Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Beru jen kyselinu listovou, může to být z toho? V předešlém těhotenství jsem to takhle neměla, tak opravdu nevím, zdá se mi taková nezdravě žlutá
![]()
Taky to může být třeba zánět, špatná funkčnost ledvin atd. Při další KO to nahlaš, odevzdej moč a požádej si o testy. Takhle na dálku ti stejně nikdo neřekne nic bližšího a moc doktorů ti tu radit taky nebude.
Řekla bych, že to bude z té kyseliny listové. Až půjdeš na kontrolu, řekni to, třeba ti pošlou moč na podrobnější rozbor.
@Tiger-lily tak to jo, děkuju. Za 14 dní půjdu na kontrolu, tak to nahlásím.
![]()
Je to opravdu z vitamínu B, dokonce v příbalovém letáku vitamínů to píší, že vedlejším jevem, může být žlutá moč. Sama beru listovku i b complex a moč mi taky vyloženě svítí.
Příspěvek upraven 24.04.13 v 13:51
@Anonymní píše:
@X-333 také jsi to tak měla?
Jo jo…minulé těhotenství jsem brala jen vitamíny typu Mamavit a to nedělalo nic. Pak jsem brala b-komplex v létě- kvůli vlasům, opavování a prý to odhání klíšťata
-to jsem taky čůrala fosforky a teď se snažíme o druhé a zatím se mi nechtělo investovat do drahých vitamínů, tak beru jen kyselinu listovou a mám takovou moč opět, takže klid je to OK ![]()
Měla jsem to u obou těhotenství a pár kamarádek taky, co jsme se tak bavily… žádné vitaminy jsem ani u jednoho nebrala.
To bude tou listovkou. Je to „béčko“, ta tu moč zbarvit může. já když jí brala, tak jsem to měla taky tak. Normálně mám moč dost bezbarvou a ty týdny, kdy jsme brala listovku, mi taky vyloženě svítila. Teď jí mám pro změnu zase vyloženě oranžovou. U prvního těhotenství jsem tohle nezažila a to jsem tu listovku brala taky.
@Anonymní píše:
Ahoj, je to možná hloupý dotaz, tak proto anonymně. Jsem v 7 tt. a už tak týden mám hodně zářivě žlutou moč, přijde mi, že je to něco jako zvýrazňovač. Hodně piju. Dřívě když jsem pila málo, tak jsem měla moč spíše do oranžova a když jsem pila hodně, byla průhledná. Teď piju hodně, protože mám pořád žízeň a moč mi připadá hodně zářivá.![]()
Nemělo by to být nic vážného, pokuď nepociťuješ žádné potíže jako je pálení, řezavá bolest při močení nebo výtok, tak by se nemělo jednat o žádné zánětlivé onemocnění. Změnu barvy bych přisuzovala kyselině listové, kterou užíváš. Jen bych tě ráda jako těhule, ale i jako obyčejná lidská bytost upozorňuji na jednu chybu, kterou děláš. V těhotenství i ve stavu normálním bys neměla nikdy pociťovat žízeň, měla bys tekutiny doplňovat neustále. Pocit žízně je špatným projevem, který se dostavuje, až když začíná proces dehydratace…a to není zdravé
![]()
Ahoj, je to možná hloupý dotaz, tak proto anonymně. Jsem v 7 tt. a už tak týden mám hodně zářivě žlutou moč, přijde mi, že je to něco jako zvýrazňovač. Hodně piju. Dřívě když jsem pila málo, tak jsem měla moč spíše do oranžova a když jsem pila hodně, byla průhledná. Teď piju hodně, protože mám pořád žízeň a moč mi připadá hodně zářivá.