Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky!
Potřebovala bych poradit, jaká probiotika dáváte dětem. Malému bude za 3 dny
1 1/2roku a dneska mu lékařka nasadila ATB (Ospen sir.). Potřebovala bych spíš něco ve formě kapiček. Máte s nějakými probiotiky zkušenosti?
Díky moc za rady.
Ja ted koupila pro 9ti mesicni Nutrolin-B, probiotika plus B komplex. Je to teda sirup. Doporucili mi to v lekarne, puvodne jsem chtela koupit lactobacily od Swissu. Zatim nam vyhovuji, ale berem kratce, cena cca 90,– za 60ml je taky slusna ![]()
fusa píše:
Ja ted koupila pro 9ti mesicni Nutrolin-B, probiotika plus B komplex. Je to teda sirup. Doporucili mi to v lekarne, puvodne jsem chtela koupit lactobacily od Swissu. Zatim nam vyhovuji, ale berem kratce, cena cca 90,– za 60ml je taky slusna
Teď jsem na to koukala. A má to po naředění nějakou příchuť - je to sladké? A jak Ti to malá polkne, chutná jí to?
Díky.
Tak my máme Biopron Junior, je to v pytlíčkách takový bílý prášek.Vždycky to malé zamíchám do pití a ani si toho nevšimne.
Je to strasne sladke a ma to teda silenou zlutou barvu
Davam to davkovacem od Nurofenu, musim po castech, jinak to vyplivne. Mozna by to slo zamichat do piti, ale mala mi strasne malo pije ![]()
Nám dneska doktorka napsala Infants Dophilus plus (píšou na tom, že je to pro nejmenší děti). Je to v prášku, takže se to sype do mléka nebo do vody, což mi přijde šikovné. ![]()
Bereme taky Nutrolin B a spokojenost maximalni, Zuzka po nem i lepe ji
A je vybornej a sladkej, Zuzi ho miluje ![]()
Maminky, nevšimly jste si žloutnutí zoubků při podávání Nutrolinu B?
Ja nakonec presla z Nutrolinu na laktobacily od Swissu, nejak jsem to do deti nemohla nacpat a odrazovala me ta silena barva. Ted to vysypu do jogurtu a nic nepoznaji. Ale Nutrolin jsem davala jen neco pres tyden, zbarveni zoubku jsem si nevsimla ![]()
Ozivuju, jestli nemate nekdo jeste nejaky jiny tip?
Maly mi skoro nic neji (dlouhodobe), uz dosly napady vsem kolem i doktorce. takze nam doporucila, at zkusime davat probiotika, ze u nekterych deti to i zvedne chut k jidlu. mate nekdo nejake osvedcene (i kvuli jinym problemum treba), jde mi hlavne o to, aby to slo vmichat do piti nebo jogurtu (ten jediny ji), protoze treba davkovacem primo do pusy, to nepada v uvahu ![]()
A co Biopron? takové vysypávací tobolky, do přesnídávky, do jogurtu, v pohodě.
@Ali-Ali My měli Nutrolin-tablety, jsou rozpustné v tekutině, 20tbl. stálo něco málo přes 100,–.Teď jsem koupila Nutrolin sirup, je to prášek ze kterého se přidáním vody udělá sirup. Už udělaný sirup se má spotřebovat během týdne. Při dlouhodobějším užívání bych spíš volila ty tablety
@Ali-Ali
U ségry v nemocnici se dává Probiofix, že má nejvíce těch kmenů, či co
Já jsem ho taky používala a přestal mě bolet žaludek, takže funguje. A ani nejsou extra drahé. Jsou to kapsle, takže jdou krásně otevřít a vyndat.
@mikinka18 píše:
@Ali-Ali My měli Nutrolin-tablety, jsou rozpustné v tekutině, 20tbl. stálo něco málo přes 100,–.Teď jsem koupila Nutrolin sirup, je to prášek ze kterého se přidáním vody udělá sirup. Už udělaný sirup se má spotřebovat během týdne. Při dlouhodobějším užívání bych spíš volila ty tablety
Jo ten taky kupuju prckovi, hlavně na afty ![]()
@marmelada78 píše:
A co Biopron? takové vysypávací tobolky, do přesnídávky, do jogurtu, v pohodě.
Ten používáme a spokojenost
Nedávno měla postupně celá rodina střevní chřipku a malá byla bez příznaků (naštěstí) což přisuzuji právě probiotikům.