Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky máte zkušenosti?Dcera(4,5r)má odstáté ouška.Jsme objednaní do nemocnice na úpravu.Bojím se toho má to být v narkóze.Jsem z toho nervózní.Na netu jsou názory lékařů různé.Tak teď nevím.Byli jste na tom? Nebo řešila některá z vás tento problém?
Mám uši přišité a je to dobře 20let zpátky (bylo mi tedy asi 10) a bez problémů
Jen bych si tedy překontrolovala referenci na doktora, který to bude dělat - zda to dělá často a tak. U mě to vypadá hezky na pohled a po těch letech už ani nemám jizvičky za učima cítit…nepříjemné to bylo 2-3 dny po zákroku, to si pamatuju, že mě to docela bolelo, ale nic zase tak moc strašného.
Držím palce ![]()
Usi mam prisite uz 30let a vse v poradku, nebala bych se toho, zjistila bych si doktory a treba recenze na ne
byla jsem na přišití v první třídě (14 let zpátky) a nemůžu si stěžovat, uši drží do dneška ![]()
Kamarádka to nechávala teď dělat dceři. Ve Zlíně to dělají jen v lokálním umrtvení,malá to zvládla úplně v pohodě - má 6 let. Dojeli tam a za 2 hodiny už jeli i domů.
Nejhorší byla první noc a pak ještě jeden den - dostávala sirup od bolesti a pak už ůplná pohoda. Vypadá to moc pěkně a myslím že do budoucnosti je to pro holčičku dost důležité.
sisisi píše:
Ahoj,prosím kde ve Zlíně?V Atlasu?Nám ve zl řekli v narkóze
Ve Zlíně v Atlasu,jezdí tam nějaká doktorka z Olomouce a specializuje se jen na tohle. Nevím přesně asi je tam jen 1× za 14dní.....
My jsme tam právě byli na konzultaci.Byla tam dr z Brna Milada Franců.To asi nebude ona že?No a řekla nám právě že v narkóze,že to trvá hodinu a dítě nevydrží pod plentou ležet
Já mám prostě z té narkózy hrůzu
To byla Dr. Goldmanova,tak ji zkuste,ale nevím jestli nedoporučují tu narkozu proto že je ještě malá - ono je rozdíl domluvit se s 4 a 6 letým dítětem. Nebo ještě počkat než půjde malá do školy a udělat to až potom…
Mám otoplastiku, nechala jsem si ji udělat později asi v 25 letech, neměla jsem moc odstáté uši a všichni mi říkali že to je zbytečné, no já to chtěla. Dělali mi to v Olomouci v lokální anestezii. Dostala jsem pár injekcí do každého ucha to bylo z celého zákroku to nejbolestivější. Jedno ucho trvalo asi hodinku, už si to moc nepamatuji. V nemocnici jsem byla přes noc, mám problém s krví tak jsem musela zůstat pro jistotu. Měla jsem obvaz přes celou hlavu, na druhý den mi to převázali a byl menší, ale přesto jsem vypadala jako eskymák. Bylo to v zimě takže čepice to schovala. Celkově jsem měla obvaz asi dva týdny, nejhorší je problém s mytím vlasů. Ale dá se to udělat. Vlasy mi neholili záleží jak máš daleko linii vlasů od ucha, jestli je tam dost místa.
Jinak k bolesti, teda mne to bolelo dost, možná kvůli tomu že se mi vzhledem k anamnéze vše špatně hojí. Nemohla jsem spát s hlavou na straně asi dva měsíce. Stehy se používají vstřebatelné, ale mě se jich pár nevstřebalo pak mi je obvoďák odstranil. Jo ještě se na uši po zákroku přišívá tzv. dlaha, je to váleček z obvazového materiálu který má pomoci uchu držet tvar, ten odstrarní asi po dnou týdnech, je přišitý klasickou nevstřebatelnou nití. Odstranění nebolí, jen vytáhnou stehy a odejmou gázu. Po odejmutí obvazů je potom důležité dávat na noc čelenku, to není problém. Uši jsou pak dost citlivé a Mudr. mi doporučil ještě následující zimu nosit vždy v zimě čepici. Jo ještě po operaci bývá kolem uší a na tvářích dost velký otok a modřiny, já měla i monokl. Ale je to normální. To je tak vše co by tě mohlo zajímat. Kdybys chtěla ještě něco vedět tak napíšu.
Děkuji moc za informace
Asi to fakt ještě zvážím a asi odložím o rok
Pojišťovna to hradí do 7mi let.Malá se sice na to těší že bude moct nosit copánky,ale vydržíme.To jsou problémy s ouškama ach jo
Každopádně si tam ještě zavolám ![]()
sisisi píše:
Děkuji moc za informaceAsi to fakt ještě zvážím a asi odložím o rok
Pojišťovna to hradí do 7mi let.Malá se sice na to těší že bude moct nosit copánky,ale vydržíme.To jsou problémy s ouškama ach jo
Každopádně si tam ještě zavolám
určitě to ještě zvaž a uvidíš,za rok bude zase jiná a třebe to v lokále půjde…
papavlinka33:Oni říkají že čím dřív tím líp.Menší děti to prý tak moc nebolí,dospělé to prý bolí víc,protože je v uchu víc nervových zakončení,proto tě to tak bolelo ![]()
Každopádně je to nepříjemné,chudáčci děcka
ale než mít mindrák celý život.Musíme to vydržet a podstoupit ![]()
Děkuji i tobě za info.
Alusa11:Určitě to bude lepší.Ona je už teď taková rozumná a na doktory zvyklá tak příští rok to podle mě půjde v pohodě.Doufám.A jak pozoruju děti co na to chodí tak fakt tak 6ti letí.Rok dělá hodně.
sisisi píše:
papavlinka33:Oni říkají že čím dřív tím líp.Menší děti to prý tak moc nebolí,dospělé to prý bolí víc,protože je v uchu víc nervových zakončení,proto tě to tak bolelo
Každopádně je to nepříjemné,chudáčci děckaale než mít mindrák celý život.Musíme to vydržet a podstoupit
Děkuji i tobě za info.
No já mám problém s krví a se srážlivostí, takže všeobecně se mi všechno blbě hojí i modřiny se mi vstřebávají dlouho, proto to tak bolelo, ale je fakt že děti to snáší lépe.