Horečka u 2,5leté holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14598
27.2.12 21:20

http://zdravi.doktorka.cz/…pri-horecce/

http://leccos.com/…nitzuv-zabal - Priessnitzův zábal , zapařující obklad, který se používá při léčbě některých břišních, kloubních nebo krčních onemocnění.Na postižená místa se na 30 – 60 minut přikládá chladný obklad, v další vrstvě igelit a suchý obklad (pojmenován podle V. Priessnitze).

Mamka je zdravotnice a dávala nám i na hodinu, el to jsem byli trošku starší, to ej pravda. Ono stačí trochu zagooglit a dá se info najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
27.2.12 21:25

Co já vím, tak zábaly se skutečně už moc nedoporučují, spíš sprchování vlažnou vodou. Je to šetrnější. Mě se osvědčily spíš panadolové čípky, sirupu trvalo vždycky dýl než zabral a jako kdyby byl slabší. POkud trvají teploty déle než dva dny a nebo přesáhnou-li 39 je třeba jít k lékaři. Buď to má z toho nachlazení a nebo taky můžete mít šestou nemoc. To jsou cca 3 dny (tedy myslím) vysoké teploty a pak vyrážka. Úplně chápu, že když to je poprvé, jsi z toho špatná, ale neboj, děti vydrží hodně. Trochu jí teď můžeš rozmazlovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
27.2.12 21:29

Nevím. :nevim:
Sprcha mi přijde drastičtější - větší šok, ale ani ta není špatně, nebo vlažná koupel… prostě ochladit z venku tělo.
Zábalem ale to studené zahříváš tělem a tím tu teplotu snižuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456

Na kazde dite zabira neco jineho, zavisi na imunite. Ale sesta nemoc se objevuje vetsinou u miminek do roka veku, nebo se mylim? Muze to byt jak obycejna viroza tak priznak jineho onemocneni, ale to se brzy uvidi, hlavne at to mate brzy za sebou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456

Na kazde dite zabira neco jineho (myslim leky), zavisi na imunite. Ale sesta nemoc se objevuje vetsinou u miminek do roka veku, nebo se mylim? Muze to byt jak obycejna viroza tak priznak jineho onemocneni, ale to se brzy uvidi, hlavne at to mate brzy za sebou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
27.2.12 22:04

Já dávala malému od vlažné po chladnější vůbec né studenou, ale dr. říkala že se to nemá dělat (ani zábal) když má dítě vysokou teplotu a studené nohy a ručičky. Malému sprška pomohla bylo to tak max 3 min a velká úleva. Zábal jsem nezkoušela nikdy dr. mi říkal ať dávám spršku. Tak ať jste fit.¨Jo a nurofen se může dát už hodinu po panadolu. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
27.2.12 22:40

Ano a jeste se nema zabal delat, kdyz ma dite „mramorovou“ kuzi-cervene flicky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
27.2.12 23:49
Marcell píše:
Ano a jeste se nema zabal delat, kdyz ma dite „mramorovou“ kuzi-cervene flicky :kytka:

Jo to máš pravdu. Navíc ,když má mramorovou kůži, nehřeje. Dávat zábaly a chladit tělíčko jen, když i na omak po těle pálí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
28.2.12 00:13

Marau, sorry! ale Priessnitz není totéž jako zábal proti horečce! To bacha!! Proti horečce se nepřikrývá, jak tu zaznělo, kdežto Piessnitz je zapářka, takže na mokré přijde igelit a navrch ručník.
To rozhodně od horečky nepomůže!

Marau píše:
http://zdravi.doktorka.cz/…pri-horecce/

http://leccos.com/…nitzuv-zabal - Priessnitzův zábal , zapařující obklad, který se používá při léčbě některých břišních, kloubních nebo krčních onemocnění.Na postižená místa se na 30 – 60 minut přikládá chladný obklad, v další vrstvě igelit a suchý obklad (pojmenován podle V. Priessnitze).

Mamka je zdravotnice a dávala nám i na hodinu, el to jsem byli trošku starší, to ej pravda. Ono stačí trochu zagooglit a dá se info najít.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.2.12 09:56

rychnov - já nepsala nic o přikrývání 8o napsala jsem jen zábal a oblíknout - ať se dítě může hýbat… dítě při horečkách rozhodně nezakrývám (pokud nemá zimnici) a oblíkám buď stejně jako jindy, nebo i trochu míň - dle počasí, ať se oblečené ještě víc nezahřívá.

Schválně jsme se na to ptala nezávisle na sobě 3 pediatrů a 2 praktických lékařů. Na horečku Priesnitz - zapářku.
leda,že by sami lékaři neznali rozdíl mezi zapářkovým Priesnitzem a zábalem bez igelitu. :nevim: :nevim:

A i na doktorka.cz, co jsme vkládala link uvádí přímo priesnitz na srážení teploty.

A

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
28.2.12 16:06

Tak jsem ji přes noc chladila čelíčko,myslim to trosku pomahalo. Ale teda noc silena :( Dnes uz mame ,,jen´´ 38,5. Koupila jsem čipky a ty nam zabiraj rychle :palec: Děkuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
29.2.12 21:32

Ahoj tak jak vám je dneska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
4.3.12 15:54

Ahoj. Omlouvam se litala jsem kolem malicke. Treti den uz byla jako by vubec nemela tak vysoke horecky dva dny predtim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí