Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Podle me to mozne je. Dceri kamaradu zarostla dirka take behem 2 dnu, ale to byla mladsi, myslim neco pres rok. Mne bude 40 let a jsem bez nausnic skoro 2 roky a dirky porad mam. Moje dcera v 5,5 letech lezela v nemocnici, kde kvuli opakovanym vysetrenim nesmela mit nausnice. Doma jsem ji zkousela nausnice vratit, ale neslo to. Mozna kdyby dcera hodne chtela, tak by se nam to podarilo s nejakou bolesti (a mozna trochou krve) prorazit, ale ona nechtela, tak je bez nausnic. Ty 3 tydny, ktere vam pani rekla, mi u maleho ditete prijdou moc.
Já myslím, že je. Je to pořád ještě hodně čerstvé a zaroste to rychle. Tedy spíš tam bude zatím jen takový ten „špuntík“, který s trochou síly nejspíš překonáš. Otázka je, jestli se do toho chceš pouštět ![]()
Jo aha, ty 3 tydny jsem spatne pochopila. Vymenit po te dobe ano, ale hned.
@Janča6 píše: Více
To ale bylo vyměnit po 3 týdnech, ne nechat bez náušnice.
@Janča6 píše: Více
Já si všimla, jen už jsem to byla líná upravovat.
@vedma007 @Havlova @Janča6
Můžu poprosit o radu, co byste dělaly na mém místě? Nechat jí zase další půlrok s jednou náušnici než to zaroste a píchnout znovu a nebo vyndat druhou a nechat to být?
Mám strach, že jí tam zůstanou malé jizvičky. Po prvním nastřelení jí právě zůstala. Zase na druhou stranu už by to bylo 3. nastřelení stejného ucha. Teď už jí tam tu náušnici asi fakt nedám, protože se hodně brání. Poslední pokus udělám dneska večer, jak usne, ale moc tomu nedávám…
Já to nějak nechápu. Ona tam má tu nastřelenou nebo píchlou? Nebo tam teď nemá žádnou náušnici a zarostlo to? Jinak starší má propíchlé ucho a tam nám říkala vyměnit za půl roku, mladší má nastřelené a tam nám říkali vyměnit za 3 měsíce nejdříve.
No u těch nastřelených to zarůstá rychle. Výměna má proběhnout prostě hned, čekat pár dní se nemá. Taky se mi to stalo a tak je dcera prostě bez náušnic a stalo se to až asi po 2-3 měsících, už nosila zlaté, ale 3 dny byla bez nich a zarostlo to. Sice občas se ozve, že by je chtěla, ale ještě jsme se k tomu nedostaly. Ale dceři je 11 a jsou to asi už 2 roky, co se to stalo, takže to není priorita.
Mne dírky nezarostly ani po několika letech. Ale u těch malých dětí je to asi jiný
Dcera někdy ve 2 letech (náušnice má od roka) byla bez náušnice odpoledne plus noc a už ráno sla ta náušnice blbě dát. Na tvém místě bych buď dítě chytla třeba ve dvou a tu náušnici do ucha dala co nejdřív. Anebo se na to vykašlala, vyndala i druhou. Ale trochu bych se bála, co s uchem udělá to opakovane nastrelovani… další pokusy bych dělala až za hodně dlouho (několik let).
Ja bych ji sundala i tu druhou. Z nasich 4 dcer ma nausnice jen jedna. Prvni mela lalucky propichnute, ne nastrelene. Sama si nausnice sundala v 7 letech. Behem par dni ji dirky zarostly. Bude ji 10 a nelituje.
Druhe dirky zarostly kvuli tomu pobytu v nemocnici. Ta mela nausnice nastrelene. Bude ji 8 a take nelituje, ze nausnic nema.
Treti nausnice ma. A u ctvrte jsme se po zkusenostech se starsimi rozhodli, ze ji nausnice davat nebudeme.
Prikladam fotku (ne moc kvalitni) jizvicky nejstarsi dcery.
Ahoj, některá zkušenost?
Musela jsem nechat dceři zarůst dírku (rok bez jedné náušnice) a před 4 týdny (2,5 roku) se rozhodla, že už je čas, aby měla obě. Před 2 dny jsem jí chtěla náušnice vyměnit, aby měla obě stejné. Velký problém. Tak jsem ji jednu vyměnila ve spánku. Druhou jsem se snažila také, ale strašně se vrtěla nebo na oušku ležela. Včera večer jsem se jí snažila zase náušnici ve spaní dát a přijde mi jako kdyby nešla dát skrz jako kdyby jí to znovu zarostlo. Je to možné? A to paní tvrdila, že je možné vyměnit po 3 týdnech, já čekala 4.
Už jsem z toho zoufalá já a i ona…
Mám teď akorát chuť jí vyndat i tu druhou a ať si je nechá nastřelit sama v budoucnu… Fakt jsem tohle nezvládla a nevím, co teď mám dělat. 🤦♀️
Děkuji za rady…