Je nutné trhání nosních mandlí?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2041
28.2.12 14:26

Je nutné trhání nosních mandlí?

Ahoj holky, opět si jdu pro vaší cennou radu. Dnes jsme byli u dr. ORL, protože mi přišlo, že malá špatně slyší. Bohužel se to potvrdilo, má vegatationes aenoideae II.až III.stupně, prý slyší jako když si strčíš hlavu pod vodu:-( no a protože má od nástupu do školky věčně rýmu, prý musí nosní mandle pryč. Máme jít až začátkem června. Protože musíme čekat na nadstandard, abych tam mohla být s ní, za měsíc jí budou čtyři. Třikrát už byla na píchání uší, myslela jsem, že to je právě od toho, že je nahluchlá. HOlky prosím, pomohlo vyndání mandle někomu? Mám z toho nějaký strach, nevím o tom nic. Jo a myslíte, že není blbý jít ještě pro jistotu k jiný ORL? Jsme z Plzně, máme jich tu spousty. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12862
28.2.12 14:35

Nelluško, proč čekáte na nadstandard, v FN může být matka s dítětem na normálním pokoji. My měli nastupoivat ve čtvrtek,ale malá měla v neděli teploty, takže další termín máme 10.4.

Jinak za jiným dr. samozřejmě zajít můžeš ;) A kde jste byli na vyšetřen ;) ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
28.2.12 14:37
Nelluška píše:
Ahoj holky, opět si jdu pro vaší cennou radu. Dnes jsme byli u dr. ORL, protože mi přišlo, že malá špatně slyší. Bohužel se to potvrdilo, má vegatationes aenoideae II.až III.stupně, prý slyší jako když si strčíš hlavu pod vodu:-( no a protože má od nástupu do školky věčně rýmu, prý musí nosní mandle pryč. Máme jít až začátkem června. Protože musíme čekat na nadstandard, abych tam mohla být s ní, za měsíc jí budou čtyři. Třikrát už byla na píchání uší, myslela jsem, že to je právě od toho, že je nahluchlá. HOlky prosím, pomohlo vyndání mandle někomu? Mám z toho nějaký strach, nevím o tom nic. Jo a myslíte, že není blbý jít ještě pro jistotu k jiný ORL? Jsme z Plzně, máme jich tu spousty. :nevim:

Ahoj,tak já byla s dcerou na trhání nosmí mandle asi před měsícem,také špatně slyšela,pořád sme jí museli vše opakovat,ale co jí vytrhli mandli,je vše ok,byly sme i na audiu,aby to zkontrolovali ten sluh a vše ok. Takže ano,nám to hodně pomohlo. Akorád mě zaráží? Vy budete pár dní v Nemocnici? U nás to dělají ambulantně,ráno přijedem,dopoledne výkon a odpoledne domu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
28.2.12 14:37

Ahoj, jestli je potreba trhat nosni mandle ti neporadim. nejsem doktor. Ale pokud malou nechces trapit, tak v Praze lze nosni mandle odstranit laserem. Pry je to bezbolestne a hlavne je to ambulantni zakrok, takze nemusis resit nejake nadstandarty v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
28.2.12 14:38

ahoj!!!!!!!!!!no byli u Havlový, je to kousek od Glóbusu. Mě právě řekla, že když malé budou za měsíc čtyři, že to je jen do čtyř let a to už nestihnem, pak už je nadstan :nevim: dard, pokud chci být s ní. Proto čekáme tak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
28.2.12 14:39
Makin píše:
Ahoj, jestli je potreba trhat nosni mandle ti neporadim. nejsem doktor. Ale pokud malou nechces trapit, tak v Praze lze nosni mandle odstranit laserem. Pry je to bezbolestne a hlavne je to ambulantni zakrok, takze nemusis resit nejake nadstandarty v nemocnici.

Já vím Makin, ale u nás v PLzni to stojí 17 a půl tisíc, u vás v Praze 5tisíc, leda, že bychom se objednali do Prahy a i tak pět tisíc je dost:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.2.12 14:40

V Plzni je klinika s laserem taky, ale konzultovala jsem to s naší dr. a TA TVRDÍ, že je lepší, když je prcek jeden den monitorovaný.

V FN je hospitalizece třídenní (nástup, druhý den výkon, třetí den domů), je tam herna, děti mají svoje oblečení, svoje hračky a maminky jsou celou dobu s nima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348

Máme tedy už pětiletou holčinu. A teď když jsme byli u dětského dr, tak jsme to zrovna řešili. Taky mi přijde, že hůž slyší. Ale na ORL půjdeme až v létě až budu mít jistotu, že nemá rýmu a nemá tudíž zvětšenou mandli od toho. Ale i tak nám dr řekl, že ikdyby jí řekli, že ji má větší, nebo že hůř slyší, pak by jí to vyndat nenechal. Prý cca kolem toho šestého roku zvětšená mandle přestává vadit díky tomu jak děti rostou a roste i jakoby okolí té mandle, ale ona samotná zůstává stejná.

Já bych ještě počkala až přejde období viroz a nechala ji ještě znovu vyšetřit. Třeba má teď jen zadní rýmu a proto jsou ty výsledky takové jaké jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
Nelluška píše:
ahoj!!!!!!!!!!no byli u Havlový, je to kousek od Glóbusu. Mě právě řekla, že když malé budou za měsíc čtyři, že to je jen do čtyř let a to už nestihnem, pak už je nadstan :nevim: dard, pokud chci být s ní. Proto čekáme tak dlouho.

Pokud chceš být sní??? Tomu nerozumim,to by jsi ležela na jiném pokoji než malá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.2.12 14:41
Nelluška píše:
Makin píše:
Já vím Makin, ale u nás v PLzni to stojí 17 a půl tisíc, u vás v Praze 5tisíc, leda, že bychom se objednali do Prahy a i tak pět tisíc je dost:-(

Stojí to 8000.
http://www.lente.cz/…s/cenik.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
28.2.12 14:42
janusska píše:
Máme tedy už pětiletou holčinu. A teď když jsme byli u dětského dr, tak jsme to zrovna řešili. Taky mi přijde, že hůž slyší. Ale na ORL půjdeme až v létě až budu mít jistotu, že nemá rýmu a nemá tudíž zvětšenou mandli od toho. Ale i tak nám dr řekl, že ikdyby jí řekli, že ji má větší, nebo že hůř slyší, pak by jí to vyndat nenechal. Prý cca kolem toho šestého roku zvětšená mandle přestává vadit díky tomu jak děti rostou a roste i jakoby okolí té mandle, ale ona samotná zůstává stejná.Já bych ještě počkala až přejde období viroz a nechala ji ještě znovu vyšetřit. Třeba má teď jen zadní rýmu a proto jsou ty výsledky takové jaké jsou.

Tak to nevím! Má dcera měla mandli celou dobu v pořádku,ale po 6 roku se jí zvětšovala a musela ven! Na trhání byla v 7 a půl letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.2.12 14:42
terezka24 píše:
Nelluška píše:
Pokud chceš být sní??? Tomu nerozumim,to by jsi ležela na jiném pokoji než malá?

Na stránkách FN máš chartu práv dítěte, tak si jí nastuduj a budeš vědět hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
28.2.12 14:46

Počkej, ty myslíš, že tam můžu jít se čtyřletým dítětem normálně s ní? Nám řekla, že do čtyř let a to že už nestiheme. dnes mi to ta Havlová říkala, přece to musí znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
28.2.12 14:47

syn byl taky ve 4 letech. Ze začátku jsme byli dost proti - hlavně manžel, ale pak nás právě dost vyděsilo, jak špatně slyšel, měl tam prý nějakou vodu a nakonec jsme museli čekat přes prázdniny a to jsem se fakt už těšila, kdy to bude, když na chalupě na vesnici neslyšel jet auto, nebo letět vyhlídkový letadlo.
Sluch se mu po operaci zlepšil hned, rýmy mívá pořád dost…
Jak říkám, my o nutnosti trhání taky pochybovali, taky jsme byli u víc ORL, potvrdili to všichni, ale přijde mi, že když na ORL přijdeš se 4 letým dítětem, posílají na trhání mandlí už ode dveří… :roll: Rýmy by pro mě dostatečně závažným důvodem možná nebyly, ale ten špatný sluch jo. Synovi se to pak fakt dost zhoršovalo, tak jsem měla už fakt strach…
Jinak se toho neboj, je to nepříjemný, narkoza a tak, ale ty děti se z toho oklepou raz dva a myslím, že následně je nic nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
28.2.12 14:47

Ahoj, me chteli trhat nosni mandle kdyz jsem byla mala. Byla jsem zrovna nemocna takze mi je nakonec netrhali (nikdy me nepreobjednali) a ja jsem teda spis z tech zdravejsich dospelych co jen tak rymu nedostanou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí