyčle - zabalit jako zámotek a přes to oblíknout. Ideálně vydržet aspoň 1/2 hod nebo do doby, než se plínka opravdu zahřeje.
Dávali to naši nám, jejich rodiče jim i já svým dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
27.2.12 21:14

Jo, z prdelky odecist 0,5C. Zabal tedy dle te knizky max.15min, tusim max. 2× za hodinu a neprikryvat. Ono to hned nesrazi horecku, spis se trochu schladi telicko a hlavne se ulevi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
27.2.12 21:15

ano, to jsem zapomněla pochválit - první teplota ve 2,5 letech, to je paráda. …

my skončily v nemocnici v půl roce s teplotou přes 40, protože sirup mi blinkala a čípky jsem neměla (nepoučená matka, teď už mám obojí), jo, to byly nervy, chlap v práci, na pohotovosti mi řekli, ať ji naložím do kočáru a ty dva kiláky do nemocnice dojdu, že se aspoň zchladí, byl leden a kolem -10, tři ráno. Fuj, ani nevzpomínat… no, dopadlo to dobře, byla to angína… od té doby umím zábaly - byly zde popsány velmi pěkně - a taky vím, že dětem s horečkou se sanita nedává.

No, u Vás to bude dobré. Držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
27.2.12 21:16

ano, to se přidávám, zábal 10-15 min a může být 2× po sobě. Ta zmíněná půlhodina je podle mě hodně, sestry v nemocnici dávaly 2* 10 minut. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
27.2.12 21:18

No mně tedy zábal přijde méně drastický než vlažná sprcha (pokud teda člověk tu plínku nemáchá v úplně ledové vodě).. Jak už bylo řečeno, měř po 1 hodině a později, léky na tišení bolesti zabírají nejlépe od 1 hodiny od podání, dříve to fakt nemá smysl.
Držím palce, ať je brzy dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+