Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No já na tom byla ve 13letech což už je přes dvacet let,měla jsem lokální anestezii a nebylo to nic příjemného.Malému jsou teď 4 roky máodstátá ouška a v březnu jdeme na konzultaci a já zase chci tu celkovou narkózu ,protože představa ,že mu do každého ucha píchnou několik hodně bolestivých injekcí budu ráda když to prospí…je to samozřejmě pro tělíčko větší zátěž ,ale představa- syn a lokální anestezie-to nehrozí.. ![]()
Ahoj, tak já po delší době začínám opět řešit tuto věc. Po různých radách a názorech jsem otoplastiku odložila až bude dcerka starší. Teď bude mít 6let a myslím že je nejvyšší čas. I když se toho bojím
Prosím vás o nové zkušenosti a hlavně doporučení dobrého dr.Za jakoukoliv reakci předem děkuji ![]()
Byla jsme na tom a všechno proběhlo v pořádku. Moje dcerka má také odstáte ouško, a přemýšlím v kolika letech je tak nejvhodnější jít je zašít.
Jakékoliv info mě zajímá, taky chci v budoucnu synovi (3 roky) spravit ouška… A pro Ty, co neví jestli do toho jít, určitě neváhejte! Z vlastní zkušenosti vím, jak moc je to nepříjemné a jako pubertak jsem trpěla a to jsem na tom tak špatně nebyla, viděla jsem horší případy..
@sisisi Dcera mého bratrance byla na plastice oušek v 10ti letech.Byla na tom někde v Praze, ale je to už 14 let ![]()
Další dcera mé sestřenice má ouška taky odstáté a hodně
Její 2,5 roku, ale neptala jsem se, kdy půjdou na plastiku.
Pojišťovna hradí zákrok do 10ti let. Dcera byla na Bulovce 12.9.2013 a nejhorší bylo před narkouzou 6 hodin nejíst a nepít a pak po zákroku ještě 4 hod. První noc byla trošku neklidná, ale teď už je v pohodě.
Dobrý den všem, oživuji ještě diskuzi, pokud máte ještě někdo nové zkušenosti s otoplastikou. Pro věčný kašel ze školky jsme několikrát ouška odložily. Ted budu termín znovu objednávat tak ještě uvítám další komentáře, děkuji. Dcera měla 6let tak budeme mít zákrok bez narkozy, tak pokud jste měli někdo stejný případ napište, děkuji
Tak dnes máme ouška konečně za sebou, jen teď nevím jak přežít noc.Jak udržet dceru spát na zádech
pořád se točí na bok. Nevadí to u toho? Jak jste spávali vy?
Ahoj,
dcera (9let) se konečně rozhoupala, že chce nechat přišít ouška, má je dost odstáté. Je nutné mít žádanku od dětského lékaře? Nebo stačí přijít na plastiku bez žádanky?
Ahoj, čítam, že je malá po operácii. Ja mám 7-ročnú a ideme o 3 týždne…ako zvládla lokálku? Neplakala veľmi? Ja sa moc bojím i za ňu…hlavne, ako zvládne tie injekcie do uší… ![]()
Taky mě to zajímá! Jak probíhá přišití v lokální anestezii? Už teď mám hrůzu, jak to malá zvládne, je dost cíťa.
Jdeme na operaci v červnu.
Zdravím všechny ![]()
Otoplastika nás čeká za necelé dva týdny v Olomouci. Dcera měla ted 6 roků, jdeme pod celkovou, je hrozná, nechce si nechat vzít ani krev. Už ted z toho mám hrůzu ![]()
Máte prosím některá zkušenost s otoplastikou pro dospělé v Nemocnici Atlas Zlín? A hlavně kontakt na otoplastiku v Nem. Atlas? Děkuji.
Zdravím!
Syn má odstáté ouška a přemýšlíme nad plastickou operací.. já bych to tak i nechala, ale manžel prudí, že se malému budou ve škole smát ![]()
Nemůžou se ouška ještě samy spravit? Šly byste do toho v našem případě? (Přidávám foto)
Máte někdo přímo zkušenost, jak to vše probíhá, bolí, hojí se atd.?
Jsme ze Vsetína, doporučily byste některého doktora v okolí? Klidně někam s malým dojedeme..
Díky za info ![]()
@werousek to uz se nespravi
taky nás to budoucna čeká, doporučují to prave před nástupem do školy. U děti by se to mělo hojit dobre a bolestivost je malá. Záleží jak moc velky zákrok bude třeba - jak tam ma chrupavky apod. Děla se to v místním umrtveni. Jo a ma se to tuším dělat na podzim, kvůli slunci